Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#2801 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2011 - 07:57

Jak będzie idealne słoneczko i zero wody na jezdni to pewnie wpadnę na nowym sprzęcie bo inaczej to jeszcze mi się ubrudzi i co będzie ;-) Nie no jaja sobie robię pewnie wpadnę ale zaliczę jakąś krótszą pętle.

#2802 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 19 sierpień 2011 - 07:59

Jaką mniejszą pętlę? Na nowym sprzęcie to robisz za lokomotywę :mrgreen:
A tak w ogóle to gratulacje i bardzo się cieszę, że masz nowy nabytek

#2803 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 sierpień 2011 - 14:27

Jak będzie idealne słoneczko i zero wody na jezdni to pewnie wpadnę na nowym sprzęcie bo inaczej to jeszcze mi się ubrudzi i co będzie ;-) Nie no jaja sobie robię pewnie wpadnę ale zaliczę jakąś krótszą pętle.

Porobisz zdjęcia i wrzucisz na forum ?

#2804 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2011 - 14:46

Spoko nie ma problemu. Właśnie nad Warszawę nadciągają złowieszcze chmury ale bądźmy dobrej myśli. Może do jutra przeschnie.

#2805 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 19 sierpień 2011 - 17:02

lukassss3, czy ten koleś od którego kupiłeś rower jest polakiem? Pytam, bo kiedyś był gość ze wschodu, chyba na Allegro miał nick TestosBY i sprzedawał rowery powystawowe, nawet miałem coś od niego kupić i zastanawiam się czy to nie ten sam.
Gratulacje zakupu rasowy sprzęcik. Bardzo ładnie skomponowany kolorystycznie, zwłaszcza podobają mi się czerwone linki.Można by dać czerwoną owijkę, ciekawe jak by się prezentował rowerek.

#2806 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2011 - 17:57

kto jutro wybiera się na trening do Pruszkowa.?

#2807 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 sierpień 2011 - 18:25

kto jutro wybiera się na trening do Pruszkowa.?

jaka na jutro jest planowana trasa ?

#2808 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpień 2011 - 18:46

Nie dam jednak jutro rady :-( . W niedzielę wycieczka z Karpacza melduje się w Komorowie.

#2809 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 19 sierpień 2011 - 19:03

Może na jutro taka traska jak pisałem wcześniej czyli Brwninów- Grodzisk-Radziejowice-Mszczonów- Tarczyn?

#2810 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 19 sierpień 2011 - 20:22

Swiatek, jak się jedzie opłotkami z Grodziska do Radziejowic? Bo ja znam tylko drogę 579, dziurawą i z dużym ruchem. Gdyby nie dziury i tiry była by idealna, ma fajne pagórki i prowadzi przez las. Szczególnie lubię odcinek który ostatnio odkryłem, a który pozwala uniknąć jazdy 8

Trasa prowadzi tak
http://www.bikemap.net/route/1200485

Mnie zniechęca do tej trasy jednak duży ruch i dziury, ale może jadąc większą grupą zaprowadzicie woje porządki ;-)

#2811 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2011 - 20:37

lukassss3, czy ten koleś od którego kupiłeś rower jest polakiem? Pytam, bo kiedyś był gość ze wschodu, chyba na Allegro miał nick TestosBY i sprzedawał rowery powystawowe, nawet miałem coś od niego kupić i zastanawiam się czy to nie ten sam.
Gratulacje zakupu rasowy sprzęcik. Bardzo ładnie skomponowany kolorystycznie, zwłaszcza podobają mi się czerwone linki.Można by dać czerwoną owijkę, ciekawe jak by się prezentował rowerek.

Gościu od którego go kupiłem jest polakiem. Ma sklep rowerowy w Lublinie a poza tym sprowadza rowery powystawowe z Belgii. Ma tam szwagra który kiedyś się ścigał i ma znajomości w branży. A czerwona owijka już dawno zamówiona :-)

I parę zdjęć w nowym domu:
https://picasaweb.go...feat=directlink

#2812 Gosc_kubapie_*

Gosc_kubapie_*
  • Gość

Napisano 19 sierpień 2011 - 20:53

Chłopaki, dzisiaj 579 jechałem. Tirów od ... Od Grodziska pierwszy raz jechałem i ostatni. Jak zazwyczaj zakaz rowerów można olać, to tam na 5 metrowej jezdni się nie da bo zaraz ktoś siedzi na ogonie i spycha. Musiałem się tłuc chodnikiem.

