Jump to content

Photo

Rozmiarówka Butów Mtb Northwave A Shimano

8 replies to this topic

#1 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 15 December 2014 - 12:05

Ktoś z kolegów ma rozeznanie jak się sprawa macała?  pozdr

#2 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,664 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 December 2014 - 12:56

Z tego co pamiętam, Northwave'y wypadają bardzo duże i dość szerokie/obszerne. Na pewno nie bierzemy o rozmiar większych jak w Shimano, a czasami wybieramy wręcz mniejsze o numer.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#3 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Posted 15 December 2014 - 13:52

Używam jednych i drugich. Shimano zawsze muszę kupować o rozmiar większe niż zwykłe obuwie, zaś NW są w moim numerze bez zarzutu.

Dokładnie tak jak ocenił to @mikroos

#4 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 15 December 2014 - 14:30

N to dzięki Solidne Mikroosy :-D   pozdr

• mikroos likes this

#5 B25CX

B25CX
  • Użytkownik
  • 282 posts
  • SkądWLKP

Posted 15 December 2014 - 14:35

Kupujesz buty MTB z NW ? Jak tak do daj mi znać na privie, bo też w przyszłości chcę kupić buty do przełaju i zastanawiam się nad Crono a właśnie NW. Pozdro

#6 Gosc_broklyn20_*

Gosc_broklyn20_*
  • Gość

Posted 15 December 2014 - 15:43

Z własnego doświadczenia polecił bym rozmiar mniejsze lub takie same ze wskazaniem na te pierwsze, ale oczywiście buty się mierzy:)

#7 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 15 December 2014 - 19:13

Na razie myślenice :-D  Kupiłem dla syna Sh-m088 w pazdzierniku u Mikroosa. Założył 4 razy /słownie cztery/ i teraz mendzi, ze ciut wąskie i ciut krótkie. Rozmiar 43. Niestety 44 za duże, a Sh połówek nie ma. Tak więc butki będą na sprzedaż a dla cycka coś szukam. Jak jest ktoś chętny do kupna to proszę na PW.  pozdr

#8 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 18 December 2014 - 12:16

Mam 2 pary NW: jedne jakiś model turystyczny (All Terrain) z możliwością przykręcenia bloków - rozmiarowo jest jaki noszę, a fizycznie mógłby być pół numery mniejszy (no i dość szeroki jest), drugie to jesienno/zimowe FAHRENHEIT cel 0,5 nr większe (wkładka od stopy większa o 1,2 cm) i jeszcze te 0,5, a może nawet 1 rozmiar w górę by się przydało na grubszą skarpetę tak, abo palce miały możliwość ruszania się - w zimie to bardzo ważne. Na normalną skarpetę to rozmiar akurat (czyli te 0,5 więcej), pół rozmiaru mniej na pewno byłyby za małe.

Zwłaszcza przy butach zimowych trzeba o tym pamiętać - porównując rozmiarówkę zimówek ze strony NW widzę, że raczej wszystkie bazują na tych samych wielkościach, a więc zasada: minimum rozmiar więcej. Centymetr więcej wkładki w stosunku do długości stopy to absolutne minimum, żeby można je normalnie używać w temperaturach >0*C, a poniżej zera niby też da się, ale po 2h zimno w palce - ochraniaczy dodatkowych jeszcze nie zakładałem, muszę spróbować, no i w tym przypadku cienka skarpeta działa lepiej od grubej, bo umożliwia małe ruchy palców i nie marzną tak szybko jak w grubszej.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#9 piotrek_poz

piotrek_poz
  • Użytkownik
  • 130 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 May 2015 - 20:19

A ja mam pytanie odnośnie NW i modelu z tej aukcji http://allegro.pl/ok...5304447594.html

Sprzedawca pisze, że przy rozmiarze 42 rzeczywista długość wkładki to 27,3 cm. Obecnie mam Shimano R-078 w rozmiarze 45 wkładka 285 cm (wiadomo, że shimnao zawyża), które są odrobinę przyduże. Posiadam również Giro Privateer 44 z wkładka 27,5 cm. W nich jakoś też miejsca mi nie brakuje. Zastanawiam się czy warto zamawiać te NW w rozmiarze 42 czy szukać większych. Czy w Poznaniu uda mi się przymierzyć NW ?

northwave-xetreme-tech-plus-mens-road-cy

Reply to this topic