Jump to content

Photo

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 replies to this topic

#2701 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Posted 09 August 2011 - 15:55

tylko trzeba go "szejkować"

A jak to robisz, żeby nie pochlapać wszystkiego benzyną, masz jakieś specjalny szejker?

#2702 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2011 - 17:08

A jak to robisz, żeby nie pochlapać wszystkiego benzyną, masz jakieś specjalny szejker?

Plastikowa butla z szerokim szczelnym zamknięciem (nie pamiętam po czym). I nie benzyną, tylko ropą.

...po płukaniu powyginajcie lekko łańcuch tak aby zwiększyć jego przekoszenie i usłyszycie co jest w środku.

No własnie po "szejku" nie chrupie.

Pogoda się zwaliła :cry: - właśnie wracam do Warszawy.

#2703 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 09 August 2011 - 17:56

krzy1976, Na jakim rowerze dzisiaj jechałeś na Babce ?

Na rowerze Pafcia, za co mu serdecznie dziękuję :-) a dzisiaj V+ flashem i VI+ OS :-)

#2704 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 posts
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Posted 09 August 2011 - 19:40

Na rowerze Pafcia

i byłeś na Babce 4!!!, Krzychu jesteś jak polski lotnik który poleci nawet na drzwiach od stodoły. Ty to byś pojechał nawet na wigry 3 i byłbyś w pierwszej dziesiątce. Oczywiście bez obrazy dla Pafcia rower jest fajny ale zupełnie do Ciebie niedopasowany.

#2705 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2011 - 21:07

...polski lotnik który poleci nawet na drzwiach od stodoły.

Hmmm... coś im niedawno to latanie na drzwiach słabo wyszło... ;-)

Oczywiście bez obrazy dla Pafcia rower jest fajny ale zupełnie do Ciebie niedopasowany.

Oczywiście, że niedopasowany do Krzyśka, bo był kupowany dla mnie a ja jestem mniejszy (nieco). :mrgreen:

...i oczywiście, że bez obrazy... ;-)

#2706 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 09 August 2011 - 21:22

Oczywiście, że 5 minut, tylko trzeba go "szejkować" a nie leżakować. Robota sama się nie zrobi :mrgreen: .

Jasne, że tak, ale lepiej gdy łańcuch trochę w tej benzynie się pomoczy. Żaden problem zostawić go na noc i założyć następnego dnia.

Greq, nie płuczę po każdym deszczu, tylko po konkretnej ulewie, albo po jeździe w błocie, a wczoraj kilka odcinków, którymi jechałem nadawało by się na wyścigi przełajowe, choć w zamierzeniu miały to być drogi asfaltowe ;-) Budują tam teraz autoban i wszędzie pełno ziemi z wywrotek, a do tego koleiny i dziury.

#2707 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 August 2011 - 21:47

Jasne, że tak, ale lepiej gdy łańcuch trochę w tej benzynie się pomoczy. Żaden problem zostawić go na noc i założyć następnego dnia.

Zapewniam Cię, że moczenie w benzynie przez noc absolutnie nic nie zmienia. I nie benzyna, tylko raczej ropa, czyli olej napędowy - czyści z siłą wodospadu ;-) . Czyli: łańcuch do butli, wyszejkować, wyjąć i osuszyć, nasmarować. Teoretycznie można jeszcze potem umyć gorącą woda i mydłem lub proszkiem, ale to nic nie wnosi - wszak to nie jest łańcuch na szyję :mrgreen:. Czynnik użyty (benzynę lub ropę) odstawić i po kilku dniach zlać znad osadu do ponownego użycia.

#2708 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2011 - 07:23

Co by tam z nimi nie robił to i tak nie wytrzymają tyle co te starsze. A że w naszych okolicach teraz sporo syfu nawet bez deszczu to już inna sprawa. Ale jak skończą te wszystkie budowy to zapomną pewnie o ścieżkach rowerowych a na drogach poustawiają zakazy poruszania się rowerami :mrgreen:

#2709 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 10 August 2011 - 07:42

GreQ na ścieżce rowerowej na dodatek wyłożonej kostką Bauma to sobie poużywasz na 23 mm oponce :mrgreen:

#2710 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 10 August 2011 - 07:58

Na rowerze Pafcia

i byłeś na Babce 4!!!, Krzychu jesteś jak polski lotnik który poleci nawet na drzwiach od stodoły. Ty to byś pojechał nawet na wigry 3 i byłbyś w pierwszej dziesiątce. Oczywiście bez obrazy dla Pafcia rower jest fajny ale zupełnie do Ciebie niedopasowany.

Kwestia szczęścia, odjechała ucieczka w której się zabrałem i nikt nas nie gonił :-) Ale zmęczyłem się bardzo, imagis jednak wpłynął bardzo negatywnie na formę mimo że jechałem głównie na kole :-)
A i jeszcze inna sprawa że podwyższyłem sobie siodełko w porównaniu z treningiem Ośki i wstawiłem swój mostek więc jechało mi się na rondzie dużo lepiej niż na treningu Ośki we wtorek !

#2711 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 10 August 2011 - 08:06

krzychu a co z twoim Jamisem? Coś się stało?

#2712 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 10 August 2011 - 08:10

krzychu a co z twoim Jamisem? Coś się stało?

W korbie wyrobiło się gniazdo na pedał plus łożysko w suporcie padło...

#2713 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 10 August 2011 - 08:12

No tak z tą korbą to masz jakiegoś pecha. Ja za to co dwa mesiące wymieniam łożysko w suporcie. No ale może już niedługo........ 8-)

#2714 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2011 - 09:50

GreQ na ścieżce rowerowej na dodatek wyłożonej kostką Bauma to sobie poużywasz na 23 mm oponce :mrgreen:

ja tak lubię nimi jeździć że nawet na mtb mnie trafia, ale z synem bym sobie pokręcił ;-)

#2715 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 10 August 2011 - 09:55

Z synem to inna bajka. Tylko jeszcze w naszej kulturze musi się zakorzenić, że ścieżka rowerowewa jest dla rowerów :mrgreen:

#2716 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2011 - 10:26

a z dwoma to dwie bajki :mrgreen: ten młodszy to się tak rwie do ścigania że szok :shock:

a drogi rowerowe u nas to już odrębny temat i na kulturę jazdy i samą mentalność

#2717 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 10 August 2011 - 10:30

To zapisz go do klubu, chociażby w Pruszkowie. Może coś z niego będzie, a teraz są większe możliowści niż za naszych czasów

#2718 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2011 - 10:54

Ciekawe, czy do soboty pogoda się wreszcie poprawi :-? . Jak było w ostatni weekend? Jeździliście?

#2719 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 10 August 2011 - 11:06

pafcio w weekend była dupa blada. Jeździłem ale pod dachem :mrgreen:

#2720 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa