Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#1061 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 15 kwiecień 2011 - 12:31

tak ale sądziłem, że wyjdzie więcej km :-)

tak żeby wyszło ok 110km nie ? ;-)

#1062 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 15 kwiecień 2011 - 12:56

krzy1976 tak na prawdę to nie ma dla mnie aż takiego znaczenia czy będzie 90 czy 110 km. Patrząc na mapę wydawało mi się, że wyjdzie więcej no ale najważniejsze to dobre towarzystwo :-D

#1063 PIOTR BOROWIECKI

PIOTR BOROWIECKI
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądKomorów

Napisano 15 kwiecień 2011 - 13:07

To może i my do Was dołączymy jutro, skoro nie jedziecie na Leszno (jakoś nie lubimy tamtych terenów z drogą gorszą, niż na Piekle Północy). A traska przez Mroków, Warszawiankę i Złotokłos, itd. napewno jest fajna. Kiedyś z bratem bardzo lubiliśmy tamte okolice. Jutro planowaliśmy wprawdzie lekki tlen, ale skoro przyjeżdżają koledzy z RB, to raczej nie powinno być mocno :-D

#1064 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 15 kwiecień 2011 - 13:15

no na prewno koledzy z RB będą spokojnie chcieli pokręcić :-D obecność obowiązkowa na jutrzejszym treningu

#1065 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwiecień 2011 - 13:30

to może normalną trasę zrobimy tak jak latem wokół Tarczyna będzie wiadomo gdzie jechać jak ktoś zostanie skoro tyle luda się zapowiada.
krzy1976 sobie trochę dokręci jak będzie miał za mało, PIOTR BOROWIECKI to już wiem dlaczego nie jeździsz w stronę Leszna - bo okolica nie pasi ;-) szkoda,
pafcio wygoń ten czas wolny od siebie do mnie, bardzo proszę

#1066 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 15 kwiecień 2011 - 13:55

GreQ ta traska, którą zaproponowałem jest wszystkim znana, więc nie powinno być kłopotu. Po za tym tempo będzie spokojne to i nikt się nie zgubi :-)

#1067 PIOTR BOROWIECKI

PIOTR BOROWIECKI
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądKomorów

Napisano 15 kwiecień 2011 - 13:59

GreQ, masz rację. Pojawialismy się z bratem tylko w niedzielę pod Kościołem, gdyż rzeczywiście jakoś stroniliśmy (być może niesłusznie) od sobotniej traski na Leszno, szczególnie po zimie. Trasa na Tarczyn itd. jest bardzo fajna i właściwie nie trzeba cudować. Na RB jeżdżą tą samą trasę od kilkunastu lat i co do zasady nie kombinują. Niemniej myślę, że można oczywiście spróbować coś nowego, np. w okolicach Złotokłosu albo róźne warianty za Tarczynem, np. w kierunku na małe sztajfki w okolicach Grójca, itd., itp. Okolica jest piękna, czasu tylko niestety trochę za mało, żeby móc poświęcić np. pół dnia na uprawianie ukochanego kolarstwa :-( (vide: rodzina, praca w weekendy, etc.).

#1068 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 15 kwiecień 2011 - 14:17

Piotr trasę na Złotkłos jeździliśmy w zeszłym sezonie. Ta klasyczna traska na Tarczyn -Księżak to trochę krótka bo to około 55 km z Pruszkowa. No nic zadecyduje większość jutro jak pojedziemy.

#1069 PIOTR BOROWIECKI

PIOTR BOROWIECKI
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądKomorów

Napisano 15 kwiecień 2011 - 14:59

Można trochę pokombinować w tym sezonie z nowymi traskami. Kiedyś Marko pokazał mi i Lukassowi bardzo fajny wariant za Tarczynem. Były nawet jakieś podjazdy, wprawdzie krótkie, ale dosyć sztywne, jak na Mazovię :lol: Niemniej - w mojej ocenie - generalnie trasa przez Tarczyn itd. jest bardzo przyjemna (vide: dosyć dobry asfalt, względnie mało samochodów, itp.) i powinna/mogłaby stanowić zasadniczy kierunek naszych treningów.

