Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koledzy, Pomóżcie Proszę W Ocenie Cube Agree

47 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wyrwiząb

Wyrwiząb
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2015 - 20:55

Cześć 

Koledzy jestem zainteresowany kupnem tego roweru   

http://allegro.pl/cu...5161200470.html

Jeżdżę od ponad 20 lat, ale tylko mtb xc. Kiedyś miałem przez rok scott'a afd na ultegrze, chyba w 1995 ale mi ukradli.

Teraz chciałbym powrócić do szosy, bo jest to królowa rowerów.

Mam 187cm wzrostu, ręce długie jak u gibbona prawie ważę zwykle 82-84kg

Myślę też o tym, jest to rower mojego kolegi, znam go od wielu lat, razem jeździliśmy i rzeczywiście sprzęt jak nowy. Trochę gorszy osprzęt ma poprzykręcany, ale to nie xtr'y napędzają rowery :)

http://allegro.pl/sz...5163242088.html

Byłem też właściwie zdecydowany na ten, ale żona trochę krzywo patrzy na cenę niestety, no i jak się okazało, jest na mnie za mały.http://allegro.pl/cu...5117867460.html

Wiem, że podałem bardzo różnej klasy rowery, bo sam się miotam i nie wiem co począć. Kolarstwo kocham, mam mtb trek 8500, jeden na xtr i mavic slr, drugi na xt taki na zimę, jeździ mi się rewelacyjnie. Teraz szosę pragnę.

Pomożecie?

#2 Gosc_gienek_*

Gosc_gienek_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2015 - 20:59

odejdz od Tej kobiety.........czym predzej :-D

oto moja porada :-D

i daj sie poniesc emocjom.. :-D ....

• dany18 lubi to

#3 Wyrwiząb

Wyrwiząb
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2015 - 21:14

też o tym wtedy pomyślałem :) ale nawet po głowie nie dostała ;)

Patrzyłem raczej na rowery używane, szosę chyba ciężko styrać, tak jak górski. Ja teraz dużo nie jeżdżę, maksymalnie 6000km rocznie.

Te rowery cube jak dla mnie korzystnie wychodzą mając na względzie stosunek cena/jakość. Jeżeli chodzi o nowe, to ewentualnie scott speedster 20 z 2015 (kolorystyka dramatyczna ale dobrze poskręcany chyba), chociaż wszystkie scott'y górskie połamałem. 3 miałem

#4 Gosc_gienek_*

Gosc_gienek_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2015 - 21:26

kurde,sytuacja wydaje sie byc powazna

zaczynam sie Ciebie bac..... ;-)

p.s.-jestes drwalem z zawodu?

#5 Wyrwiząb

Wyrwiząb
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2015 - 21:31

kurde,sytuacja wydaje sie byc powazna

zaczynam sie Ciebie bac..... ;-)

p.s.-jestes drwalem z zawodu?

Z oczu dobrze mi patrzy, to rowery miałem pechowe :) treki nie chcą się połamać.

Dobra, wracając do meritum, może ktoś z Was zna handlarza który sprzedaje rower z pierwszego linku, albo mieszka w pobliżu?

Napiszcie proszę czy komuś by się chciało podjechać i zobaczyć na żywo w jakim jest stanie.

ps. nie ale blisko, technik dentystyczny :) czasami też się trzeba z "pniakami" namęczyć

#6 Gosc_gienek_*

Gosc_gienek_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2015 - 21:49

Skoro masz klasowy sprzet MTB

i jak twierdzisz...-kochasz szose....,oraz stac Cie poprostu

to moze warto by juz na poczatek uderzyc wyzej....niz w pierwszy link...

(to tylko drobna sugestia)

#7 Wyrwiząb

Wyrwiząb
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2015 - 22:02

Sugerujesz, że mam zakneblować usta żonie?

Myślę, że pułap 4000zł będzie dla mnie na razie odpowiedni, posmigam rok i jak bardziej się zajawię, to sprzedam i wtedy kupię coś lepszego. Tak jak pisałem, nie mogę wygospodarować dużo czasu na jazdę. 6000km na góralu to pewnie tak jak na szosie 10000km, ale jednak górski będzie częściej używany, lubię las. Może poczekam na nową ofertę decathlonu, tam ma być coś na 105 ponoć w korzystnej cenie, aluminiowa rama i ponoć carbon widelec

#8 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 15 marzec 2015 - 22:10

Jak się nie scigasz na poważnie, to bierz rower od kolegi. Wiesz co bierzesz. Osprzet możesz sukcesywnie wymieniać na lepszy. Sądząc po mojej ramie Cube Agree Race, aluminiaki Cube to dobry sprzęt. Ramę zresztą będę sprzedawał, bo po urazach kregosłupa przesiadłem się na mniejszą.  pozdr

#9 Wyrwiząb

Wyrwiząb
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2015 - 22:32

Jak się nie scigasz na poważnie, to bierz rower od kolegi. Wiesz co bierzesz. Osprzet możesz sukcesywnie wymieniać na lepszy. Sądząc po mojej ramie Cube Agree Race, aluminiaki Cube to dobry sprzęt. Ramę zresztą będę sprzedawał, bo po urazach kregosłupa przesiadłem się na mniejszą.  pozdr

Dzięki za odpowiedź, też jestem z Krakowa. 

A jak wygląda sprawa korbowodu. Tam są trzy zębatki, nie wiem czy to dobrze czy źle. Ta małą zębatka dla mnie zbędna, wolę z tyłu o jeden bieg więcej i lepsze zestopniowanie. Chociaż może wyjdzie w praniu.

