Jump to content

Photo

Odzież rowerowa

• This topic is locked This topic is locked
1890 replies to this topic

#1701 czasowiec

czasowiec
  • Użytkownik
  • 262 posts
  • SkądToruń

Posted 23 February 2012 - 09:37

Dobre ciuchy jeszcze w sklepie WERTYKAL http://wertykal.com/...rowa-i-kaski/29 drogo, ale przy spięciu się, można przeżyć , mam trochę z wertykala i wykonanie profesjonalne!!!!!! tylko w WERTYKALU zawsze brak rozmiarówki i nie wiem, dlaczego o to nie dbają, czaje się na długie spodnie od roku a tam tylko XL LUB XXL szkoda że nie XXXXXXL , Wiadomo w jednych gaciach non stop to się zajeździ , trzeba mieć minimum 3 komplety i jest OK.

#1702 Multibike

Multibike
  • Użytkownik
  • 67 posts
  • SkądBerlin

Posted 23 February 2012 - 10:02

http://www.zweirad-s...pd1opllp1b110s5

Polecam! Duży wybór, przystępne ceny w zależności od marki. Same oryginalne ubiory.

#1703 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 668 posts
  • SkądKrosno

Posted 23 February 2012 - 10:15

Ja polecam chińskie wyroby. Kupiłem jesienią trzy rzeczy, ale kombinowałem z wysyłką do USA. Jakość zadowalająca. Może pielucha w spodenkach bez szału, ale koszulki i kurtki na chłodniejsze dni super! Ceny - chyba nie muszę mówić, w Polsce takich nie uświadczysz. Rozmiarówka europejska. W koszulkach Leopard trek możesz nawet zamówić swoje imię, tam, gdzie napisane było np. Andy.
Dla jaj napisałem tam maila, czy wyślą towar do Polski ( wysyłka jest gratis na cały świat ). Gość odpisał mi w jakieś 30 sek. , że nie ma żadnego problemu. Zamawiam za 2-3 tyg. bo czekam na pełną ofertę wiosenną.
Gdyby ktoś chciał kupować wcześniej to dajcie znać na forum lub maila czy wszytko poszło jak należy.

http://www.samewood.com/

#1704 czasowiec

czasowiec
  • Użytkownik
  • 262 posts
  • SkądToruń

Posted 23 February 2012 - 21:23

Ja polecam chińskie wyroby. Kupiłem jesienią trzy rzeczy, ale kombinowałem z wysyłką do USA. Jakość zadowalająca. Może pielucha w spodenkach bez szału, ale koszulki i kurtki na chłodniejsze dni super! Ceny - chyba nie muszę mówić, w Polsce takich nie uświadczysz. Rozmiarówka europejska. W koszulkach Leopard trek możesz nawet zamówić swoje imię, tam, gdzie napisane było np. Andy.
Dla jaj napisałem tam maila, czy wyślą towar do Polski ( wysyłka jest gratis na cały świat ). Gość odpisał mi w jakieś 30 sek. , że nie ma żadnego problemu. Zamawiam za 2-3 tyg. bo czekam na pełną ofertę wiosenną.
Gdyby ktoś chciał kupować wcześniej to dajcie znać na forum lub maila czy wszytko poszło jak należy.

Sklepik za....ty podoba mi się!

#1705 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 posts

Posted 23 February 2012 - 21:36

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wysyłka na cały świat za darmo. Musi być haczyk, że np. od 300$ jest za friko, bo co np. jak sobie Mudżin z Ugandy zamówi koszulkę za 29$ ?? wysyłka wyjdzie drugie tyle.

Poza tym takie same rzeczy u nas można kupić (może nie wszystkie), koszulka za 30$ ma takie same właściwości termiczne jak zwykły T-shirt tylko bez napisów SaxoBank, Astana, Trek, Liquigas itp czyli bez całej komerchy.
Już wolałbym dołożyć 20zł i kupić http://allegro.pl/ko...2158585962.html tylko w innym kolorze.
Raz miałem strój SaxoBank'u i teraz doszedłem do wniosku, że z jakiej racji mam ich promować, w ogóle jakikolwiek team. (z wyłączeniem Livestrong, bo to czemuś służy)

Z tymi właściwościami termicznymi to może lekka przesada ale mi się wydaje, że nie warto kupować takich rzeczy. Jak to określa szymonbike "trzepactwo" :P

#1706 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Posted 23 February 2012 - 21:46

Wilier, haczyka raczej nie ma, dużo sklepów w Chinach tak funkcjonuje - koszt przesyłki jest już ogólnie wliczony w towar ty zamówisz jedną koszulkę inny zamówi kontener i już się wyrównuje.

#1707 Multibike

Multibike
  • Użytkownik
  • 67 posts
  • SkądBerlin

Posted 23 February 2012 - 21:58

:lol:

#1708 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 February 2012 - 22:10

Przy długim czasie przesyłki może być ryzykownie. Towar nie dojdzie, a minie czas na wszczęcie sporu na eBay i cofnięcie zapłaty. No ale 30$ można zaryzykować...

