jesli chodzi o mnie to zazwyczaj zakładam linki ..YPK, Baradine , Jagwire , albo bez nazwy nierdzewki ale naprawde bardzo wysokiej jakości pieknie polerowane ( nie chcieli mi nazwy podać ) i do tegop daje pancerze sp 41 ( maja smar w środku ) i całość chodzi śiwetnie .
Linki wychodzą 5-8 zł /szt , pancerzyki są w kawałkach 60 cm po 4 zł i to tyle tajemnicy .
Czasem daje pancerze YPK czy Jagwire z rolki , albo też i Baradine , jednakze najlepsze to wg mnie chodziły shimano potem dalsze
można przeliczyc do szosy :
przerzutka linki 2 x 8 = 16 , pancerze 3 x 4 = 12 = 28 zł, końcówki linek gratis bo tego nie idzie przeliczyc nawet z pudełka 500 szt ...
hamulec ... linki po 8 zł , pancerz na metry nie pamietam ile wchodzi no niechby nawet za 10 zł wchodziło = 26 zł np i jakies końcówki na przewód.
Najciekawsze miałem linki te bez nazwy , idelanie polerowane, zostawiałem sobie na najlepszych klientów, co ciekawe, miały 1,1 mm grubości i doskonale pracowały z końcówkami uszczelnianymi dajac mniejsze tarcie niż linki 1,2 mm !
Z innej beczki kiedyś koledze zakładałem do nowego karbona cały zestaw Jagwire... i działa już drugi rok płynnie , wszystko to kwestia montażu , konserwacji
aha, linki teflonowane .... nie wolno wtedy stosować końcówek metalowych , ostrych bo ściraja teflon i linka sie blokuje potem ,
Przy montażu nalezy tak układać pancerze aby gięły sie łagodnym łukiem , aby skręt ostrzejszy kierownicy nie naciagała pancerza , a pancerz przerzutki tył wchodził prosto w nią