Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#1721 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 23 maj 2011 - 09:13

a ja jako najstarszy z peletonu mowie:Panowie basta !!!!!!
jezdzimy dla przyjemnosci i tyle w tej kwestii !!!

Popieram!!!! Jeździjmy, ruszajmy razem, dzielmy się na grupy, podciągajmy,finiszujmy, jeździjmy w grupetto. Do koloru do wyboru. Róbmy swoje i bawmy się. Ilu nas jest to każdy będzie miał odmienne zdanie. Najważniejsze żebyśmy tworzyli grupę i spotykali się jak do tej pory, bo naprawdę fajnie jest tak w kilkunastu sobie popedałować.

Piotrek zgadzam się w tej kwestii z tobą w 100%. Każdy z nas jest trochę inny i każdy ma inne możliwości, jedni mają więcej czasu żeby trenować inni mniej itp. Zdaję sobie sprawę że nie każdemu musi sprawiać przyjemność jazda w trupa ale nikt nikogo do tego nie zmusza. Mino wszystko milo by było spotkać się pod fontanną lub pod kościołem ze starymi znajomymi i pojechać razem chociażby do Nadarzyna.

#1722 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 09:31

Łukasz dokładnie tak i większość to rozumie. Oj jakoś się gęsto w tym wątku porobiło.

#1723 S³awek Wieczorek

S³awek Wieczorek
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 09:40

Popieram!!!! Jeździjmy, ruszajmy razem, dzielmy się na grupy, podciągajmy,finiszujmy, jeździjmy w grupetto. Do koloru do wyboru. Róbmy swoje i bawmy się. Ilu nas jest to każdy będzie miał odmienne zdanie. Najważniejsze żebyśmy tworzyli grupę i spotykali się jak do tej pory, bo naprawdę fajnie jest tak w kilkunastu sobie popedałować.

Piotrek zgadzam się w tej kwestii z tobą w 100%. Każdy z nas jest trochę inny i każdy ma inne możliwości, jedni mają więcej czasu żeby trenować inni mniej itp. Zdaję sobie sprawę że nie każdemu musi sprawiać przyjemność jazda w trupa ale nikt nikogo do tego nie zmusza. Mino wszystko milo by było spotkać się pod fontanną lub pod kościołem ze starymi znajomymi i pojechać razem chociażby do Nadarzyna.

Lukasz dzieki za ciagniecie w sobote !!!

#1724 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 23 maj 2011 - 10:19

Panowie, na "wszelkiej maści warszawskich ustawkach" nigdy nie byłem i pewnie nigdy nie będę. Pozwolę sobie jednak zabrać głos. Dajcie sobie siana. Ja nie widzę tutaj jakiegoś poważniejszego zgrzytu, żeby pojawiały się takie wypowiedzi. Czasami zaglądam i czytam o Waszych treningach w stolicy i okolicach i swoją obecność tutaj chciałbym ograniczyć tylko do tego. Nie jest to Wasze prywatne forum, inni (czytaj: z innych rejonów kraju) też tutaj zaglądają i myślą sobie: w tym towarzystwie robi się nieciekawie. Radości z jazdy Wam życzę i spokoju więcej :-D

#1725 S³awek Wieczorek

S³awek Wieczorek
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 11:55

Oczwiscie ,ze chodzlo mi o twoje holowanie mojej osoby w niedziele a nie w sobote. :lol:

#1726 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 maj 2011 - 11:56

wicklowman forum nie jest nasze, ale cała ta dyskusja dotyczy tego jak jeździmy i co się komu podoba albo nie podoba w tej jeździe, ciężko wymieniać poglądy na rowerze w czasie jazdy więc robimy to tu.

A to w jakiej formie to już inna sprawa, po to każdy ma nick aby był po nim rozpoznawany i tylko po nim wywoływany. Szkoda też że takie durdymały są w stanie podzielić (delikatnie pisząc) bardzo fajną grupę która powstała.

Nie chcę stawać po niczyjej stronie, ale Panowie dogadać zawsze się można.

