Odzież rowerowa
Napisano 28 luty 2012 - 19:05
Napisano 05 marzec 2012 - 17:17
Po zdjęciach można wnioskować, że tak lecz nie po cenie . :-/
http://allegro.pl/pr...2180433881.html
http://allegro.pl/bl...2183859634.html
Napisano 05 marzec 2012 - 17:51
Poza tym gdyby to był oryginał, to w tytule bankowo sprzedawca napisałby że to Hincapie.
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 05 marzec 2012 - 18:50
Napisano 05 marzec 2012 - 21:00
Będzie od 15.03 w ofercie i zastanawiam się czy warto wydać 76 zł na koszulkę i spodenki.
Gosc_cookie_*
Napisano 06 marzec 2012 - 16:39
Nie wiem czego sie po tej bielixnie spodziwasz- ja sie do tego pare razy przymierzałem ale koszulka jest imho do kitu bo kończy sie tam gdzie sie najbardziej człowiek poci czyli pod pachami. Gacie znowu mają tylko lekkie wybrzuszenie na siurka. Polecam dołożyć 50 zeta i kupić bieliznę w decathlonie- koszulka za 59 zeta z działu dla biegaczy (imho najlepsza w tej cenie na rynku), a do tego bezszwowe gacie za 44 zeta z porządnym wybrzuszeniem szytym z podwójnej warstwy materiału. Ewentualnie wewnetrzne gacie z pieluchą z luźnych spodenek z kolarskiej oferty lidla.Posiada ktoś może bieliznę termoaktywną z Lidla?
Będzie od 15.03 w ofercie i zastanawiam się czy warto wydać 76 zł na koszulkę i spodenki.
Napisano 06 marzec 2012 - 17:58
Ubieram w chwili obecnej ocieplaną koszukę z Magazynu Rowerowego, plus wiatrówkę Crafta, ale na dłuższych trasach po prostu jest mi chłodno. Decathlona w Szczecinie niestety jeszcze nie mamy. Może znasz z innej firmy jakąś koszulkę godną polecenia na chłodne dni do 60-70 zł?
Gosc_cookie_*
Napisano 07 marzec 2012 - 07:30
Napisano 07 marzec 2012 - 16:24
Napisano 07 marzec 2012 - 18:40
Co do wiatrówki, do tej pory byłem z niej zadowolony, myślałem raczej że to koszulka MR jest za małym zabezpieczeniem przed chłodem dlatego myślę o bieliźnie termoaktywnej.
Dzięki za rady, rozejrzę się za bielizną Crafta, zima pomału się kończy to może będą jakieś wyprzedaże :-).
Napisano 07 marzec 2012 - 18:46
Ja używam zawsze, w najbardziej upalne dni tez się bardzo przydaje, bo tak jak piszesz reguluje temperaturę.
Od siebie mogę też polecić produkty Brubeck.
pzdr
Napisano 07 marzec 2012 - 19:26
Napisano 07 marzec 2012 - 21:23
Virenque, nie powiesz, że zarówno przy 30 st. jak i 7 st. jeździsz w tej samej bieliźnie?
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 07 marzec 2012 - 22:18
Oczywiście rozróżnienie na zimowe i letnie ciuchy termo jest (np u Under Armour są to serie HeatGear i ColdGear). I choć przez lata gromadzenia tego typu ciuchów dozbierałem się i takich i takich, to uważam, że letnie są zdecydowanie bardziej uniwersalne i spokojnie można z nich korzystać także zimą - ja wychodzę z założenia, że koszulka termo ma przede wszystkim zapobiegać tworzeniu się "mokrego okładu" na ciele przez co poprawia komfort funkcjonowania i chroni przed choróbskami wynikającymi z takiego okładu.
Napisano 07 marzec 2012 - 23:00
pzdr
Napisano 07 marzec 2012 - 23:36
Nie mam najmniejszych wątpliwości, że istnieją różnice i to olbrzymie. Naprawdę są one gigantyczne i nie da się ich opisać w jednym zdaniu. Nawet się tego nie podejmuję.Chłopaki, a nie ma rozróżnienia w ramach bielizny termoaktywnej na letnią (tzw. potówki, czyli cienka siatka) i zimową/jesienną (grubsza, poliester, może być z wełną)?
Jedynie skrótowo mogę powiedzieć, że koszulka vel "potówka" musi mieć inne parametry latem i inne zimą. Latem musi być lekka i zwiewna,a zimą ciepła i mało przewiewna, dodatkowo oddychająca, aby nie zaparować. W letnie, ciepłe dni stosuję "potówki" bez rękawków. Zimą i wczesną wiosną sytuacja zdecydowanie bardziej się komplikuje. Trzeba dobierać podkład w zależności od pogody w danym dniu. Jeśli jest średnio wietrznie to stosuje "potówkę" z długim rękawem, która ma z przodu membranę przeciwwiatrową. Jeśli mocniej wieje, to zakładam "potówkę" z długim rękawem, ale dodatkowo biorę kamizelkę. W moim odczuciu największa rozpiętość w stosowaniu "potówek" występuje w okresach jesienno- zimowo-wiosennych. Jeśli jest tak jak teraz, zawsze zakładam "potówkę" z krótkim rękawkiem, która ma dziury (plaster miodu, romby etc) i na to z długim rękawem. Do tego kurtka i zima nie jest straszna. ;-) natomiast na nogi i palce zawsze (w tym okresie) stosuję maść rozgrzewającą. Traktuję ją jako podstawę wyjścia z domu. Zauważyłem również, że "potówki" potrafią zdeterminować użyteczność danej kurtki. Jest ścisła zależność między "potówkami", a bluzami vel kurtkami. Fajna bluza potrafi być beznadziejna, przy słabej "potówce".
Gosc_cookie_*
Napisano 08 marzec 2012 - 20:14
Mam z tym problem bo albo wypadły z oferty (jeszcze jesienia je widziałem) albo nie potrafię tego znaleźć na stronie. Jest to czarna koszulka z długim albo krótkim rękawem (w tej samej cenie 59 zł) kalenji equarea. Bardzo obcisła z róznymi strefami gęstości tkaniny. Ja mam takie 2 z długim rękawem, a i tak śmigam cały rok tylko w upały zmieniam na coś z krótkim rękawem. Bardzo podobne jak nie identyczne sa pod nazwą Btwin ale w kolorze białym i za 99 zeta.cookie, mógłbyś podać jakiś link ze strony Decathlona, z tą koszulką ?
Gosc_vmax_*
Napisano 08 marzec 2012 - 21:05
edit dokładna nazwa to crivit sports = się równa :-P pipa
Napisano 08 marzec 2012 - 21:28
Nie ma nic za darmo :!:

Temat jest zamknięty