#1070 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 15 kwiecień 2011 - 15:11

szukam na bikemapa jakiejś fajnej traski w tamtym rejonie ale niestety odcinki nieutwardzone i ze żwirem tak jak tutaj: http://www.bikemap.net/route/423752 i tu: http://www.bikemap.net/route/611527 szkoda bo wyglądają na fajne... :-(

#1071 Marcines

Marcines
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPruszków

Napisano 15 kwiecień 2011 - 16:58

Można trochę pokombinować w tym sezonie z nowymi traskami. Kiedyś Marko pokazał mi i Lukassowi bardzo fajny wariant za Tarczynem. Były nawet jakieś podjazdy, wprawdzie krótkie, ale dosyć sztywne, jak na Mazovię :lol: Niemniej - w mojej ocenie - generalnie trasa przez Tarczyn itd. jest bardzo przyjemna (vide: dosyć dobry asfalt, względnie mało samochodów, itp.) i powinna/mogłaby stanowić zasadniczy kierunek naszych treningów.

Potwierdzam też byłem tam z Markiem kiedyś, bardzo ciekawa i malownicza trasa, ale tyle zakrętów, skrzyżowań że nie spamiętałem. Jutro jak będziecie cisnąć i mnie odetnie to opuszczę was w Tarczynie ewentualnie.

#1072 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 15 kwiecień 2011 - 18:23

Wybieram się do Pruszkowa :-D czy zbiórka jest o 10 przy Urzędzie Stanu Cywilnego na B.Prusa?

#1073 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 15 kwiecień 2011 - 18:35

qqx dokładnie tak na Prusa

#1074 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Napisano 15 kwiecień 2011 - 19:51

czyli pod fontanną>?

#1075 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 15 kwiecień 2011 - 20:05

czyli pod fontanną>?

tutaj są wszystkie informacje: www.agk-pruszkow.cba.pl

#1076 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 16 kwiecień 2011 - 07:26

PIOTR BOROWIECKI Co do kombinowania proszę, http://www.bikemap.n...&zoom=11&type=2
Często jeżdżę w tamtych rejonach, jak na nasz okolice jest dość pagórkowato, z jednym mocnym podjazdem w Jeziórku, asfalt w dużej większości ok. Można jeszcze ją rozwinąć jadąc na Błędów, lub jeszcze dalej na Mogielnice, tak w ogóle tamte rejony są nazywane "Wzniesiem Grójeckim".
Jeśli coś będziecie próbowali to ja mogę dołączyć jutro np w Tarczynie do was.

Ps, W zeszłą niedzielę chyba was mijałem dwa razy z naprzeciwka najpierw w Księżaku, później w Piotrkowicach.

#1077 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 16 kwiecień 2011 - 13:40

fajnie było, dzięki, pod koniec gdzieś się zgubiliśmy, pewnie skręciliście w prawo :-)
tylko ta godzina zbiórki trochę późno :-(

#1078 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 16 kwiecień 2011 - 14:14

Niewiem kto był dziś u nas z W-wy no oprócz Krzy1976 ale wielki szacun dla Was bo jesteście jakby z innej ligi :-). Jedna tylko uwaga na przyszłość jak się jest mocnym to wypadałoby trochę popracować dla grupy. Jak wycieliście za Przypkami to pojechaliście prosto do Tarczyna a my skręciliśmy tak jak wcześniej w prawo i dalej pojechaliśmy prosto na Księżak i do Siestrzeni. Do zobaczenia następnym razem

#1079 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Napisano 16 kwiecień 2011 - 14:19

fajnie było, dzięki, pod koniec gdzieś się zgubiliśmy, pewnie skręciliście w prawo :-)
tylko ta godzina zbiórki trochę późno :-(

ile km wyszło Krzysiek>?
bo licznik mi nie działał....dopiero jak odłączyłem w ursusie to go naprawiłem.??

#1080 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 16 kwiecień 2011 - 14:23

Nie było co pracować dla grupy dlatego że nikt nas nie gonił więc po co mieliśmy nadawać wyższe tempo ? :-) A nasza ucieczka skończyła się kilometr dalej, wiadomo było że poczekamy na grupę, naszym celem nie było oderwanie się od reszty tylko chwilowe przyśpieszenie :-)

Dodaj odpowiedź