Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#1701 PIOTR BOROWIECKI

PIOTR BOROWIECKI
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądKomorów

Napisano 22 maj 2011 - 22:01

Mój brat nie lamentował, tylko skomentował wpis Piotrka. Jestem pewien, że nikt z Was, poza Krzysztofem Dziedzicem, nie byłby Go w stanie urwać, więc to nie chodzi o jakieś nie dawanie rady. Brat wyraził jedynie swoje umiłowanie do weekendowego treningu kolarskiego, którego rzekomo nudną formułę raczył skrytykować Piotrek. Nic dodać, nic ująć.

#1702 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 22 maj 2011 - 22:25

Mój brat nie lamentował, tylko skomentował wpis Piotrka. Jestem pewien, że nikt z Was, poza Krzysztofem Dziedzicem, nie byłby Go w stanie urwać, więc to nie chodzi o jakieś nie dawanie rady. Brat wyraził jedynie swoje umiłowanie do weekendowego treningu kolarskiego, którego rzekomo nudną formułę raczył skrytykować Piotrek. Nic dodać, nic ująć.

dziękuję za uznanie ale chodziło Ci pewnie o Michała czyli o MiSzĘ który jeździ dużo szybciej ode mnie.

#1703 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 22 maj 2011 - 22:32

Pafcio, mam dla Ciebie zadanie specjalne :-) Poszukaj pętli w rejonie Mszczonowa/Grójca, może trochę dalej, z paroma fajnymi podjazdami, tak żeby ta pętla imitowała góry ;-)

#1704 PIOTR BOROWIECKI

PIOTR BOROWIECKI
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądKomorów

Napisano 22 maj 2011 - 22:44

Krzysztofie, 3 miejsce w generalce legendarnego RB i Ty jesteś taki skromny? Hmm... być może pominąłem jakieś osoby (vide: Misza, Piotr Killer, Sylwus, Andrzej Michniak, Marko, etc., etc.), ale nie o to mi chodziło. Nie wydaje mi się, że jeżeli ktoś jedzie 110 km ze średnią bliską 29 km/h, to można mu zarzucać jakąkolwiek nudę, ale nieważne... Piękny jest każdy trening kolarski, nawet mój, gdzie średnia nie przekracza 26-27 km/h, a dystans czasem tylko przekracza wartość 100 km, ale z którego wracam do domu zadowolony i pełen energii do cięzkiej pracy... Pozdrawiam wszystkich corridore.

#1705 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 maj 2011 - 23:24

Panowie! Nie ma o co kruszyć kopii. Ja też uwielbiam się wyszumieć na treningach (bo kompletnie mi nie odpowiada forma zawodów). Nasze sobotnie i niedzielne spotkania mają być przyjemnością. Startujemy razem ale nie ma obowiązku dojechać razem. Dwukrotnie testowaliśmy planowane rozerwanie grupy i wydaje mi się, że taka forma zdaje egzamin. A spotkanie o 10:00 w komplecie jest niezwykle sympatyczne (nawet jeśli już po 20 km mamy się rozdzielić) i było by miło, gdyby tak pozostało. Więc przestańcie się już drapać i do zobaczenia w sobotę :-P

Pafcio, mam dla Ciebie zadanie specjalne :-) Poszukaj pętli w rejonie Mszczonowa/Grójca, może trochę dalej, z paroma fajnymi podjazdami, tak żeby ta pętla imitowała góry ;-)

Czarno widzę - na tym Mazowszu strasznie płasko :cry: . Na razie wg mojej wiedzy trasa 120 km jest najbardziej pofałdowana. Można tam spróbować coś zapętlić, ale zły stan dróg znacznie ogranicza wybór. W okolicach np. Wilczogóry było by nieźle, ale trzeba poczekać, aż EU dofinansuje drogi ;-) . Będę jednak kombinował.
Na razie najbliższy i całkiem porządny podjazd do treningu siłowego jest w centrum Warszawy - Agrykola, albo bierz górala i wpadnij na górkę Szczęśliwicką. Synek np. napada górkę na przełajówce.

#1706 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 22 maj 2011 - 23:50

Krzysztofie, 3 miejsce w generalce legendarnego RB i Ty jesteś taki skromny?

Zaprezentowałeś właśnie poziom ucznia podstawówki, tak na oko 3 klasa ;-)

#1707 PIOTR BOROWIECKI

PIOTR BOROWIECKI
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądKomorów

Napisano 23 maj 2011 - 00:10

A w czym rzecz Krzysztofie, bo oderwałem się na chwilę od akt i oczy ze zdumienia przecieram? Troszkę jaśniej poproszę. Dlaczego w Tobie tyle pogardy dla uczniów 3 klasy podstawówki?

#1708 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 23 maj 2011 - 00:49

A w czym rzecz Krzysztofie, bo oderwałem się na chwilę od akt i oczy ze zdumienia przecieram? Troszkę jaśniej poproszę. Dlaczego w Tobie tyle pogardy dla uczniów 3 klasy podstawówki?

Nie zamierzam tracić czasu na jałowe dyskusje bo mam ciekawsze rzeczy do zrobienia. Chciałbym żebyś nie wycierał już sobie gęby moim nazwiskiem tutaj na forum...

