Jump to content

Photo

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 replies to this topic

#1121 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 19 April 2011 - 09:49

Szkoda, no nic jakoś to przeżyjemy :-)

#1122 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 April 2011 - 10:58

Panowie, jak jeździmy w okresie świątecznym? Sobota to raczej bez zmian, niedziela chyba jednak nie. Może w poniedziałek zamiast niedzieli?

A dlaczego niedziela nie? Ja bym tam pojechał - oczywiście jak pogoda pozwoli. Kwiecień jest na tyle kapryśny, że szkoda każdego ładnego dnia. Rondo np. jeździ normalnie.

#1123 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 19 April 2011 - 11:04

pafcio ja muszę chociaż jeden dzień z rodziną spędzić bo mnie wydziedziczą :-D a pewnie reszta ma podobnie

#1124 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 April 2011 - 11:18

No cóż - u mnie od wydziedziczania to ja jestem ;-) . No, ale rano może się kilka osób zbierze na 2-3 godzinki jazdy, jak nie to pewnie z Michałem skoczymy na RB.

#1125 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 19 April 2011 - 11:22

Pewnie tak będziesz musial zrobic ale w poniedzialek chętnie wspólnie pokręcę

#1126 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 April 2011 - 11:39

Na razie, to od soboty straszą załamaniem pogody :cry: - już w sobotę ma padać. Może im się prognoza nie sprawdzi.

#1127 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 19 April 2011 - 12:30

Na mojej pogodynce lampa :mrgreen:

#1128 Borix

Borix
  • Użytkownik
  • 25 posts
  • SkądKomorów

Posted 19 April 2011 - 20:30

Mnie nie ma w ten weekend i następny też, bo wyjeżdżam z laską do Zakopca .... i niestety bez bike'a !:( Ale melduje się jak wrócę !!! Mam urlop do 6 maja więc jakby ktoś chciał pokręcić ze mną na Mazowszu w dniach 4,5,6 w godzinach pracy to jestem chętny. P.S. jakby co, to byłem ja .... młodszy z braci B. :evil:

#1129 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 April 2011 - 20:36

...jakby ktoś chciał pokręcić ze mną na Mazowszu w dniach 4,5,6 w godzinach pracy to jestem chętny...

Ja też, ale... .... na Majorce :mrgreen:

P.S. jakby co, to byłem ja .... młodszy z braci B. :evil:

Domyśliłem się ;-) .

#1130 Gosc_piotrek777_*

Gosc_piotrek777_*
  • Gość

Posted 20 April 2011 - 08:12

Witam
Jedzie ktoś może dzisiaj pokręcić trochę po pracy (ok.17) :-D

#1131 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 April 2011 - 08:39

piotrek777 jak będziesz sam to zrób sobie takie ćwiczenie: jeden kilometr jedź na miękkim przełożeniu z wyższą kadencją, a kolejny kilometr na "obrocie" czyli na najcięższym przełożeniu i tak na zmianę.

#1132 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądPruszków

Posted 20 April 2011 - 09:03

Mówisz i masz. ;-) Ja znikam pobujać się trochę w okolicach Kłodzka itp. Moje pierwsze spotkanie z szosowaniem nie po płaskim. :mrgreen: Zobaczymy kto wyjdzie z tego zwycięsko - ja czy góra. :mrgreen:
Chętnie bym się kiedyś podłączył na jakiś wyjazd w ciepłe kraje. Oczywiście nie na taki rodzinny, tylko coś do poszosowania. :-) Bo po tegorocznej zimie tutaj mam dość. Kartonik na rowerek mam, niby jakiś gratis transport cywilizowanymi liniami, urlopu masa, dutki też się jakieś wyskrobie.

#1133 Gosc_piotrek777_*

Gosc_piotrek777_*
  • Gość

Posted 20 April 2011 - 09:17

Mówisz i masz. ;-) Ja znikam pobujać się trochę w okolicach Kłodzka itp. Moje pierwsze spotkanie z szosowaniem nie po płaskim. :mrgreen: Zobaczymy kto wyjdzie z tego zwycięsko - ja czy góra. :mrgreen:
Chętnie bym się kiedyś podłączył na jakiś wyjazd w ciepłe kraje. Oczywiście nie na taki rodzinny, tylko coś do poszosowania. :-) Bo po tegorocznej zimie tutaj mam dość. Kartonik na rowerek mam, niby jakiś gratis transport cywilizowanymi liniami, urlopu masa, dutki też się jakieś wyskrobie.

