Dobry wieczór wszystkim.
Chciałbym zaprezentować mój najnowszy nabytek. Jest to moja pierwsza "szosówka". Do tej pory ujeżdżałem tylko crossa Trek 7300, oraz Meridę Speeder, która jest moim głównym rowerem. Uwielbiam pokonywać długie dystanse na szosie i do tej pory Speeder mi wystarczał, ale po części pod wpływem znajomych oraz z powodu planów startowych na przyszły rok zainwestowałem w szosę.
Osprzęt roweru to Shimano 5800. Mostek, sztyca i kierownica to wyroby Canyona. Łańcuch to produkt KMC, a siodełko jest firmy Selle Italia, model X1.
Od razu piszę, że osłona za kasetą została tam celowo. Koła Mavic Aksium One i opony Conti GP 4000S II są na sprzedaż dlatego nic przy nich nie ruszałem. W rowerze zagoszczą inne koła, które od jakiegoś czasu używam już w Speederze. Były składane według mojego projektu. Są mocne i niezawodne, a przy tym lżejsze od Maviców o 400 gram. Muszę jednak zakupić do nich bębenek, który przyjmie kasetę 11s. Dlatego finalne zdjęcie roweru umieszczę w wątku kiedy już wszystko poskładam do kupy. Na razie poniżej zdjęcie Canyona po montażu, żeby nacieszyć oko. Setup ze zdjęcia waży około 8105g.
Po krótkiej sesji fotograficznej wrócił do kartonu, a koła i opony czekają na nowych/ego właścicieli/a.
Jedyne czego mi w nim brakuje to mocowania do bagażnika, ale nie można mieć wszystkiego ;-)