Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1721 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 28 luty 2012 - 19:05

Crafty są najwyższej jakości, a z powodu likwidacji Leopard-Trek będą obniżki na ich repliki, więc można się nimi interesować.

#1722 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 28 luty 2012 - 19:09

A może takie coś z Bawarii? ;)

Dołączona grafika

#1723 Trek358

Trek358
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądCiechanów/Działdowo

Napisano 05 marzec 2012 - 17:17

Czy możliwe, że te stroje są oryginalnie wyprodukowane przez firmę Hincapie :?:
Po zdjęciach można wnioskować, że tak lecz nie po cenie . :-/

http://allegro.pl/pr...2180433881.html
http://allegro.pl/bl...2183859634.html

#1724 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 marzec 2012 - 17:51

To typowa podróbka, widać to chociażby po wkładce.
Poza tym gdyby to był oryginał, to w tytule bankowo sprzedawca napisałby że to Hincapie.
pzdr

#1725 Trek358

Trek358
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądCiechanów/Działdowo

Napisano 05 marzec 2012 - 18:50

No to nieźli spryciarze . Dzięki

#1726 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 marzec 2012 - 21:00

Posiada ktoś może bieliznę termoaktywną z Lidla?
Będzie od 15.03 w ofercie i zastanawiam się czy warto wydać 76 zł na koszulkę i spodenki.

#1727 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 06 marzec 2012 - 16:39

Posiada ktoś może bieliznę termoaktywną z Lidla?
Będzie od 15.03 w ofercie i zastanawiam się czy warto wydać 76 zł na koszulkę i spodenki.

Nie wiem czego sie po tej bielixnie spodziwasz- ja sie do tego pare razy przymierzałem ale koszulka jest imho do kitu bo kończy sie tam gdzie sie najbardziej człowiek poci czyli pod pachami. Gacie znowu mają tylko lekkie wybrzuszenie na siurka. Polecam dołożyć 50 zeta i kupić bieliznę w decathlonie- koszulka za 59 zeta z działu dla biegaczy (imho najlepsza w tej cenie na rynku), a do tego bezszwowe gacie za 44 zeta z porządnym wybrzuszeniem szytym z podwójnej warstwy materiału. Ewentualnie wewnetrzne gacie z pieluchą z luźnych spodenek z kolarskiej oferty lidla.

#1728 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 marzec 2012 - 17:58

Głównie zależało mi na dobrej koszulce na chłodne dni, obecnie jak jeżdżę przy temp. 0-7 st. C to mam zmarznięty brzuch i klatkę piersiową, dlatego myślałem aby dokupić jeszcze koszulkę termoaktywną (dlatego brak rękawków by mi nie przeszkadzał).

Ubieram w chwili obecnej ocieplaną koszukę z Magazynu Rowerowego, plus wiatrówkę Crafta, ale na dłuższych trasach po prostu jest mi chłodno. Decathlona w Szczecinie niestety jeszcze nie mamy. Może znasz z innej firmy jakąś koszulkę godną polecenia na chłodne dni do 60-70 zł?

#1729 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 07 marzec 2012 - 07:30

Jeśłi jest ci zimno od frontu to raczej nie jest kwestia bielizny tylko słąbego windstopera- moze masz suwak słabo zasłoniety materiałem? Generalnie bielizna ma za zadanie transport ze skóry, rozproszenie i umożliwienie szybszego odparowania potu.

#1730 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 07 marzec 2012 - 16:24

i zwróć uwagę przy zakupie takiej bielizny żeby była dobrze przylegająca do ciała, jakby zbyt mała, wtedy dopiero spełni swoje zadania. Ja osobiście polecam bieliznę Craft, używam i jest OK

#1731 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 marzec 2012 - 18:40

Zawsze myślałem, że bielizna termoaktywna jest właśnie na chłodne dni, która odpowiednio reguluje temperaturę aby była ona idealna dla ciała, nie za wysoka i nie za niska :).
Co do wiatrówki, do tej pory byłem z niej zadowolony, myślałem raczej że to koszulka MR jest za małym zabezpieczeniem przed chłodem dlatego myślę o bieliźnie termoaktywnej.

Dzięki za rady, rozejrzę się za bielizną Crafta, zima pomału się kończy to może będą jakieś wyprzedaże :-).

#1732 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 marzec 2012 - 18:46

Paweł85 dobra koszulka termoaktywna przy da Ci się zarówno zimą, jak i latem.
Ja używam zawsze, w najbardziej upalne dni tez się bardzo przydaje, bo tak jak piszesz reguluje temperaturę.
Od siebie mogę też polecić produkty Brubeck.
pzdr

#1733 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 07 marzec 2012 - 19:26

cookie, mógłbyś podać jakiś link ze strony Decathlona, z tą koszulką ?