EDIT: nie zauważyłem, że to nawet nie jest z eBay'u...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#1709 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 posts

Posted 23 February 2012 - 22:21

ja Chińczykom nie ufam :P
poza to jest nic innego jak wspieranie ich gospodarki i podnoszenie chińskiego PKB :-D
już nie wspomną o tym ile praw człowieka musiało zostać złamanych żeby ta koszulka powstała

Multibike, mógłbyś rozszerzyć wypowiedź ? :mrgreen: 8-)

#1710 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 668 posts
  • SkądKrosno

Posted 24 February 2012 - 09:15

"Poza tym takie same rzeczy u nas można kupić (może nie wszystkie), koszulka za 30$ ma takie same właściwości termiczne jak zwykły T-shirt tylko bez napisów SaxoBank, Astana, Trek, Liquigas itp czyli bez całej komerchy.
Już wolałbym dołożyć 20zł i kupić http://allegro.pl/ko...2158585962.html tylko w innym kolorze.
Raz miałem strój SaxoBank'u i teraz doszedłem do wniosku, że z jakiej racji mam ich promować, w ogóle jakikolwiek team. (z wyłączeniem Livestrong, bo to czemuś służy)

Z tymi właściwościami termicznymi to może lekka przesada ale mi się wydaje, że nie warto kupować takich rzeczy. Jak to określa szymonbike "trzepactwo" :P[/quote]
"

Koszulka całkiem niezła, ale jest jeden minus w zestawieniu z Chińczykami - dość skromny wybór :lol:

Co do podnoszenia PKB Chin to jest to nawet nasz obowiązek, bo to oni mają uratować UE!

#1711 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 posts

Posted 24 February 2012 - 10:27

Co do podnoszenia PKB Chin to jest to nawet nasz obowiązek, bo to oni mają uratować UE!

1. nie wiem w jaki sposób mają to zrobić
2. wcale nie popieram Unii Europejskiej
:mrgreen:

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#1712 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 668 posts
  • SkądKrosno

Posted 24 February 2012 - 13:46

Trochę odbiegamy od tematu odzieży kolarskiej, ale mogą np. kupić obligacje!!!

#1713 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 posts
  • SkądKraków/Bronowice

Posted 25 February 2012 - 20:25

Nie chce zaczynać nowego tematu zatem tutaj pisze:
Chcę do smigania na wiosnę rękawki i nogawki. Wszyscy chwala materiał superroubaix zatem nastawiłem się na:
http://www.mikesport...perroubaix.html
i takie same rękawki. Wg opisu na stronie do +15 stopni. Czy nie za grubo? Są jakies inne thermolight czy cos dla temp +5 do +18stopni. Ale wydaje mi sie ze przy +18 to juz bez rękawków jedziłem...
Co sądzicie?

#1714 Multibike

Multibike
  • Użytkownik
  • 67 posts
  • SkądBerlin

Posted 25 February 2012 - 21:39

Ciepłe rękawki/nogawki sprawdzą sie o wiele bardziej niż takie ze zwykłej lycry.
Superroubaix - o ile oryginalny od Miti jest optymalnym i tanim rozwiązaniem.

#1715 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 posts
  • SkądKraków/Bronowice

Posted 25 February 2012 - 23:02

Dziękuję ;-)

#1716 maciek1603

maciek1603
  • Użytkownik
  • 11 posts
  • Skądz mazowsza

Posted 26 February 2012 - 22:33

Carloss ja mam te nogawki i rękawki, bardzo ciepłe, ładne i cena przystępna. Dziś jeździłem, temperatura 0 stopni, nawet padał śnieg i super :)

a co do tanich ciuchów ostatnio widziałem sporo ciekawych aukcji od złotówki na allegro, można wyłapać okazję.

#1717 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 posts
  • SkądKraków/Bronowice

Posted 26 February 2012 - 23:51

od złotówki na allegro

no własnie widziałem i poczyniłem pewne kroki:)
Co do rękawków i nogawek to Twoja opinię potwierdzają opinie innych uzytkowników zatem już zamówione;)

#1718 maciek1603

maciek1603
  • Użytkownik
  • 11 posts
  • Skądz mazowsza

Posted 27 February 2012 - 23:24

mam jeszcze czapkę pod kask tej firmy co nogawki, też bardzo fajnie się sprawuje a jak pamiętam kosztowała tylko 20zł

#1719 elijash

elijash
  • Użytkownik
  • 30 posts
  • SkądKutno

Posted 28 February 2012 - 09:50

Mam małą prośbę o poradę. Chce sobie kupić w miarę dobry komplet, taki "wyjściowy garnitur" ;-)

Mam dwie opcje mniej więcej w tej samej cenie.

Craft Leopard Trek

Vitesse koszulka

spodenki

Liczę na sugestie co do wyboru kompletu, którą opcje wybrać? A być może macie jeszcze coś w dobrej jakości do polecenia.

Dziękuje i pozdrawiam

#1720 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 668 posts
  • SkądKrosno

Posted 28 February 2012 - 18:37

Dobre!!! Zamierzam jeździć do pracy na rowerze szosowym. Jakieś 30 km po drobnych górkach. Miałem problem ze strojem, bo pracuje w garniturze,a tu kłopot sam się rozwiązał!!!! dzięki :mrgreen: