Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#161 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 13 luty 2008 - 13:29

Ska i XSka? Nie za małe na Ciebie Miguel?

#162 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 13 luty 2008 - 13:50

Mam eSkę Discovery Channel z nike i jest za długaaa. Zakrywa mi prawie całą dupę. Spodenki nie mogą być za luźne, więc te będą jak najbardziej ok. Poza tym mam chude kopytka. :-) Dla pewności wysłałem mejla sprzedawcy i spytałem się, czy ta koszulka nie będzie za mała...

#163 Kuba82

Kuba82
  • Użytkownik
  • 50 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 13 luty 2008 - 14:11

P.S.widzieliście aukcję z koszulką nalini na allegro?? http://www.allegro.p...ini_extra_.html
...ależ mnie kusi!!! :-) 8-) ;-)

No koszulka jest nieziemska :mrgreen: Obawiam się tylko, że cena będzie kosmiczna :-(

#164 Gosc_Eki_90_*

Gosc_Eki_90_*
  • Gość

Napisano 13 luty 2008 - 15:28

No ja mam komplet cały L
Spodnie leżą dohbrze ,koszulka troszke za luzna..
Ale najwazniejsze że sie w tym dobrze czuje xD ;-)

#165 Gosc_szudri_*

Gosc_szudri_*
  • Gość

Napisano 13 luty 2008 - 22:20

Jak prawie każdy sie pochwalił wagą i wzrostem to ja też się dołączę więc okres zimowy 87kg na sezon 83-84kg wzrost 192cm więc wysoki i szczupły w takiej wadze dobrze sie czuję no może do 80kg zejde 8-)

#166 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 13 luty 2008 - 22:36

Tak czasem się chwalimy spadkiem wagi , zwłaszcza wówczas gdy kosztowało nas to wiele wyrzeczeń. Nie zarzekam się ,że tak już zostanie ale obecnie ważę 75 kg przy wzroście 177 cm. Ważne dla mnie jest to o tyle ,że jeszcze pod koniec października miałem ok. 85 kg . A jakie to miłe jak ktoś zauważy i powie : "A ty co tak schudłeś ?". 10 kg to wiaderko wody i pomysleć ,że tyle musiałem wozić ze sobą w zeszłym sezonie. Aż się boje wyskoczyć na szosówce bo może nie będę czuł łańcucha jak Lance :mrgreen: :mrgreen:

#167 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 14 luty 2008 - 07:39

Do mojego wyglądu w większości ludziska przywykli. Czasami spotkam kogoś, z kim długo nie widziałem się. Widząc jego grymas na twarzy, zdaje sobie sprawę, że niezręcznie jest mu pytać o stan mojego zdrowia. Dlatego, szczególnie w obecności mojej żonki, z uśmiechem powiadam „po tylu latach małżeństwa, też będziesz tak wyglądał” :mrgreen:

BTW Teraz coś na temat o odzieży: dałem krawcowi do przeróbki jeden z moich garniturów. Trzeba było widzieć jego minę :-P

pozdro horny

#168 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 14 luty 2008 - 18:27

Ja dzisiaj przy okazji ślizgu po asfalcie miałem okazję przetestować wytrzymałość na wytarcie spodenek Biemmie A-Tex. Jeśli chodzi o ten paramter to zdecydowanie polecam :-) Tkanina w miejscu A-texa wytarła się, ale nie przebiła na wylot :-)

#169 Mioku

Mioku
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 16 luty 2008 - 17:51

Mam pytanie w jakich rękawiczkach jeździcie przy ujemnych temperaturach, mi przy -5 i jak np. dzisiaj -8 (+ wiatr) jest tak zimno w palce że muszę robić przymusowe postoje przez co z kolei wychładzam organizm.
Z reszta ubrania nie mam problemów i tym bardziej wkurzają mnie marznące dłonie.
Ja zakładam dwie pary, cienkie bawełniane, a na góre zimowe skórzane, nie są to sportowe rękawiczki więc może dlatego szybko w nich marznę? Macie jakieś sprawdzone patenty?
Pozdrawiam

#170 Gosc_zawodowiec_;)_*

Gosc_zawodowiec_;)_*
  • Gość

Napisano 16 luty 2008 - 18:10

ja mam rękawiczki shimano original (takie niebesko-czarne z biała gwiazdą) z jakiejś membrany. jak jest zimno (czyli temperatura poniżej zera) to jak wyjerzdżam z domu to przez pierwsze 15-20 jest mi bardzo zimno w rece, a potem jakoś tak same z siebie sie rozgrzewają (ręce) i jest mi w nie cieplitko!!!! Nawte jak było -7* to było mi ciepło w ręce :-P

Pozdrawiam:P

#171 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 16 luty 2008 - 18:13

Ja polecam dwie pary na raz. Pierwsza to normalne rękawiczki, które zakładam na codzień. Naomiast druga warstwa, to rękawiczki zakupione w dekatlonie (nie wiem jaki model, kosztowały z 70zł).
pzdr

#172 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 luty 2008 - 19:27

przy +5stopniach miałem zwykłe skórzane rękawiczki, w których chodzę normalnie i było ok, jak da radę to przetestuje je jutro :-o

#173 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Napisano 16 luty 2008 - 21:43

Najlepsze na zimę są rękawice zimowe. Znajomy podarował mi swoje stare Rossignole, ale są tak ciepłe, że żadna temperatura chyba im nie straszna. W okolicach +1 czy +2 jest wręcz za ciepło :D

#174 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 16 luty 2008 - 22:47

Też mam takie z decathlona, model rockrider...są bardzo fajne i wytrzymałe, w sumie można kupić, ale uważam że w tej cenie są ładniejsze i bardziej markowe rzeczy.

#175 tomacias

tomacias
  • Użytkownik
  • 208 postów
  • Skądopolskie

Napisano 16 luty 2008 - 22:56

Najlepsze na zimę są rękawice zimowe

Ja używam przy temp. ponizej 0 i w okolicy zera zimowe Poledniki Aero Tex Thermo kupione w mikesport, ale przy +5 jest mi w nich za gorąco i strasznie pocą mi się dłonie.
W temperaturach powyżej 4-5 st. używam rękawic Rogelli z membraną na wierzchu (lżejsze i cieńsze), nie jest w nich zimno bo są nie przewiewne wind ..coś tam, tyle że jakoś dziwnie są śliskie na owijce (owijka carbon look).

#176 aragorn2111

aragorn2111
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 luty 2008 - 13:55

Mam pytanie a propos spodenek, ponieważ chcę kupić sobie coś z poduszeczką ale raczej nie jestem zwolennikiem tych obcisłych spodenek, bo mam bujne owłosienie i póki co nie chcę się depilować i tu pojawia się moje pytania czy ktoś z was jeździ w szortach rowerowych? Chodzi mi o takie zwykłe spodenki, z wkładką rowerową, gdzie mogę coś takiego znaleźć?

#177 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 17 luty 2008 - 13:59

Szorty Accenta.
tego typu gacie sa ok, ale tylko na jakies luzne wycieczki krajoznawcze, pikniki etc.
przy jakiejs mocniejszej jezdzie na szosie to sie w ogole nie sprawdza.

#178 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 17 luty 2008 - 14:23

Poza tym ja też mam bujne owłosienie na nogach i nie golę ich. Także wydaje mi się że nie ma się czym krępować, a takie spodenki obcisłe naprawdę dają bardzo dużo, trzeba się tylko przemóc.

#179 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 17 luty 2008 - 14:33

Też miałem niegdyś pewne opory zwłaszcza w czasach kiedy jeszcze nie widywało sie na drogach cyklistów w takich strojach. Teraz nie wyobrażam sobie jazdy latem w czymś innym jak tylko w obcisłej tudzież seksownej lycrze. :mrgreen: Miałem nawet okazję rowerować z panami wieku 60-70 lat ubranymi w takie stroje. 8-)

#180 aragorn2111

aragorn2111
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 luty 2008 - 18:50

Właśnie o takie coś mi chodziło, dzięki, może i przemógłbym się ale niestety w moim regionie kolarstwo szosowe jest chyba najmniej popularnym sportem, więcej znam łuczników i szachistów, a w zasadzie kolarza żadnego nie znam, więc taki strój spotkałby się z każdy wie jaką reakcją, co nie zmienia faktu, że po kilku bolesnych wycieczkach pewnie i tak będę zmuszony sobie takie zakupić.