Odzież rowerowa
Napisano 26 styczeń 2012 - 10:38
Gosc_vmax_*
Napisano 26 styczeń 2012 - 18:43
Nie mam nic przeciwko Nalini , ale nie można oceniać produktu po marce /tzn że jest 8 lat na rynku/
Napisano 26 styczeń 2012 - 23:35
no to pomogłeś :-/ poza tym widzę że nie zostało napisane "złe" tylko jak rozumieć "zdecydowanie NIE" :shock:Nigdzie nie zostalo napisane ze sa zle .... o ubraniach kolarskich firmy - Nalini raczej nie ma potrzeby sie rozpisywac ..wiesz co , kup sobie ubrania - Danielo po prostu .
Napisano 27 styczeń 2012 - 17:37
Daniel miał zamówienia z Pro Touru, nie jest to byle jaka firma. 50 letnie doświadczenie jest piękne, ale czy daje tak dużo? Które rowery są najbardziej innowacyjne i przez wielu są uznawane za najlepsze? Colnago i Bianchi już nie rządzą w peletonie jak kiedyś.
Gosc_intel action_*
Napisano 27 styczeń 2012 - 18:54
Napisano 27 styczeń 2012 - 19:09
Gosc_Boss999_*
Napisano 27 styczeń 2012 - 19:24
Napisano 27 styczeń 2012 - 19:40
http://www.bobshop.d...5kt3vjmlnc8lc13
nowszy model to juz i cena ... (plus koszt wysylki... (od 150 EUR , wysylka gratis...)
Calkiem ladne .
http://www.bobshop.d...5kt3vjmlnc8lc13
Gosc_vmax_*
Napisano 27 styczeń 2012 - 20:50
Napisano 28 styczeń 2012 - 20:22
Napisano 28 styczeń 2012 - 20:31
w regulaminie ma zaznaczone że śmiało można mieszać rozmiaryJuż nawet napisałem do typka pytanie czy istnieje możliwość mieszania rozmiarów (spodenki L, koszulka M)
Napisano 28 styczeń 2012 - 20:36
Czy ktos moze sie wypowiedzieć o ciuchach z tego źródła? Mają też konto na allegro link. Jak się sprawuje wkładka? Warto się zainteresować ich ofertą?
Oczywiście,producent robi naprawdę dobre jakościowe ciuchy za niską cenę,mogę polecić po stokroć,osobiście u niego kupuje,podczas jazdy strój zdaje egzamin pozytywnie,Tutaj możecie sobie zakupić coś w waszym stylu
http://allegro.pl/li...?us_id=16416167
Napisano 28 styczeń 2012 - 20:51
Czy ktos moze sie wypowiedzieć o ciuchach z tego źródła? Mają też konto na allegro link. Jak się sprawuje wkładka? Warto się zainteresować ich ofertą?
Rok temu kupiłem od niego na aukcji za bardzo dobrą cenę komplet HTC, wygląda dobrze, sprawuje się bez zastrzeżeń. Koszulka nieźle oddycha, porównując ją do stroju Danielo i Atak Sport nie widać praktycznie żadnej różnicy w jakości. Co do spodenek, nie było jeszcze wtedy wkładki żelowej, jednak pomarańczowa z coolmaxu daje radę ;-) Przejechałem na niej trasę 410km z Siedlec do Gdańska i na 2 dzień mogłem bez problemu usiąść na siodełku, na dłuższe trasy polecam dodatkowo częste posypywanie wkładki talkiem i smarowanie pachwin żelem typu sudocrem. Posiadam także spodenki Danielo z czarną coolmaxową wkładką, jakość wykonania bardzo dobra, jednak wkładka okazała się gorsza niż w HTC. Kiedyś spodenki Danielo miały grubą wkładkę, była ona o niebo lepsza niż teraz (z sierpnia tego roku).
