Jump to content

Photo

Odzież rowerowa

• This topic is locked This topic is locked
1890 replies to this topic

#381 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 July 2009 - 07:52

Na Allegro są koszulki Craft w cenie ~120 zł. Accent to straszny chłam. Fatalne materiały chyba, ze używane będą turystycznie i nie w upały.

Kupiłem sobie podkoszulkę z siatki Mavic Peloton SL za 140 zł i spodenki Mavic Equiper za 380 zł.
Podkoszulka świetnie odprowadza pot, odciąga wilgoć od skóry dzięki czemu zawsze czuję się komfortowo. Schnie w pół godziny i świetnie oddycha. Jak założę jeszcze dobrą koszulkę Adidasa to wreszcie czuję wiatr na ciele.
Spodenki...robią wielką różnice w stosunku do Accenta, model Navarra, w którym jeździłem do tej pory. Po pierwsze materiał - cienki, elastyczny, dobrze oddychający i odprowadzający wilgoć. Wreszcie nie czuję się w spodenkach jak w folii. Wkładka genialna. Siodełko zrobiło się jeszcze wygodniejsze. Ma stopniowaną grubość, wg producenta aż 6 różnych grubości. Pod kośćmi kulszowymi jest najgrubsza i ma ~10 mm grubości. Profil super - trzyma Wacława na swoim miejscu i nie pozwala mu uciec w nogawkę. Jedynie przód spodenek mógłby być nieco niżej podcięty bo czuję ciepło w dolnych okolicach brzucha.
Wreszcie czuję się komfortowo jadąc na rowerze w upały, które od kliku dni panują.

#382 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 posts
  • SkądNowy Sacz

Posted 03 July 2009 - 09:25

za spodenki 400zl :shock: ja mam z decathlonu 3 pary takie za 30zl i jezdze w nich juz troche czasu.Nie sa moze jakies super ale za ta cene to rewelacja

#383 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 July 2009 - 19:26

Za dużo ciuchów zjeździłem, żeby następne kupić z byle czego.

#384 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 04 July 2009 - 18:11

Nie ma dobrych spodenek za 30 zetów. Są oczywiście lepsze niż nic , ale dobry poddupnik to podstawa .Różnica może nie być widoczna gdy jeżdzi się mało , przy treningach jest istotna.

#385 Adson_:D

Adson_:D
  • Użytkownik
  • 241 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 04 July 2009 - 19:03

no dobra Rebe, to jakie spodenki polecasz?? też w końcu muszę się w jakieś zaopatrzyć. tylko w miarę tanio i w miarę wygodnie(o ile da się to połączyć)

#386 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 posts
  • SkądMALM�

Posted 04 July 2009 - 20:18

A ja polecam ciuchy ASSOSa . Nie sa tanie , ale jakosc iscie "SZWAJCARSKA". Piore prawie po kazdym treningu ( mam kilka zestawow i UWIELBIAM jezdzic w swiezych , albo raczej NIENAWIDZE wkladac przepoconych , pomimo , ze nie poce jakos bardzo"dokuczliwie" ). Piore z innymi ciuchami , zadnych tam mydel , pran recznych ITP.Pralka na 40 stopni i jazda , a pozniej suszarka. Nic sie nie kurczy ,nie odbarwia i nie pruje. Wygodne ,dobrze skrojone i REWELACYJNIE wykonczone. Uwazam , ze warto kupic jedne DOBRE spodenki niz 3 pary jakiejs taniochy. Koszulki w wiekszosci NALLINI z seri PRO. Fajne wzory i super jakosc. Polecam.

#387 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 July 2009 - 23:01

Biemme niestety paskudzi swoje ciuchy coraz bardziej. Kiedyś szyli super, a teraz się rozchodzą ubrania na szwach, nie są doszyte, itp.
Assos ma w swoich spodenkach dziwną wkładkę - z przodu bardzo wysoka i szeroka, wygląda jak pieluszka. 700-1000 zł za spodenki to już przesada, nawet wg mojej skali wartości, ale faktem jest, że szyją najlepsze ciuchy.

