Skocz do zawartości

Zdjęcie

Campagnolo Scirocco

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 11:36

Hej,

jakie opinie mają koła Campagnolo Scirocco?

Czy zaplot zastosowany w tylnim kole jest w miarę wytrzymały?

Dobra opcja jeśli szukam kół +/- 1000zł? Dobrze wyglądający tożek jest dodatkowym argumentem :)

Cena wydaje się całkiem przyzwoita. W Wertykalu 1096zł z bębenkiem Shimano.

link: http://www.wertykal....ACK-oponka/1545

pozdrawiam

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#2 Dwa Baranki

Dwa Baranki
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 19:34

Używałem. Byłem zadowolony. Zero problemów.

#3 pythonpunk

pythonpunk
  • Użytkownik
  • 129 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 styczeń 2015 - 12:19

jeżdże na kołach scirocco od 6 lat. najpierw 23mm teraz. od roku na 35mm tyle że bębenek campy. o jedych i drugich moge powiedziec tylko jedno - za te poeniadze trudno kupic lepsze kola. jestem bardzo zadowolony. bardzo wytrzymałe a nie mają łatwego zadania ze mną bo ważeę 97 kg.

#4 marb

marb
  • Użytkownik
  • 305 postów
  • Skądsouth

Napisano 24 styczeń 2015 - 19:41

A jesteś pewien, że w Wertykalu je mają? W ubiegłym roku w styczniu chciałem kupić u nich te koła, potwierdziłem telefonicznie iż są a gdy przyjechałem do sklepu okazało się iż akurat się skończyły a na nowe mogę czekać do wiosny. 

#5 pythonpunk

pythonpunk
  • Użytkownik
  • 129 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 styczeń 2015 - 21:52

Ja miałem podobne doświadczenia w 2013. ostatecznie kupiłem w bike-components.de. W wertykalu miałem je już zamówone i dzwonili że nie ma. Zresztą wiele razy z nimi miałem takie przeprawy

#6 marb

marb
  • Użytkownik
  • 305 postów
  • Skądsouth

Napisano 25 styczeń 2015 - 10:42

Ja w końcu kupiłem Fulcrumy http://www.wertykal....NG-QUATTRO/1520  - są trochę droższe ale to prawie te same koła z tym, że mają klasyczny zaplot, który wydaje się być "pewniejszy". W grudniu miałem kraksę  - uderzyłem w samochód, który wymusił pierwszeństwo - skończyłem ze złamaną nogą a koła nawet się nie wymagają centrowania. 

#7 Grimst

Grimst
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 11 sierpień 2015 - 16:56

Witam 

Odnośnie kół Campagnolo Scirocco jak się ma sprawa z bębenkiem jeżeli wrzucę tam kasetę Sory 9s? Gdzieś na tym forum już kilkukrotnie widziałem, że te kasety mają tylko jedno podparcie i niszczą bębenek. Wytrzyma do wiosny bo planuję wtedy zmianę na 105? Będę wdzięczny za wyjaśnienie i pomoc :)

Pozdrawiam

#8 Julkos

Julkos
  • Użytkownik
  • 468 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 11 sierpień 2015 - 17:33

Gdzie ty te bzdury czytałeś czy widziałeś? Bebenek pod shimano jest stalowy. Nawet jak masz końską nogę to na żadnej kasecie shimano nie zrobią ci się ślady. Te bębenki są mega wytrzymałe.

Dodaj odpowiedź