Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#881 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 14 wrzesień 2010 - 08:56

gibber>

ze swojego doswiadczenia wiem ze ochraniacze dobrze jest podsumowac po jakims miesiacu uzytkowania ;-) Zeszlej zimy dwie pary mi poszly, pierwsze rogelli (bez komentarza) drugie endury MT500 (czy jakos tak). Zaczalem chwalic przedwczesnie... po miesiacu urwal sie zamek, a chwile pozniej wzmocnienia z kevlaru zaczely odlazic od reszty. Mysle co na ta zime zakupic... moze jednak zimowe buty ;-)

#882 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 14 wrzesień 2010 - 09:14

Historii mam nadzieję będzie ciąg dalszy. Poprzednio użytkowałem Nalini na rzep. Porażka - zakładanie, szczelność i cena - bo dałem też ok. 90 zł.

#883 Gosc_Zaborowski1_*

Gosc_Zaborowski1_*
  • Gość

Napisano 14 wrzesień 2010 - 10:36

obecnie dorwalem bluze Adidas SKY. Pojezdzilem troche i musze powiedziec ze cholernie dobra. idealna na chlodniejsze dni , super lezy na ciele no i super wykonanie. po praniu nic sie nie dzieje , nie zmiejsza sie , nie traci kolorow. naprawde super.

#884 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 14 wrzesień 2010 - 10:43

obecnie dorwalem bluze Adidas SKY.

Z bobshopa ?

#885 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 wrzesień 2010 - 11:24

Co możecie powiedzieć o firmie Danielo? Rozważam zakup zestawu na zimę tej firmy: http://allegro.pl/ko...1220954922.html

Mega polecam ciuchy od Daniela. Wkładki są na bardzo wysokim poziomie a grubość spodenek podwójna czyli mają dwie warstwy obszycia. Jakość materiałów jest bardzo dobra mam komplety z Danielo (Spodenki, koszulkę, nogawki, rękawki) i jestem zadowolony a ceny nie są wygórowane.

#886 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 14 wrzesień 2010 - 11:38

wober_Jesli Ci to nie sprawi klopotu , czy moglbys wstawic jakies fotki ?

#887 Gosc_Zaborowski1_*

Gosc_Zaborowski1_*
  • Gość

Napisano 14 wrzesień 2010 - 12:04

gibber, nie nie . akurat robilem duze zakupy z Chainreactioncycles wiec pokosilem sie o ta bluze i jeszcze starczylo na Santini Australian nat. ktora tez sie suuuper spisuje.

#888 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 14 wrzesień 2010 - 12:20

Marco, zdolny z Ciebie chłop :)

#889 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 14 wrzesień 2010 - 12:45

jakos sie udalo ... dzieki ;)

#890 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 17 wrzesień 2010 - 10:28

...o znalazlem ciekawe ubranka , zamowie sobie :-P

bluza

spodenki

kamizelka

koszulka

#891 ddm

ddm
  • Użytkownik
  • 149 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 17 wrzesień 2010 - 10:48

Marco_ jeżeli zamówisz daj znać jak z ich jakością. Interesuje mnie szczególnie bluza ;-)

#892 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 17 wrzesień 2010 - 10:53

pieknie wyglada , mam nadzieje ze i w realu , dam znac spoko opisze co i jak pokaze .

#893 mickey1502

mickey1502
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądZbąszyń

Napisano 17 wrzesień 2010 - 11:51

Witam

To mój pierwszy temat na tym forum.
Ponieważ nie mam doświadczenia w bluzach z membraną/windstopper-em proszę Was o radę która kurtkę wybrać, ewentualnie gdy ktoś miał styczność z tymi produktami o opinie. dodam, ze jestem dość potliwy, co jak wiadomo w okresie jesienno-zimowym jest dużym problemem. Bluza nie ma być przeciwdeszczowa! Co do temperatur do których chcę stosować tę bluzę to ujmę to tak od niewielkich mrozów do ok +10, wiadomo że wszystko idzie dobrać ilością warstw...

Co znalazłem ciekawego na allegro z przystępną ceną:

http://allegro.pl/ku...1232468514.html
http://allegro.pl/ku...1232468605.html
http://allegro.pl/mi...1231709341.html

#894 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 17 wrzesień 2010 - 21:18

mam ta kurtke Mimo , jestem z niej bardzo zadowolony , te dwie wyzej sa mniej cieple , tak na ta pore akurat .

#895 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 wrzesień 2010 - 11:51

TA bluza/kurtka csc, jest bardzo ciepła, ale słabo oddycha, będzie się lało z ciebie.