Pojedźcie z Pruszkowa dalej do Jaktorowa, tam przed kościołem w lewo i dojedziecie do Kuklówki. Droga równiejsza, choć nie idealna, ale jeżdżą tylko osobówki i mniej ich jest. Przed Radziejowicami jest wahadło i korek (przynajmniej dziś), ale szosą się ich ominie. ;)

outoftimeman dał bardzo dobrą trasę. Równa, pusta, a jadąc z powrotem można ładne prędkości wykręcić jak na ten rejon.

http://www.bikemap.net/route/1200580
Do Tarczyna polecam tak, albo jak mały ruch to nawet 719 do Żyrardowa.
Któryś z was jechał może z Tarczyna do okolic Żabiej Woli? Jak tam dróżka? Teraz są jakieś remonty, więc zaznaczyłem inną, ale może ktoś sie orientuje w tych okolicach?

O której będziecie wyjeżdżać z Pruszkowa? Jeśli jutro wsiądę, to może się gdzieś "przyczaję" na was ;)

#2813 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 sierpień 2011 - 23:25

ja też jechałem 579, dokładnie tak:
http://www.bikemap.net/route/1200922
a wcześniej 2 od morów do błoni i kierowca Tira stojącego w korku przed zjazdem z 2 w 579:
co was k... czerwone światło nie obowiązuje ? (i tutaj jakiś epitet którego już nie usłyszałem)
dzisiaj trening z Perkim, więc wycieczka pod znakiem smrodu spalin, dziur w jezdni i zero przyjemności, no ale trzeba wybierać albo przyjemność albo forma ;-)

#2814 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 sierpień 2011 - 23:32

k... piękny jest ten rower, szczerze zazdroszczę !!!
i za takie pieniądze... to jest karton czy aluminium ?
od razu weź usuń te podkładki spod mostka żebyś nie wyglądał jak turysta ;-)

#2815 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpień 2011 - 23:42

...no ale trzeba wybierać albo przyjemność albo forma ;-)

... ;-) ... przyjemność ponad wszystko... :mrgreen:

#2816 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 20 sierpień 2011 - 05:58

k... piękny jest ten rower, szczerze zazdroszczę !!!
i za takie pieniądze... to jest karton czy aluminium ?
od razu weź usuń te podkładki spod mostka żebyś nie wyglądał jak turysta ;-)

Rama jest "kartonowa" a jeśli chodzi o kasę to dałem za niego trochę więcej niż jest na allegro. Dogadałem się z gościem za jaką cenę puści go poza aukcją i w końcowym rozrachunku dostałem jeszcze pedały ultegry w komplecie w tej cenie. Bałem się trochę, że licytacja może pójść za wysoko bo na zdjęciach wygląda jak nówka sztuka, nie widać kompletnie tych ubytków lakieru i ktoś kto go nie widział na oczy mógłby licytować w kosmos. A wracając do ubytków lakieru to w tej chwili są pozaprawiane, ale muszę je dokładnie obfotografować i wysłać do chłopaków z Luxtecha. Jeśli da się je usunąć tak żeby były zupełnie niewidoczne to wyśle go do nich zimą.

#2817 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 20 sierpień 2011 - 07:35

Krzychu, frixfrot wpadacie dziś pod fontanne?

#2818 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 20 sierpień 2011 - 07:52

Jestem

#2819 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 20 sierpień 2011 - 13:14

Dzięki panowie za dzisiejsze spotkanie szczególnie dla swiatka i frixfrot, którzy ciągnęli nas przez całą trasę i osłaniali od wiatru. Po tym jak się rozdzieliliśmy do samego Tarczyna wiało już w plecy i można było trochę nadrobić. A co do niepokojących dźwięków wydobywających się z mojego napędu to okazało się że nakrętka kasety nie była dokręcona, piasta jest w bardzo dobrym stanie. Po dokręceniu kasety cisza jak makiem zasiał. Podsumowując wrażenia z pierwszej dłuższej jazdy jestem bardzo zadowolony z nowego nabytku. Komfort w porównaniu do poprzedniej maszyny nieziemski a napęd działa niczym szwajcarski zegarek. Pozostaje tylko więcej jeździć :-)

#2820 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 20 sierpień 2011 - 13:35

A nam ten wiater dzisiaj mocno przeszkadzał i chyba w międzyczasie trochę zmienił kierunek. Nie ma co mocno wiało i przez to się trochę ujechałem. Gdyby frixfrot i pod koniec darco nie zaczęli wychodzić na zmiany to bym nie dał rady dociągnąć ich do końca. Wyszło mi 122 km. Lukasss3 Ty miałeś dziś robić za lokomotywę i co? 8-)
Jutro wpadaj do Komorowa to nadrobisz.
Firxfrot jak jutro nie pojedzieś na RB to może podjedź do nas do Komorowa.

Dodaj odpowiedź