Pozdrawiam.

#1727 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 23 maj 2011 - 12:04

Spoko Sławciu nie ma problemu. Jak to mówią w kupie raźniej ;-)

#1728 S³awek Wieczorek

S³awek Wieczorek
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPruszków

Napisano 23 maj 2011 - 14:44

Spoko Sławciu nie ma problemu. Jak to mówią w kupie raźniej ;-)

przede wszystkim bezpieczniej

#1729 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 maj 2011 - 15:17

wicklowman - forum może i nie jest, ale wątek już tak i sądzę, że nie powinieneś się w to mieszać. A co ktoś (kto nas nawet nie zna) sobie pomyśli to już jego problem. A w "towarzystwie" jest akurat bardzo ciekawie i robi się coraz ciekawiej :-P .

Szkoda też że takie durdymały są w stanie podzielić (delikatnie pisząc) bardzo fajną grupę która powstała.

Spoko - nie podzielą ;-) . Wszyscy są normalni a że czasem ktoś potrzebuje się podzielić swoim zdaniem - to wszak nawet lepiej niż miałby kisić jakieś żale. A na pewno zdrowiej :mrgreen: .

#1730 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 23 maj 2011 - 23:59

GreQ i pafcio chodziło mi o ton wypowiedzi niektórych i tyle. W tematy bardziej "wasze" się nie mieszam.

pafcio wątek nie jest wasz (to jest forum szosowe a nie warszawskie), inni też zabierają głos jak zauważyłem (rzadko bo rzadko ale jednak). Jeszcze raz podkreślam: nie obchodzi mnie to kto z kim trenuje. Obchodzi mnie ład i skład na forum (czy to jest wątek o ustawkach w Warszawie czy w Poznaniu) i staram się dbać o to, aby nie było konfliktów.
Natomiast tego zdania:

wicklowman - forum może i nie jest, ale wątek już tak i sądzę, że nie powinieneś się w to mieszać.

komentować nie będę. To jest nic innego jak brak szacunku do mojej osoby. No ale cóż nie jestem z Warszawy więc pewnie gorszy jestem pod każdym względem.

#1731 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 24 maj 2011 - 06:20

wiki ostatnią swoją wypowiedzią otworzyłeś temat rzeka wyższości W-wy na resztą kraju. Sorry, ale to właśnie ta reszta kraju tworzy takie dziwne mity i sama powoduje różne niesnaski.
Co do tematu pruszkowiskich ustawek to jest temat, w którym sobie wymieniamy poglądy i nikt nikogo nie obraża. Żyjemy w wolnym kraju i dobrze, że w końcu mamy coś do powiedzenia.

#1732 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 24 maj 2011 - 07:37

wicklowman - forum może i nie jest, ale wątek już tak i sądzę, że nie powinieneś się w to mieszać.

komentować nie będę. To jest nic innego jak brak szacunku do mojej osoby. No ale cóż nie jestem z Warszawy więc pewnie gorszy jestem pod każdym względem.

starałem się nie uczestniczyć w ostatnich dyskusjach, ale dodam swoje trzy grosze, bo po prawdzie, jest tak jak napisał światek - osoby spoza warszawy wytwarzają mur i dorabiają legendy, bardzo niewielu mieszkających w stolicy kiedykolwiek wykorzystuje to by poczuć się lepszym.
a co do tematu przewodniego - Pafcio może niezbyt fortunnie to ujął, ale w głębi rzeczy ma rację, w każdym medium internetowym czy to listach, czy grupach dyskusyjnych, czy w końcu forach, wątki żyją własnym życiem i rzadko kiedy (poza skrajnościami) są cyzelowane do każdego ę i ą. tutaj nikt tu nikogo nie wyzywa, uczestnicy dyskusji znają się w "realu" i naprawdę jakby ktoś przegiął to dogadają się bezpośrednio.
forumszosowe jest platformą wymiany opinii udostępnioną przez pasjonatów dla pasjonatów i po to powstają wątki lokalne by zbierać ludzi z okolic i głównie do tych osób są kierowane, więc same wątki uważam za wewnętrzne poletka je zakładających.
przyznąję wątków warszawskich postało ostatnio za dużo i może warto byłoby je zebrać w dodatkowym podkatalogu, typu "Mazowsze" i tam je wrzucić, tak by wciąż trwające dyskusje, aż tak nie piły w oczy czytelników innych tematów.

