Skocz do zawartości

Zdjęcie

X-Bionic Warte Ceny?

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 712 postów

Napisano 25 luty 2015 - 17:43

Czy używa ktoś odzieży rowerowej firmy X-BIONIC i mógłby podzielić się opinią na jej temat?

Ceny są bardzo wysokie i zastanawiam się czy produkty takie jak: 

http://www.bobshop.com/pl/Akcesoria/Propozycje-prezentow/Propozycje-prezentow-200-EUR/X-BIONIC-Dlugie-spodnie-na-szelkach-Effektor-Power-czarno-limonkowe.html

są warte wydania ponad 1100 zł? Za mniej można kupić koszulkę + spodenki np Castelli.

#2 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 25 luty 2015 - 23:24

http://www.forumrowe...onic-radiactor/

Moim zdaniem (jako użytkownika) to są bardzo dobre ciuchy jednak cena nie ma aż TAKIEGO pokrycia w funkcjonalności. 

• dywyn lubi to

#3 Shmitt

Shmitt
  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 05 marzec 2015 - 23:32

Mam kilka rzeczy x-bionica począwszy od ocieplaczy na ręce, czy nogi , spodenki czy koszulki.
Co do samego rozmiaru to trudno ocenić – rozmiarówka podana na stronie producenta niekoniecznie musi pokrywać się z naszymi wymiarami – ja akurat jestem szeroki na M, a wysoki na L  - dlatego kupując „obciślaki” x-bionica dzieliłem odzież na klasyczne spodenki , koszulki, z ocieplaczami (rękawki, nogawki), ponieważ koszulki z długim rękawem, czy spodnie w rozmiarze M były za krótkie (na nogach, na rękach), a lubię aby odzież przylegała ściśle.

Wymieniony Radiator w moim przypadku sprawuje się bardzo dobrze – całą zimę oprócz owej koszulki (bardzo rozciągliwa) oraz kurtki nie potrzebowałem niczego innego, aby zachować komfort termiczny podczas jazdy.

co do ocieplaczy  - zwyczajnie robią swoje dobrze izolują, ale też nie grzeją zbyt mocno gdy temperatura jest nieco wyższa. Przy 7-8 stopniach, 10 stopniach, gdy nie wieje wiatr to wystarczającym zestawem dla mnie jest ów Radiator, koszulka, spodenki, na nogi , nakolanniki czy nogawki, oraz rękawki. Powyżej czyli od około 14-15 sama koszulka jest wystarczająca..

W warunkach letnich, upał, słońce koszulka , spodenki, wystarczające, odzież czyni za potówkę , nie płynie się w pocię , na głowę stosuję ichnią czapkę niezależnie od pory roku, - głównie aby pot nie sciekał po czole. Zamiennie zastosowałem raz, i wystarczy, bandanę to byłem zaskoczony co takiego mi kapie z łuku brwiowego …

W przypadku spodni ,które wymienił pytający – nie mogę wypowiedzieć się , gdyż z rodzaju Effektora nic nie mam. Zakupując spodenki i nogawki  - pytający będzie miał podobną funkcjonalność.

trzeba wziąć pod uwagę ,że rzeczy z czasem nieco wyciągną się – koszulki, spodenki, ocieplacze, czy czapki – dlatego lepiej wybrać mniejszy rozmiar… ściągacze na ocieplaczach wyrabiają się , nie trzymają tak mocno jak na początku/ - ale to chyba normalne dla wszystkich tego typu rzeczy..

• dywyn lubi to

#4 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 07 marzec 2015 - 21:13

Moje obie koszulki x-bionica nie rozciagnely sie ani troche. Normalnie nosze Lki radiactora mam Xlke przy wzroscie 185', wadze79 kilo i obwodzie w klatce 98.

Dodaj odpowiedź