- czyli do końca przyszłego tygodnia raczej powinieneś dostać przesyłkę (chyba, że w urzędzie celnym przytrzymają, choć na ogół tego nie robią, przy małych paczkach "gift" przybijana jest pieczątka i dalej jedzie pocztą polską...)Wygląda na to, że paczka została wysłana 17,04,2011.
Oświetlenie.Jakiego używacie?
Napisano 23 kwiecień 2011 - 12:42
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
#262 Gosc_wojciech_bmv_*
Napisano 08 maj 2011 - 12:39
Miał ktoś może do czynienia z tą latarką : http://allegro.pl/la...1588395072.html ?
pzdr
ojciec
#266 Gosc_wojciech_bmv_*
Napisano 10 maj 2011 - 11:11
+ ładowarki. Macie może jakieś ciekawe oferty w cenie do 200zł z polskich serwisów ?http://www.dealextre...1-x-18650-57099
http://www.dealextre...p-1-18650-55237
http://kaidomain.com...ProductID=11097
http://www.dealextre...ycle-mount-8274
Napisano 10 maj 2011 - 20:46
Bardzo dobra ładowarka, cena w Polsce: 40zł. Naprawdę nie warto szukać takich rzeczy w Polsce, gdyż kupisz to samo co w chinach tylko 2 razy drożej.
Napisano 17 lipiec 2011 - 16:28
Napisano 17 lipiec 2011 - 21:35
http://www.dealextre...v-240v-ac-13820
Bardzo dobra ładowarka, cena w Polsce: 40zł. Naprawdę nie warto szukać takich rzeczy w Polsce, gdyż kupisz to samo co w chinach tylko 2 razy drożej.
Dokładnie - choć zdarza się, że w RP można coś kupić taniej (chyba kupują w Hk hurtem), to większość tego typu rzeczy można kupić w bardzo dobrej cenie w Hong Kongu. Przesyłka w cenie. To po co przepłacać?!
A że dostawa nie w ciągu 2 dni, tylko 2 tygodni (o ile towar dostępny, bo jak nie to do miesiąca), no cóż, czasami warto poczekać.
Napisano 04 sierpień 2011 - 15:16
Dear Customer,
Thanks for ordering from DealExtreme.com. To ensure this deal was made as per your own request, further confirmation is needed for the payment. Would you please choose one of these methods listed below to confirm that this transaction was authorized by the cardholder?
1. A photo/copy/screenshot of your credit card bill (Any previous purchase invoice will suffice). It would be better if we can clearly see both the first 6 digits and last 4 digits of your card number and the cardholder name on the bill.
2. A photo/copy/screenshot of both sides of your credit card. For the safety of your account and card number, (please cover or black-out the CVV2/CVC2/CSC2 code) just show us the first 6 digits and last 4 digits of your card number.
3. A photo/copy/screenshot of the cardholder's ID card/ Passport/Driver license.
You can selectively choose to attach one of the above to the Authorization Form provided. This will be helpful to expedite your order.
Thanks for your cooperation in advance and looking forward to your reply.
Yours Sincerely
DX Team
Czy to nie lekka przesada? Czy ktoś z was spotkał się z taką formą uwierzytelnienia transakcji?
Napisano 04 sierpień 2011 - 17:20
Szczegóły na moim blogu : http://serav.bikesta...48310,Knog.html
Napisano 04 sierpień 2011 - 19:36
- nie, czy na pewno płaciłeś przez PayPal'a? Żadne uwierzytelniania nie są potrzebne! Chyba, że wybrałeś (czyżby wprowadzili? do niedawna tylko PayPal) zapłatę poza PayPalem, wtedy faktycznie wolą być pewni, że to Ty a nie ktoś, kto buchnął Ci dane karty. Jeśli tak, to nie masz innego wyjścia i wybierz jeden ze sposobów weryfikacji. A najlepiej jednak założyć konto na PayPal'u i tak płacić. Przydaje się nie tylko przy zakupach w DX, ale np. ebay itp.Czy to nie lekka przesada? Czy ktoś z was spotkał się z taką formą uwierzytelnienia transakcji?
Ps. Niczego nie reklamowałem ;-) - mogłem polecać :-)
serav - na stronie 17 zamieściłem informację o alternatywie do Knoga - głowę mogę dać, że są zrobione solidnie, wytrzymają spore rozciągnięcia, świecą b.mocno. No i koszt $5 za 2 sztuki (z dostawą!) - nie dość że dobre, to i tanie. Świecącą na biało mam zamontowaną na kierownicy - odwrotnie niż Ty, ale w szosówce to nie przeszkadza, lampki praktycznie nie widać, oprócz funkcji pozycyjnych na upartego nawet oświetla drogę. Choć oczywiście do oświetlenia używam porządnego światła, ale na obecne warunki to wystarczy w zupełności - coraz częściej zdarza mi się wracać do domu po zachodzie słońca... Choć mają 3 tryby świecenia, to i tak o jeden tryb za dużo - wystarczy 1 migający oraz światło ciągłe.
A przy okazji - wprowadzili do oferty lampki rowerowe na diodach Cree XML-T6 , świeci toto z mocą 1200 lumenów (choć raczej będzie to z 900 max) i kosztuje $44,30 - niecałe 130 złociszy to ciekawa oferta.