#1734 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 marzec 2012 - 21:23

Chłopaki, a nie ma rozróżnienia w ramach bielizny termoaktywnej na letnią (tzw. potówki, czyli cienka siatka) i zimową/jesienną (grubsza, poliester, może być z wełną)? Ta ostatnia ma za zadanie i ogrzać i odprowadzić pot z dala od ciała...
Virenque, nie powiesz, że zarówno przy 30 st. jak i 7 st. jeździsz w tej samej bieliźnie?

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#1735 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 07 marzec 2012 - 22:18

A co w tym złego by było Radello? - w zimie po prostu na letnią koszulkę termo starczy założyć jakieś docieplenie (cienki polarek czy koszulka z długim rękawem) + coś blokujące wiatr i jest gut.

Oczywiście rozróżnienie na zimowe i letnie ciuchy termo jest (np u Under Armour są to serie HeatGear i ColdGear). I choć przez lata gromadzenia tego typu ciuchów dozbierałem się i takich i takich, to uważam, że letnie są zdecydowanie bardziej uniwersalne i spokojnie można z nich korzystać także zimą - ja wychodzę z założenia, że koszulka termo ma przede wszystkim zapobiegać tworzeniu się "mokrego okładu" na ciele przez co poprawia komfort funkcjonowania i chroni przed choróbskami wynikającymi z takiego okładu.

#1736 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 marzec 2012 - 23:00

Ja śmigam na letnich, ale mówię na nie uniwersalne ;)
pzdr

#1737 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 marzec 2012 - 23:36

Chłopaki, a nie ma rozróżnienia w ramach bielizny termoaktywnej na letnią (tzw. potówki, czyli cienka siatka) i zimową/jesienną (grubsza, poliester, może być z wełną)?

Nie mam najmniejszych wątpliwości, że istnieją różnice i to olbrzymie. Naprawdę są one gigantyczne i nie da się ich opisać w jednym zdaniu. Nawet się tego nie podejmuję.
Jedynie skrótowo mogę powiedzieć, że koszulka vel "potówka" musi mieć inne parametry latem i inne zimą. Latem musi być lekka i zwiewna,a zimą ciepła i mało przewiewna, dodatkowo oddychająca, aby nie zaparować. W letnie, ciepłe dni stosuję "potówki" bez rękawków. Zimą i wczesną wiosną sytuacja zdecydowanie bardziej się komplikuje. Trzeba dobierać podkład w zależności od pogody w danym dniu. Jeśli jest średnio wietrznie to stosuje "potówkę" z długim rękawem, która ma z przodu membranę przeciwwiatrową. Jeśli mocniej wieje, to zakładam "potówkę" z długim rękawem, ale dodatkowo biorę kamizelkę. W moim odczuciu największa rozpiętość w stosowaniu "potówek" występuje w okresach jesienno- zimowo-wiosennych. Jeśli jest tak jak teraz, zawsze zakładam "potówkę" z krótkim rękawkiem, która ma dziury (plaster miodu, romby etc) i na to z długim rękawem. Do tego kurtka i zima nie jest straszna. ;-) natomiast na nogi i palce zawsze (w tym okresie) stosuję maść rozgrzewającą. Traktuję ją jako podstawę wyjścia z domu. Zauważyłem również, że "potówki" potrafią zdeterminować użyteczność danej kurtki. Jest ścisła zależność między "potówkami", a bluzami vel kurtkami. Fajna bluza potrafi być beznadziejna, przy słabej "potówce".

#1738 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 08 marzec 2012 - 20:14

cookie, mógłbyś podać jakiś link ze strony Decathlona, z tą koszulką ?

Mam z tym problem bo albo wypadły z oferty (jeszcze jesienia je widziałem) albo nie potrafię tego znaleźć na stronie. Jest to czarna koszulka z długim albo krótkim rękawem (w tej samej cenie 59 zł) kalenji equarea. Bardzo obcisła z róznymi strefami gęstości tkaniny. Ja mam takie 2 z długim rękawem, a i tak śmigam cały rok tylko w upały zmieniam na coś z krótkim rękawem. Bardzo podobne jak nie identyczne sa pod nazwą Btwin ale w kolorze białym i za 99 zeta.

#1739 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 08 marzec 2012 - 21:05

Jeżdziłem dzisiaj w koszulce z lidla/ niby termoaktywna / , padaka i magazyn potu . Porównując do briko , nike , craft w których jeżdze . Cena 30zeta niby mało ,ale to się nadaje dla babci z sanatorium na marsz z kijkami a nie do mocniejszej jazdy. Do garażu się nada , a jak ?
edit dokładna nazwa to crivit sports = się równa :-P pipa

#1740 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 08 marzec 2012 - 21:28

vmax, Też miałem ten produkt w rękach. Z ciekawości wpadłem do Lidla zobaczyć co to jest. Nie kupiłem bo już w rękach czuć że ten materiał to nie jest to co na jakieś najtańszej koszulce za 70zł.
Nie ma nic za darmo :!: