Ktoś z kolegów ma rozeznanie jak się sprawa macała? pozdr
Rozmiarówka Butów Mtb Northwave A Shimano
Napisano 15 grudzień 2014 - 12:56
Z tego co pamiętam, Northwave'y wypadają bardzo duże i dość szerokie/obszerne. Na pewno nie bierzemy o rozmiar większych jak w Shimano, a czasami wybieramy wręcz mniejsze o numer.

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 15 grudzień 2014 - 19:13
Na razie myślenice :-D Kupiłem dla syna Sh-m088 w pazdzierniku u Mikroosa. Założył 4 razy /słownie cztery/ i teraz mendzi, ze ciut wąskie i ciut krótkie. Rozmiar 43. Niestety 44 za duże, a Sh połówek nie ma. Tak więc butki będą na sprzedaż a dla cycka coś szukam. Jak jest ktoś chętny do kupna to proszę na PW. pozdr
Napisano 18 grudzień 2014 - 12:16
Mam 2 pary NW: jedne jakiś model turystyczny (All Terrain) z możliwością przykręcenia bloków - rozmiarowo jest jaki noszę, a fizycznie mógłby być pół numery mniejszy (no i dość szeroki jest), drugie to jesienno/zimowe FAHRENHEIT cel 0,5 nr większe (wkładka od stopy większa o 1,2 cm) i jeszcze te 0,5, a może nawet 1 rozmiar w górę by się przydało na grubszą skarpetę tak, abo palce miały możliwość ruszania się - w zimie to bardzo ważne. Na normalną skarpetę to rozmiar akurat (czyli te 0,5 więcej), pół rozmiaru mniej na pewno byłyby za małe.
Zwłaszcza przy butach zimowych trzeba o tym pamiętać - porównując rozmiarówkę zimówek ze strony NW widzę, że raczej wszystkie bazują na tych samych wielkościach, a więc zasada: minimum rozmiar więcej. Centymetr więcej wkładki w stosunku do długości stopy to absolutne minimum, żeby można je normalnie używać w temperaturach >0*C, a poniżej zera niby też da się, ale po 2h zimno w palce - ochraniaczy dodatkowych jeszcze nie zakładałem, muszę spróbować, no i w tym przypadku cienka skarpeta działa lepiej od grubej, bo umożliwia małe ruchy palców i nie marzną tak szybko jak w grubszej.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 24 maj 2015 - 20:19
A ja mam pytanie odnośnie NW i modelu z tej aukcji http://allegro.pl/ok...5304447594.html
Sprzedawca pisze, że przy rozmiarze 42 rzeczywista długość wkładki to 27,3 cm. Obecnie mam Shimano R-078 w rozmiarze 45 wkładka 285 cm (wiadomo, że shimnao zawyża), które są odrobinę przyduże. Posiadam również Giro Privateer 44 z wkładka 27,5 cm. W nich jakoś też miejsca mi nie brakuje. Zastanawiam się czy warto zamawiać te NW w rozmiarze 42 czy szukać większych. Czy w Poznaniu uda mi się przymierzyć NW ?