wiem że w starszej wersji oprogramowania chyba 6.x, była w realaxiom taka opcja żeby importować trasy z pliku .tcx i wtedy odpala się trenażer pojawia się profil trasy na nim kropeczka określająca nasze położenie na trasie i płynne regulowanie oporu przez trenażer, oczywiście wszystko to ze wszelkimi parametrami kad/hr/moc itp. PLik w formacie tcx tworzyłem na stronce z normalnego pliku google map (.kml) .
link do strony za pomocą której konwertujemy plik .kml utworzony w google map do formatu .tcx http://www.gpsvisualizer.com/
następnie plik .tcx z trasą wgrywamy do trenażera poprzez oprogramowanie Real elite, wybieramy opcję More po prawej stronie menu (na samym dole i potem tam wybieramy opcję importowania)
Ogólnie fajna opcja, o wiele lepsza niż te wszystkie filmy czy jazda kropką po mapie jak ma to miejsce w najnowszym oprogramowaniu 7.x, i o wiele mniej się nudzi a do tego widzimy na ekranie że zbliżamy się do podjazdu, jaki jest długi lub kiedy kończy się zjazd.
Mają Elite realaxiom warto jeszcze pokombinować z oprogramowaniem BKOOL bo słyszałem że jest zgodne z trenażerem a ludzi jest tam na serwerach mnóstwo, tak samo jak różnych tras, filmów czy form treningów.