#1709 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 06:33

Światku dla mnie kolarstwo jest ukochaną dyscypliną sportu i dodatkiem do życia, ale podkreślam tylko dodatkiem, dlatego w przeciwieństwie do Was nie mam czasu na treningi w tygodniu ("tleniki", "patrole", "dokręcanie 60-tek, żeby ładny weekendzik wyszedł w poniedziałek rano", regeneracje, dobre żywienie i dyscyplinę godną wyczynowca), bo wtedy poświęcam się pracy naukowej, siedzę w laboratorium chemicznym do późnego wieczoru i zajmuję się projektowaniem oraz syntezą nowych leków przeciwnowotworowych. Nieżadko łapię sie na myśli, że zapominam się odlać przez kilka godzin, nie mówiąc już o pilnowaniu jakiś węglowodaników. Jakbyś pożył w środku tygodnia tak jak ja czyli w środowisku oparów rozpuszczalników organicznych i innych związków chemicznych o dużej toksyczności, to byś zrozumiał o czym mówię. Także w czasie kiedy Wy o godzinie 16.00 zastanawiacie się gdzie dokręcić tlenik w tygodniu, żeby później móć pourywać kumpli na treningu (podkreślam treningu, NIE WYŚCIGU !!!) ja rozmóżdżam do 19.00 (a w tym tygodniu nawet do 21.00) w labie!!! Mnie osobiście cieszy każdy trening w gronie sympatycznych przyjaciół i nie chce się tu usprawiedliwiać, ale tak poprostu jest. A wyścigów w całej Polsce (w tym również na Mazowszu) nie brakuje i jak kogoś swędzi noga to droga wolna...tam może się wyszaleć :mrgreen:

Borix sorry ale Ty naprawdę nie kumasz o czym ja piszę. Dla każdego z nas jest rower jest dodatkiem do reszty i właśnie dlatego to ma być dobra zabawa. Super, że się skupiasz naukowo na tak ważnych sprawach. Chwała Ci za to, ale zwróć uwagę na ortografię bo to nie przystoi tak wykształoconemu czlowiekowi :mrgreen:

#1710 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 06:34

krzy1976 jak poszło w Ustroniu?

#1711 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 23 maj 2011 - 07:21

krzy1976 jak poszło w Ustroniu?

średnio, dzisiaj wyniki, nie jestem zadowolony bo mogłem dłużej jechać z czołówką.

#1712 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 07:23

Noga nie podała, czy przełożenia nie te? Góy to jednak inna bajka

#1713 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 07:42

Borix sorry ale Ty naprawdę nie kumasz o czym ja piszę. Dla każdego z nas jest rower jest dodatkiem do reszty i właśnie dlatego to ma być dobra zabawa. Super, że się skupiasz naukowo na tak ważnych sprawach. Chwała Ci za to, ale zwróć uwagę na ortografię bo to nie przystoi tak wykształoconemu czlowiekowi :mrgreen:

Był dzisiaj bardzo fajny trening z kilkoma akcentami wyścigowymi. No i najwarzniejsze, że nie dałem się zajechać młodzieży :mrgreen: Ja też dziękuję za dzisiaj i liczę na więcej jutro lub za tydzień

Jak to szło z tym rzucaniem kamieniem? ;-)

Ciekawi mnie czy po tej wczorajszej reklamie w Eurosporcie pojawią się jakieś nowe twarze. :-)

#1714 PIOTR BOROWIECKI

PIOTR BOROWIECKI
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądKomorów

Napisano 23 maj 2011 - 07:52

Krzy1976, Twoje zachowanie jest dziwne, gdyż w moim wpisach zawsze Cię chwaliłem, z pełną powagą doceniając Twoje niezłe wyniki z RB, które dla mnie (wiem, że nie dla Ciebie) jest legendą mazowieckiego kolarstwa. Widzę, że trochę niepotrzebnie, gdyż Twoja reakcja zblizona jest do zachowania Twojego idola z obrazka (vide: czarny śmieszny bokser). W mojej ocenie nie powinieneś wstydzić się imienia i nazwiska i swoich dobrych osiągnięć z RB.

#1715 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 08:02

vortac mnie wolno, bo ja mam tylko podstawówkę :mrgreen:

#1716 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 23 maj 2011 - 08:42

Krzy1976, Twoje zachowanie jest dziwne, gdyż w moim wpisach zawsze Cię chwaliłem, z pełną powagą doceniając Twoje niezłe wyniki z RB, które dla mnie (wiem, że nie dla Ciebie) jest legendą mazowieckiego kolarstwa. Widzę, że trochę niepotrzebnie, gdyż Twoja reakcja zblizona jest do zachowania Twojego idola z obrazka (vide: czarny śmieszny bokser). W mojej ocenie nie powinieneś wstydzić się imienia i nazwiska i swoich dobrych osiągnięć z RB.

po twoich wypowiedziach sfrustrowanego człowieka trudno oczekiwać dobrych intencji...

#1717 S³awek Wieczorek

S³awek Wieczorek
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 08:51

a ja jako najstarszy z peletonu mowie:Panowie basta !!!!!!
jezdzimy dla przyjemnosci i tyle w tej kwestii !!!

#1718 PIOTR BOROWIECKI

PIOTR BOROWIECKI
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądKomorów

Napisano 23 maj 2011 - 08:55

Krzysztofie Dziedzicu, proszę Cię tylko, abyś ważył słowa na forum. Nie martw się, może w przyszłym roku w Ustroniu noga będzie lepiej podawać.

#1719 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 23 maj 2011 - 08:59

ok wstawiam Piotrka do ignorowanych i z mojej strony koniec przepychanki...

#1720 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 09:01

Popieram!!!! Jeździjmy, ruszajmy razem, dzielmy się na grupy, podciągajmy,finiszujmy, jeździjmy w grupetto. Do koloru do wyboru. Róbmy swoje i bawmy się. Ilu nas jest to każdy będzie miał odmienne zdanie. Najważniejsze żebyśmy tworzyli grupę i spotykali się jak do tej pory, bo naprawdę fajnie jest tak w kilkunastu sobie popedałować.

Dodaj odpowiedź