#896 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 18 wrzesień 2010 - 11:52

bardziej ciepla od Mimo ? ;)

Ps; W zaleznosci tez od tego jak dany organizm zatrzymuje cieplo , (zalezne tez od diety ) , jednemu moze byc zimno drugiemu cieplo (chodzi tez o ilosc tluszczu), mnie tam zawsze zimno :mrgreen:
Cieplo potrzebne do utrzymania temperatury ciala na stalym poziomie w warunkach obnizonej temperatury otoczenia wynosi od 200 do 1000 kcal dziennie (zaleznie od temperatury otoczenia) ...w naszym przypadku tez od predkosci jazdy .
Najwiecej ciepla powstaje po spozyciu bialka , dlatego jak mi zimno to zarzucam przed jazda
dwa bialka z jajek i zakladam bluze zamiast kurtki :-P..z tym ze to jest dobra metoda tylko w zimie , bo im więcej wytwarzanego ciepla, tym większa jest tez utrata energii z organizmu, dlatego bialka, weglowodany oraz tluszcze powinny byc spozywane w odpowiednich proporcjach.
W zasadzie ciezko jest powiedziec dla kogo dana kurtka bedzei ciepla a dla kogo nie ...(bardziej chodzi o caloksztalt)..dlatego chetnie poznal bym tez diete innych .

#897 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 wrzesień 2010 - 12:43

Mam 180cm i 66kg, niska ilość tłuszczu, i nie lubię zimna, ale już lepiej jak jest trochę chłodno niż jak zapocisz się jak świnia i przewieje cię w przypadku odruchowego rozpięcia.
Jeśli w niskich temp. się bardzo pocimy to musimy dostarczać tyle płynów co w lato, a tu z kole pojawia się często zimny bidon, bidony z izolacją daję jeszcze radę do 1-2h.

Mimo nie używałem, krój nie jest kolarski, potrzebuje ciuchy krojone jak na większość zawodowców, inaczej rękawy są za krótkie.

#898 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 18 wrzesień 2010 - 13:31

nie jest powiedziane ze musialby sie odrazu w takiej czy innej kurtce pocic , jak to napisales , jak "swinia" , tym bardziej ze szuka kurtki miedzy innymi na zime , Mimo to bardzo ciepla kurtka i na zime sie swietnie nadaje , powiedzial bym ze rekawy ma az za dlugie (zastanawiam sie czy ich nie dac do obciecia krawcowi) , ale jak jej nie miales to pewnie nic o niej nie wiesz ;)
mickey_Jesli to ma byc kurtka na chlodniejsze dni czy tez zime to polecam Ci ta kurtke Mimo i bankowo bedzeisz z niej zadowolony .
Dlugosc rekawa kurtki Mimo to 63 cm ,rozmiar L , membrana jest bardzo fajna , wygodnie sie w niej jezdzi , nie jest sztywna , zalozysz pod nia w zimie tylko potowke i nie masz prawa wiecej sie w niej nie wiadomo jak pocic .

Ps;" Kroj nie jest kolarski ", tym mnie rozsmieszyles :mrgreen:

Dołączona grafikaDołączona grafika

#899 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 wrzesień 2010 - 14:37

Powiedzmy, że dobre dopasowanie rękawa na 180cm będzie w przypadku rozmiaru M kurtki mimo fano. W tym rozmiarze kurtka mimo fano ma szerokość pod pachami 56cm, czyli obwód 112cm. Mam w klacie 96cm, więc będzie to żagiel a nie kurtka dla kolarza.

A np. bluza/kurtka na zimę castelli ma dla rozmiaru M obwód w klacie 96cm, nie za długa, dobra długość rękawów.

Krój tych ciuchów mimo jest dla amatorów ze sporą nadwagą.

#900 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 18 wrzesień 2010 - 14:43

wole luzniej jak za ciasno , jesli w zimie masz za ciasno to tez marzniesz bo krew nie krazy jak nalezy .
Mialem kurtke ASOS ktora byla bardzo droga i w ktorej marzlem , nie zamienilbym tej MIMO na chyba zadna inna w tej chwili .
Ale coz , kolega bedzie musial chyba sam potestowac ta kurteczke , wtedy sie dowie .

A np. bluza/kurtka na zimę castelli ma dla rozmiaru M obwód w klacie 96cm, nie za długa, dobra długość rękawów.

Tyle samo ma dokladnie co Ty w obwodzie klatki piersiowej , wloz sobie pod nia jeszcze potowke czy cos jeszcze pod spod i jestes opiety jak gorsetem , marzniesz wtedy elegancko ...absolutnie kurtka na zime nie moze byc dopasowana .