wicklowman, proszę nie bierz tego wszystkiego do siebie, bo Twoje pozytywne zaangażowanie jest od dawna na tym forum widoczne i wszyscy je doceniamy.

#1733 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 24 maj 2011 - 07:41

frixfrot wpadniesz do nas w sobotę?

#1734 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 24 maj 2011 - 07:51

frixfrot wpadniesz do nas w sobotę?

chciałbym, ale jeszcze w niedzielę miałem 39 stopni gorączki, a i dziś nie czuję się zdrowy. chwilowo pozostaje mi tylko forum i dyskusje z Wami :)

#1735 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 24 maj 2011 - 07:59

O masz, a ja myślalem że przestało Tobie u nas pasować :mrgreen: No nic wykuruj się chłopie bo zdrowie jest najważniejsze

#1736 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 24 maj 2011 - 09:00

wiki ostatnią swoją wypowiedzią otworzyłeś temat rzeka wyższości W-wy na resztą kraju. Sorry, ale to właśnie ta reszta kraju tworzy takie dziwne mity i sama powoduje różne niesnaski.

swiatek jeżeli go otworzyłem to teraz zamykam bo wrogów sobie narobić to żaden problem. Tak naprawdę to było "w akcie desperacji" ;-), człowiek się próbuje jakoś bronić i różne rzeczy do głowy przychodzą.

osoby spoza warszawy wytwarzają mur i dorabiają legendy, bardzo niewielu mieszkających w stolicy kiedykolwiek wykorzystuje to by poczuć się lepszym.

frixfrot wyjaśnienie j.w.

wicklowman, proszę nie bierz tego wszystkiego do siebie, bo Twoje pozytywne zaangażowanie jest od dawna na tym forum widoczne i wszyscy je doceniamy.

Dzięki :-)

Na koniec dodam, że jako mod czułem się zobowiązany wtrącić swoje trzy grosze, że dyskusja robi się "nieprzyjemna". Nic poza tym. Można było zwrócić uwagę inaczej i trochę się poczułem urażony i tyle. Dodam, że nie oczekuję przeprosin i od tej chwili dla mnie już nie ma problemu.
GreQ i pafcio napisałem co miałem do napisania, Wy także i myślę, że nie warto już ciągnąć tej dyskusji bo syf się robi i tyle.
Trenujcie i bawcie się, ja mam zamiar robić to samo.
Pozdrawiam.

#1737 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 24 maj 2011 - 09:22

Wiki, spoko ja akurat bardzo lubię twoje rejony i ludzi z gór :-)

#1738 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 maj 2011 - 09:55

GreQ i pafcio napisałem co miałem do napisania, Wy także i myślę, że nie warto już ciągnąć tej dyskusji bo syf się robi i tyle.
Trenujcie i bawcie się, ja mam zamiar robić to samo.
Pozdrawiam.

Jeśli to ma być forma przeprosin za zrobienie zbędnego dymu w naszym wątku to niech będzie - przeprosiny przyjęte. Następnym razem jednak, zanim znów "poczujesz się w obowiązku" to zanim coś napiszesz - pomyśl, bo Twoja "interwencja" była niegrzeczna, niepotrzebna i obraźliwa.

Pozdrawiam i nie chowam urazy.

#1739 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 24 maj 2011 - 10:02

pafcio może w sobotę pojedziemy w końcu te 200?

#1740 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 maj 2011 - 10:13

W sumie można. Zobaczymy jaka pogoda się wyklaruje. Trzeba wyjechać godzinkę wcześniej.

Dodaj odpowiedź