Jump to content

Photo

Odzież rowerowa

• This topic is locked This topic is locked
1890 replies to this topic

#561 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 12 April 2010 - 23:10

IberiôN°, obwodem w pasie to ty się nie przejmuj, spodenki i tak dociśnie koszulka.
Patrz raczej, żeby nogawka nie była za luźna - głupio to wygląda.

Ja bym się martwił, żeby nie wziąć za małych, bo się nie zmieścisz w wymiarze od kroku do szelek.

Duży jesteś - ile masz wzrostu ?

Jak kupisz za małe, to będę cię piły w kroku i cisnęły na ramiona - długo w takich nie wytrzymasz.

Stroje kolarskie raczej szyją na chudzielców, to ci obszerni mają problem, czy Lycra się wystarczająco rozciągnie.

Kupowałem w tym sklepie co podałeś w linku - jak nie będą pasować - wymienią ci bez problemu. Tylko odpakowuj ostrożnie, żeby opakowania nie uszkodzić i ewentualnie ładnie poskładaj :mrgreen: Zadzwoń i uprzedź (albo napisz w mailu), że ewentualnie wymienisz.

#562 IberiôN°

IberiôN°
  • Użytkownik
  • 26 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 13 April 2010 - 20:05

Duży jesteś - ile masz wzrostu ?

178 cm wzrostu

#563 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 13 April 2010 - 20:21

Właśnie sprawdziłem - mam spodenki Rogelli, rozm. XL (od tego sprzedawcy), 170cm wzrostu i chętnie bym wydłużył szelki o parę centymetrów, bo komfortowe nie są - przy dłuższych treningach cisną na mięśnie kapturowe.

No ale to są MIMO, więc może mają inne proporcje.
Może travisb ci pomoże ? - powie ile ma wzrostu i w jakim rozmiarze jeździł.
Będziesz wiedział jaki rozmiar wziąć na początek - powtarzam, później (po przymiarce w domu) nie powinno być problemu z ewentualną wymianą na inny rozmiar.

#564 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2010 - 20:25

178cm to zazwyczaj rozmiar spodenek L

#565 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 13 April 2010 - 21:18

Mam 179zm wzrostu i Mimo w rozmiarze M. W pasie mam 80cm.
Spodenki leżą idealnie :)

#566 Goethe1832

Goethe1832
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądRzeszów

Posted 14 April 2010 - 09:17

Witam.
Czy miał ktoś do czynienia z tymi spodenkami:

spodenki

Jeśli tak, to proszę o opinie. Ogólnie to Shimano więc myślę, że będzie dobrze, ale wolałbym się upewnić.

Chyba że ma ktoś inne propozycje w tej cenie ok. 150 PLN. Zależy mi przede wszystkim na dobrej wkładce i nie muszą to być spodnie teamowe. Ważne żeby były koloru czarnego.

Będę wdzięczny za dobre rady :)
Pozdrawiam

#567 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 posts
  • SkądJózefów

Posted 14 April 2010 - 22:08

Jeszcze w kwestii wkladek. Dzis porownalem wkladke jaka jest w zimowych spodniach kellysa i w moich letnich vitesse. Mimo ze z wygladu sa niemal takie same tylko ksztalt inny, to jednak to sa dwie rozne wkladki, ta w kellysie to rzeczywiscie porazka, natomiast ta w vitesse jest o wiele lepsze, grubsza, bardziej miesista, wiec warto pomacac przed zakupem bo mimo podobnego wygladu wlasciwosci wkladek moga byc rozne

#568 Bucz

Bucz
  • Użytkownik
  • 219 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 April 2010 - 10:40

Witam. Czy ktoś ma doświadczenie jazdy w spodenkach Mimo model Prato? http://www.allegro.p..._coolmax_m.html
Dla mnie firma zupełnie nieznana, ale zastanawiam się nad nimi. Cena jest bardzo atrakcyjna, wkładka włoskiej firmy Essegi z Coolmax i Sanitized, Lycra, 8 panelowe...

Będę wdzięczny za opinie. Z doświadczenia własnego mogę polecić zimowe spodnie Roggelli Biella. W swojej ofercie ma je ten sam sprzedawca. Z początku tez nie bylem przekonany do tej firmy, jednak cala zimę w tym jeździłem i jestem bardzo zadowolony. Dobrze chronią przed wiatrem, super wkładka, dobre wykończenie. Myślę, ze mogą mi jeszcze długo służyć...

#569 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 15 April 2010 - 11:27

W cenie do 150 złotych to ja mogę polecić Craft http://www.allegro.p..._947588826.html wkładka wg. mnie jest super. Porównywałem niektóre wkładki i ta jest bardzo wygodna ale spodenki nie są całe czarne.

#570 Bucz

Bucz
  • Użytkownik
  • 219 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 April 2010 - 14:48

bezdred - dzięki za podpowiedź. Craft to uznana firma. Wezmę ja pod uwagę, choć wolałbym jakieś spodenki 3/4 i możliwie jednolicie czarne.