Napisano 04 sierpień 2011 - 19:53
Zapłaciłem kartą kredytową, poza pay palem. Ok, w takim razie wyślę im skan dowodu osobistego. Odczuwam pewien dyskomfort na myśl o wysyłaniu skanu karty kredytowej ;-)
Napisano 04 sierpień 2011 - 20:51
A przy okazji - wprowadzili do oferty lampki rowerowe na diodach Cree XML-T6 , świeci toto z mocą 1200 lumenów (choć raczej będzie to z 900 max) i kosztuje $44,30 - niecałe 130 złociszy to ciekawa oferta.
prozor, ale to nie jest ta sama dioda co sprzedaje Bocian w swoich programowalnych lampkach ?
Napisano 04 sierpień 2011 - 22:09
Opis bocialarki v.4 masz np. TUTAJ (lub szukaj na forum swiatelka.pl) - cytując podsumowanie:
Biorąc pod uwagę koszt całkowity Bocia 4 wypada dobrze, ale nie oszałamiająco – na kompletny zestaw dający deklarowane parametry trzeba wydać ok. 515zł (350 lampka, 35 zł uchwyt na kierownicę, 100 zł ogniwa, 30 zł ładowarka). Wybierając pomiędzy nią a Magikiem za 450 na pewno trzeba się zastanowić, czego chcemy – zintegrowanej lampki, którą można łatwo zamontować / zdemontować z kierownicy czy czegoś na stałe. Co do ilości światła i zasilania, w praktyce nie jest tak źle, jak by to na początku wyglądało – słabsze ogniwa = mniejszy prąd-> dłuższy czas pracy. Szczególnie użyteczny okazuje się tryb 50%, gdy lampa pobiera ok. 1A co znaczy, że na typowych nonameowyhc ogniwkach pociągnie ok. 3 godzin dając równocześnie ok. 360 lumenów światła co w zupełności wystarcza do jazdy. Moja partnerka w czasie rajdu w jechała z tą lampką w sumie ponad 10 godzin w temperaturach ok. -4/-8*C i dociągnęliśmy do mety na 3 ogniwkach. Drobnym mankamentem okazuje się optyka - lampce trochę brakuje zasięgu do szybkiej jazdy, optyka Craclo 24* jest po prostu zbyt szeroka, wskazane jest użycie trybu maksymalnego inaczej lampka oświetli tylko te 10-15m przez tobą.
to nie wiem, czy nie skusiłbym się na tą z DX... Chyba raczej wolałbym już odpowiednik MagicShine MJ-870 lub wersja MJ-872 - solidna konstrukcja, dobry zestaw akumulatorów, ładowarka i świeci bosko. Nawet tryb niskiej mocy jest wystarczający do poruszania się (w terenie!), w tym trybie akumulatory wystarczą na ponad 10 godzin pracy!
Tylko ceny: 3 diodowa kosztuje $126.70, 4 diodowa: $145.30 - choć nawet (jeśli ktoś ma pecha) po doliczeniu VAT i opłat to i tak będzie taniej niż bocia v.4.
Test tych lampek masz na tym samym portalu, co test boci v.4 - przy okazji zachęcam do poczytania sobie innych testów. Jest co porównywać ;-).
Polecam zwłaszcza porównywarkę oświetlenia generowanego przez różne lampki - tu można sobie sprawdzić jak świecą konkurencyjne lampki (oraz zestawienie liczbowe realnych danych lampek).
Tylko na szosie to trzeba ewentualnie uważać ze strumieniem świetlnym, daje jak mały reflektor przeciw lotniczy. Mam wersję wcześniejszą produkowaną przez MagicShine, tą na P7 - wystarczy tryb MID, aczkolwiek jazda w trybie HI daje duży komfort (na szosie), na 100% każdy samochód zmienia światła z drogowych na mijania. Niestety, trzeba też zmienić na MID...
outoftimeman - ja płacę przez PP - żadnych problemów i zdecydowanie tam konto się przydaje. Nawet siorka z zagranicy mi kiedyś kasę dla mamy przesyłała przez PP.
Wychodziło zdecydowanie taniej i wygodniej niż przelewy bankowe. A zapłaty przez PP czy to za zakupy w DX (i podobnych w Chinach/Hong Kongu itd) są powszechnie stosowane.
Napisano 10 sierpień 2011 - 11:10
Uploaded with ImageShack.us Kupiłem ten zestaw http://allegro.pl/li...41b45ce82fe39d8 tylna jest super , przednia też daje rade - porównywalnie do Sigmy Pavy - ale troche jestem zniesmaczony akumulatorem - taka kapsułka nierozbieralna . Na dłuższe wycieczki nocne może być problem . Trzeba będzie wykombinować chyba jakieś żródło zasilania zewnętrzne .
Napisano 16 sierpień 2011 - 11:23
Co to Wallego to z tą oczojebnością to 100% racji. Co do przedniego Screama to może nie daje po oczach jak Noise jednak dla mnie świeci wystarczająco, w jasną noc można jeździć na 50% no i 3xAAA można w nocy wymieniać co mię głównie przekonało do tego zestawu.