Gosc_Boss999_*
Napisano 28 styczeń 2012 - 20:56
Stron z tego typu odzieżą jest w internecie pełno i z tego co kojarzę wkładka jest dokładnie taka jak na tych zdjęciach. Tam długi komplet kosztuje z przesyłką około 180zł.
Jednak osobiście nie polecam odzieży z tego typu źródeł bo niestety mają one wątpliwą jakość. Lepiej dołożyć 130zł, pogrzebać trochę na stronach grup kolarskich tudzież na eBayu i kupić sobie oryginalny strój kolarski.
Napisano 28 styczeń 2012 - 22:18
co do kolesia z allegro nie wiem jak jego stroje ale po komentarz można się trochę dowiedzieć, ocenia 5.0 więc wygląda to ok. Co więcej oferuje on żelowe wkładki, na chińskiej stronie nie znalazłem takich ofert co mnie ciekawi i sądzę że nie są to stroje z pierwszej lepszej chińskiej giełdy. Kto nie chce się bawić i ryzykować w kupowanie w chinach może to być niezła alternatywa chyba że ma dużo kasy to bobshop.de i coś fajnego znajdzie tylko w cenie 3 chińskich strojów.
Napisano 31 styczeń 2012 - 13:11
Koszulka jeszcze jest w miarę poza tym, że lekko zszarzała. Spodenki po jakiś 5 miesiącach mało intensywnego użytkowania nie nadają się do jazdy bo lajkra tak jest "przesiana", że widać tyłek (w starszych modelach do dziś jest ok). Ponad to wkładka jest krzywo wszyta i pozycja na rowerze jest przez to zła (na początku myślałem, że to coś nie tak z ustawieniem roweru i bloków), z tymi wkładkami było tak również w spodenkach z poprzednich sezonów. Kamizelka po pierwszym praniu wygląda tragicznie! Czarne nadruki zabarwiły ją i wygląda jakby była brudna. Rękawiczki (lajkrowe bez rzepki) też do niczego. Po kilku praniach jedna zrobiła się siwa a druga pozostała biała. W niektórych skarpetkach szybko "puściły" gumki i zsuwają się z nogi. Czy tylko ja mam takiego pecha?
Stroje Danielo fajnie wyglądają na sezon 2012, myślałem kupie sobie a co tam, ale teraz żal mi wydać kasę, bo nie mało kosztuje cały komplet z kamizelką rękawiczkami itp. jak ma się okazać, że to tylko na kilka miesięcy użytkowania.
Napisano 12 luty 2012 - 00:30
Jeżeli chodzi o spodenki , to dobre powinne być wykonane z lycry o jak najwyższej gramaturze. Uwaga ta dotyczy szczególnie tych sublimowanych(drukowane)/
Jakość lycry zależy od wielu czynników. Od jej składu, ilości dodatków typu elastan, barwienia do takich jak np. przechowywanie.
Z dobrymi spodenkami jest tak ,że te standardowe wykonane są z Lycry 190gr a te najlepsze z takiej co mają 260gr i więcej.
Oczywiście najbardziej znanym producentem Lycry jest Miti ,który ma wiele ciekawych produktów.
Drugim wiodącym jest Carvico. Jest też Eschler, który ostatnio robi lycre z carbonem. Niestety często jest tak ,że producent strojów zamawia najtańszą wersję używaną do produkcji strojów kąpielowych i szyje z nich ubiory kolarskie.
Z tymi strojami to jest tak,że każdy w sumie chce się cieszyć z nich jak najdłużej a nie każdy wie jak je np. prać. Jedne starczają na 3 miesiące inne na 3 lata.
Pamiętajcie, wszystkie ubiory kolarskie należy prać w temperaturze 30 st. C w zwykłym proszku. Nie należy używać detergentów w płynie bo te penetrując dzianinę niszczą barwnik. To podstawa! Pranie robimy po treningu a nie 2 dni później. Żadna sublimacja nie wytrzyma takiego traktowania. Testowałem setki takich produktów i wiem ,że można znaleźć dobre tanie marki jak i te drogie.

Temat jest zamknięty