Cześć,
dziesiątki stron, setki wątków na forach i chyba pora po prostu zapytać kolegów z forum co myślą i może zarzucą jakimiś propozycjami.
Od kilku miesięcy chodzi mi po głowie wymiana roweru. Warunkiem jednak jest fakt, aby posiadał szytki. Pewnie moglibyśmy tutaj dyskutować dlaczego tak, a nie inaczej, ale to nie jest wątkiem tematu, więc po prostu uznajmy, że to moja zachcianka.
W zasadzie od początku rozsądek podpowiadał model Canyona Ultimate CF SL 9.0. Cena względem tego co oferuje jest bardzo zachęcająca. Liczyłem jednak, że rower będzie można zamówić z szytkami. Niestety nie można. Potem trochę kalkulowałem nad ewentualną sprzedażą kół Canyona i zakupu nowych. Nie kalkuluje się. Pozostaje szukać czegoś innego.
Więc szukam gotowca, na szytkach w możliwie najlepszych parametrach w okolicy 8000-9000 zł. W zasadzie nie interesuje mnie czy rower będzie w grupie Shimano/Campagnolo/SRAM - chociaż całe życie jestem w tej pierwszej i nie ukrywam, że jestem do tego systemu po prostu przyzwyczajony.
Canyon jest na Ultegrze, dzięki czemu trochę zyskuje na wadze, chociaż pewnie te swoje 6,95kg i tak nie osiąga. Zapewne inne modele będą na 105 5800 - poza wagą to chyba nie wiele są różnic.
Nie mam dużych wymagań. Niech po prostu będzie warto wydać prawie 10.000 zł na rower.
Mogę liczyć na jakieś propozycje modelowe?
Pozdrawiam.