Też myślę o takim wyjeżdzie.Znalazłem firmę która specjalizuje się w takich wyjazdach.
http://www.wyprawyro....pl/index1.html
Myślę konkretnie o wyprawie "Szlakiem Tour de France"-mogłoby być ciekawie :-D

#1134 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 April 2011 - 18:23

piotrek777, vortac (oraz wszyscy zainteresowani koledzy) - podeślijcie mi na priva swoje maile to dodam Was do listy dystrybucyjnej z informacjami nt. moich wyjazdów. Zwykle wczesna jesienią robię plan od października do marca, więc jest dużo czasu, żeby do któregoś dołączyć. Jak tylko robi się zimno w EU to zaczynam się "bujać" w ciepłych krajach. Większość potrzebnych informacji już posiadłem Transport roweru to zwykle 35-40 euro w jedna stronę.

#1135 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 20 April 2011 - 19:20

Chłopaki to jak sobota i poniedziałek jeździmy?

#1136 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 April 2011 - 19:40

Ja jestem za :-) . Żeby tylko pogoda dopisała.

A my (ja z synkiem) taką pętlę dziś testowaliśmy. 95% bardzo ładny asfalt. Pozostałe 5% - szału nie ma, ale akceptowalne ;-) .
http://www.bikemap.net/route/918178

#1137 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 20 April 2011 - 21:10

Ja jestem za :-) . Żeby tylko pogoda dopisała.

A my (ja z synkiem) taką pętlę dziś testowaliśmy. 95% bardzo ładny asfalt. Pozostałe 5% - szału nie ma, ale akceptowalne ;-) .
http://www.bikemap.net/route/918178

jak dla mnie trasa marzenie na sobotnie treningi z Pruszkowa, w sumie ze 170-180km :-) znam odcinek od Michalczewa do Nowej Woli i tylko trylinka jest problemem i kilometr przed Warką jest kiepski asfalt.

#1138 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 April 2011 - 22:17

Bałem się tej 730, ale ruch znośny a asfalt idealny. Jeden kierowca wprawdzie nam wyjechał z podporządkowanej tuż przed Warką (przy skrzyżowaniu na Magnuszew), ale go dopadliśmy w mieście na światłach. Wprawdzie trudno było złapać oddech po pościgu i podjeździe, ale nic go nie ominęło z tego, co miał usłyszeć :evil: .

A odcinek od Grójca do Białobrzeg to bajka :-) . Potem piekna droga przez laski aż do Stromca. Słabszy odcinek z "telewizorami" (ale nie plazmy, tylko takie do 14" :mrgreen: ) od Boże do Augustowa, ale to akurat dobry moment na spokojniejszy bufet.

A jak Wasz dzisiejszy trening? Cieplutko, co?

#1139 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 21 April 2011 - 07:02

pafcio to może zrobimy taką traskę z Pruszkowa w sobotę? Ja za to wczoraj pojechałem sobie tak jak chciałem w zeszłą sobotę czyli Szamoty- Wólka Kosowska- Złotokłos-Tarczyn i dalej nasza runda. Dystans około 75 km. Asfalt jest trochę wyrypany, ale spokojnie da się pojechać.

#1140 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 21 April 2011 - 07:13

Na 730 wcale nie ma dużego ruchu, pamiętasz że tą drogą jechaliśmy na maratonie 800km/24h w zeszłym roku: http://www.bikemap.net/route/553562 i runda okazała się idealna oprócz okolic Brzózy gdzie był słaby asfalt i parę małych podjazdów (odcinek Ryczywół-Brzóza) Nasz trening fajny chociaż dla mnie za szybko, ale tak to jest jak się jedzie z Mishą :-) jechaliśmy tak: http://www.bikemap.net/route/887365 ale tylko ta bliższa runda bez odbijania na Michalczew. Ja muszę pojechać na rondo w tą sobotę bo muszę wymienić sobie w końcu to ramie lewe od korby i po rondzie pojadę do sklepu BDC w Legionowie. Ale normalnie gdybyście w sobotę jeździli tą trasą co jechał Pafcio http://www.bikemap.net/route/918178 to byłbym zawsze :-) Tylko przy takim dłuższym dystansie moglibyśmy się umawiać godzinę wcześniej czyli o 9 :-)

Reply to this topic