#388 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 05 July 2009 - 11:37

http://www.allegro.p...max_techno.html

Np ostatnio kupiłem sobie kolejne Santini, standard (wg Santini) wkładka Comfort (i tak świetna) - cena jak widać, a okazało sie że spodnie wg mnie i oględzin dokładnych - nówki ...
Trza szukac perełek ... ;-)

#389 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 08 July 2009 - 08:40

Miał ktoś styczność z taką koszulką Discovery:
http://www.allegro.p...iscovery_l.html

W opisie pisze że materiał w "kształcie" łezki itp.
Chciałem kupić sobie jakąś cienką, fajną koszulkę bo moja jest niby cienka, ale z "grubego" materiału:P
Nie wiem czy to przypadkiem nie jest wyrób BCM Novatex.
Może ktoś się wypowie w temacie tych tajemniczych łezek, czy się sprawdzają w lecie.
Pozdrawiam.

#390 Oliwier

Oliwier
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 08 July 2009 - 09:16

Ja mam taki komplet, koszulka + spodenki, jeździ mi się w nich wygodnie ale są to moje pierwsze ciuchy kolarskie więc nie mam porównania.

#391 Kwiatek

Kwiatek
  • Użytkownik
  • 2 posts
  • SkądLubań

Posted 24 August 2009 - 15:04

a co sądzicie o tym ? http://www.allegro.p..._rozmiar_s.html

#392 tuner21

tuner21
  • Użytkownik
  • 25 posts
  • SkądBochnia

Posted 26 August 2009 - 12:38

co sądzicie o tej koszulce:
CSC team

#393 mmuman

mmuman
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądPodgrodzie

Posted 26 August 2009 - 13:19

co sądzicie o tej koszulce:
CSC team

Tuner21 Ja jeżdzę w takiej i moge śmiało polecić jak za 70 zł to całkiem fajna koszulka tylko troche trudno sie rozsuwa ten zameczek podczas jazdy(trzeba oderwać obie ręce).

#394 tuner21

tuner21
  • Użytkownik
  • 25 posts
  • SkądBochnia

Posted 26 August 2009 - 16:19

mmuman A czy materiał jest w miarę wytrzymały (chodzi mi o ty czy po praniu nie pruje się czy coś w tym stylu)?

#395 mmuman

mmuman
  • Użytkownik
  • 10 posts
  • SkądPodgrodzie

Posted 26 August 2009 - 19:24

mmuman A czy materiał jest w miarę wytrzymały (chodzi mi o ty czy po praniu nie pruje się czy coś w tym stylu)?

Po 4 miesiącach dość aktywnego użytkowania i częstego prania koszulka jest praktycznie jak nowa, nie pruje się i myśle że jeszcze długo pociągnie.

#396 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 16 September 2009 - 18:14

Szukam jakiegoś taniego kompletu na treningi coś w stylu koszulka krótka 80-90zł i spodenki w tej samej cenie.
Znalazłem takie oto:
http://allegro.pl/it...csc_team_m.html
http://allegro.pl/it...okazja_xxl.html
Jest jeszcze to samo ale Saxo Bank

Może kto mi coś poleci na takie treningowe jazdy tylko.

#397 tadeklodz

tadeklodz
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądŁódź

Posted 30 October 2009 - 12:53

Karbon zgadzam się z Tobą że Assos ma znakomite gatki i pampersa

#398 mruwa13

mruwa13
  • Użytkownik
  • 22 posts
  • SkądSzczecin

Posted 31 October 2009 - 19:17

Witam.

Co myślicie o tych spodniach??Używa ktoś lub słyszał opinie??
KLIK

Jakie spodnie polecacie tak do 90-100 zł??Dobrze by było gdyby nadawały się też do biegania ;-)
Pozdrawiam,Mrówa

#399 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Posted 01 November 2009 - 21:14

Pampers to raczej dyskwalifikuje zastosowanie takich spodni do biegania moim zdaniem.

Ja niedługo będę brał te, mam nadzieję że będą dobre http://allegro.pl/it...oolmax_xxl.html

#400 Rawa81

Rawa81
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądRawa Mazowiecka

Posted 01 November 2009 - 21:21

Ja niedługo będę brał te, mam nadzieję że będą dobre http://allegro.pl/it...oolmax_xxl.html

Nie polecam, miałem spodenki tej firmy, wkładka była skandalicznie źle wszyta, nie do użytku, oddałem.