Patrzę teraz na fuji 

#10 Gosc_gienek_*

Gosc_gienek_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2015 - 22:51

Dzięki za odpowiedź, też jestem z Krakowa. 

A jak wygląda sprawa korbowodu. Tam są trzy zębatki, nie wiem czy to dobrze czy źle. Ta małą zębatka dla mnie zbędna, wolę z tyłu o jeden bieg więcej i lepsze zestopniowanie. Chociaż może wyjdzie w praniu.

Patrzę teraz na fuji 

To zdecydowanie malo powaznie na szosie....

nieestetycznie,nieplastycznie

nie pro,nie po mojemu ;-)

wydatki juz sie szykuja,a to tylko ich poczatek......

#11 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2015 - 23:05

To ani dobrze ani zle, inaczej. Z reguły trzy posiadają modele dla początkujących, niewyjezdzonych lub takich albo takich jednocześnie mieszkających w górach. Mała tarcza ma 30 zębów (4 mniej niż mała w korbach compact) środkowa tyle ile mała w korbach standard- 39 zębów - wiec kombinacja jest bardzo miękka, nawet z kasetami ciaśniej stopniowanymi, np 11-25. Zdecydowana większość ludzi korzysta w szosach z korb dwutarczowych i jeśli potrzeba kaset z duża najwieksza koronka.
Jeśli zechcesz to zmienić to czeka cię zmiana korby, przerzutki z przodu, suportu i ewentualnie klamkomanetki jeśli zestaw ma być dopasowany. Trochę dużo.

#12 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 15 marzec 2015 - 23:30

Jak tak bardzo Ci przeszkadza to odkręć młynek, przyblokuj fd i po kłopocie. Sumienie czyste, estetyka PRO i nikt obok się nie zorientuje co się stało. Gram masz też parę w dół tylko nad nogą pomyśl co by na ostrym podjeździe zębów nie brakowało ;-)

Wysłano z mojej Xperia Z1 przy użyciu taptalka

#13 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 15 marzec 2015 - 23:56

Przeszkadza - odkręcisz. Przyjdzie kasa, moźesz zmienić. Chyba, że masz parcie na tzw "pro" . Pozdr

#14 Wyrwiząb

Wyrwiząb
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 marzec 2015 - 08:09

To zdecydowanie malo powaznie na szosie....

nieestetycznie,nieplastycznie

nie pro,nie po mojemu ;-)

wydatki juz sie szykuja,a to tylko ich poczatek......

:) nie jestem fetyszystą

Mam trochę czasu jeszcze na podjęcie decyzji, dziś jadę oglądnąć KTM strada na 105 w rozmiarze 57 z 2014. Ponoć stan dziewiczy.

Dzięki za odpowiedzi, mam nadzieję że kiedyś się spotkamy na szosie i będę mógł służyć tunelem aerodynamicznym :)

#15 Gosc_gienek_*

Gosc_gienek_*
  • Gość

Napisano 16 marzec 2015 - 14:20

Jak tak bardzo Ci przeszkadza to odkręć młynek, przyblokuj fd i po kłopocie. Sumienie czyste, estetyka PRO i nikt obok się nie zorientuje co się stało. Gram masz też parę w dół tylko nad nogą pomyśl co by na ostrym podjeździe zębów nie brakowało ;-)

Wysłano z mojej Xperia Z1 przy użyciu taptalka

..no szczegolnie jak sobie zerknie na tylna przerzutke

z dlugim wozidlem to sie nie zorientuje,...-

ten element bardzo rzuca sie w oczy...i to nie tylko ciekawskim spacerowiczom ;-)

Na "niewyjezdzone nogi"-czytaj slabe poprostu ....-to juz lepszym wyjsciem bylby compact

ale najlepiej to klasycznie,czyli wiadomo jak....... :-D

(trzymaj sie dobrych kanonow-a nie zginiesz :-D )

#16 Wyrwiząb

Wyrwiząb
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 marzec 2015 - 15:19

Na "niewyjezdzone nogi"-czytaj slabe poprostu ....-to juz lepszym wyjsciem bylby compact

Nic się nie martw, jak będę dawał Ci zmianę to łydką o Ciebie zahaczę :)

#17 Gosc_gienek_*

Gosc_gienek_*
  • Gość

Napisano 16 marzec 2015 - 18:57

ja sie nie martwie zbytnio

sugeruje Ci tylko-ze na Triplu to czeka cie ZERO autorytetu na szosie....

(nawet na MTB beda Ci skakac zza plecow   :-D ,

-tak..tak...-zycie Tripla nie jest uslane rozami :-D  )

#18 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 16 marzec 2015 - 19:18

Ciekawa konstatacja. Gdyby chodziło o trypla /a raczej trypra/ to bym się zgodził :-D  Ale w tym przypadku....?  pozdr

#19 Gosc_gienek_*

Gosc_gienek_*
  • Gość

Napisano 16 marzec 2015 - 19:27

Ciekawa konstatacja. Gdyby chodziło o trypla /a raczej trypra/ to bym się zgodził :-D  Ale w tym przypadku....?  pozdr

nie bede kadzil,ze NIE JEST TO ANI DOBRZE ANI ZLE,...

-jest poprostu do bani!!!,wiec niech sie chlop o tym za wczasu dowie

i nawroci... bo potem to kaplica(nawet zakneblowani rechotac beda.... :-D )

#20 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 16 marzec 2015 - 20:26

gienek przyznaj się, masz 12 lat prawda?

• Senninho lubi to

Dodaj odpowiedź