#571 IberiôN°

IberiôN°
  • Użytkownik
  • 26 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 15 April 2010 - 16:35

Jeszcze jedno pytanko... Dlaczego większość spodenek jest w kolorze czarnym? Przecież w czarnym jest chyba gorąco?

#572 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1,204 posts
  • SkądN. Tomyśl

Posted 15 April 2010 - 17:44

Troche lepiej maskuje genitalia :mrgreen:

#573 vercyn

vercyn
  • Użytkownik
  • 29 posts
  • SkądŁódź

Posted 15 April 2010 - 18:16

właśnie stoję przed zakupem pierwszych spodenek na rower i zastanawiam się czy nie zakładać na nie krótkich szortów, bo jakoś nie widzę siebie w obciślakach:) może być tylko tochę za gorąco :-|

#574 gwynbleidd

gwynbleidd
  • Użytkownik
  • 51 posts
  • Skądpoznań

Posted 15 April 2010 - 20:02

Bucz Mimo to ciuchy robione dla polskiej firmy Mikesport, mam ich kurtkę przeciwdeszczową i całkiem dobra jest. Za tą cenę trudno znaleźć coś lepszego. Ale bardziej chyba opłaca się kupować bezpośrednio w sklepie Mikesport niż przez allegro. Z tanich spodenek na szelkach polecam ciuchy firmy Rogelli (też są w Mikesporcie) - mam dwie pary, koszulkę i bluzę (bluzy akurat nie polecam, jakaś za szeroka jak na swój rozmiar) tej firmy i uważam, że mają świetny stosunek jakości do ceny.

#575 Mati213

Mati213
  • Użytkownik
  • 153 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 April 2010 - 20:30

właśnie stoję przed zakupem pierwszych spodenek na rower i zastanawiam się czy nie zakładać na nie krótkich szortów, bo jakoś nie widzę siebie w obciślakach:) może być tylko tochę za gorąco :-|

Też tak kiedyś myślałem, teraz używam na rower "obciślaki", do chodzenia po mieście zwykłe, a do jazd po mieście szorty z wkładką :-) i tę ostatnią opcję ci polecam, dopóki do "zwykłych" rowerowych się nie przekonasz.

#576 meka

meka
  • Użytkownik
  • 55 posts
  • SkądKościan/Szczytno

Posted 15 April 2010 - 22:07

W cenie do 150 złotych to ja mogę polecić Craft http://www.allegro.p..._947588826.html wkładka wg. mnie jest super. Porównywałem niektóre wkładki i ta jest bardzo wygodna ale spodenki nie są całe czarne.

Ma może ktoś namiary na jakiś sklepik internetowy, gdzie w ofercie są właśnie te w/w spodnie CSC TEAM 2008 CRAFT? Najlepiej rozmiar L, szukałem i znalazłem jedynie zakończoną aukcję na allegro. ;-)

#577 Bucz

Bucz
  • Użytkownik
  • 219 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 April 2010 - 23:31

Gwynbleidd - dzięki za odpowiedź. Czarne spodenki mają tą zaletę, że zabrudzenia od smarów, olejów i innego syfu jaki czasem jest na drodze po deszczu nie są tak widoczne. Czerń jest uniwersalnym kolorem i pasuje do wielu rzeczy. Poza tym mieszkam w Skandynawii i na upały nie narzekam. Czasem ten czarny jest jak najbardziej pożądany, bo przyciąga promienie słoneczne i jest nieco cieplej. W zawodowym peletonie kiedyś jeździło się tylko w czarnych spodenkach. Dziś zauważam renesans czerni - np. grupa Cervelo. Apropos Cervelo, to czy ktoś się orientuje w jakich kaskach jeżdżą? Strasznie mi się podobają...

#578 Goethe1832

Goethe1832
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądRzeszów

Posted 16 April 2010 - 06:23

Z tego co pamiętam to Cervelo jeździ w kaskach firmy Catlike (czy jakoś tak). Widziałem je nawet na allegro w przystępnych cenach.

A co do spodni. Dalej jestem na etapie poszukiwań. Tamten sezon przejeździłem cały w spodenkach 3/4 bo jakoś brak było funduszy na krótkie, a wolałem inwestować w rower.

Czy ktoś posiada może takie gatki: http://www.allegro.p...nolo_roz_l.html i mógłby coś o nich napisać?

#579 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Posted 16 April 2010 - 06:51

z tego co pamietam to Cervelo uzywa kaskow Catlike Whisper

#580 Bucz

Bucz
  • Użytkownik
  • 219 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 April 2010 - 12:47

Dzięki za info o tym kasku. Sprawdziłem na allegro. Nowe chodzą w cenach od 450-600 PLN. Jak na razie, to dla mnie nieco za drogo, ale może kiedyś się szarpnę, bo kask jest naprawdę piękny - szczególnie wersja jednolicie biała...