Skocz do zawartości

Zdjęcie

Firma Dare2B - Ktos Zna?

51 odpowiedzi w tym temacie

#21 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 kwiecień 2015 - 16:23

Tylko w spodenkach jest inna wkładka niż wynika z opisu. Powinna być AEP Pro(taka czerwona) a jest Elite, czyli ta czarna.

Nie wiem jak jest u innych, którzy je zakupili. Mowa o spodenkach z linka. Może jakaś stara seria?

No i w moich jest rozcięcie czymś ostrym (nożem) na długości ok.7 cm na wzdłuż łączenia materiału z obszyciem, z boku, jakby poniżej pachy. Ale da się zszyć.

Napewno to nie z mojej winy, ani nie w transporcie, bo paczki nie otwierałem nożem, ani nie przyszła rozcięta.

#22 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 kwiecień 2015 - 17:28

Poda ktoś realne wymiary rzeczy? Ta ich rozmiarówka absolutnie nic nie mówi.

#23 piotrek_poz

piotrek_poz
  • Użytkownik
  • 130 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 kwiecień 2015 - 18:56

Ja zamówiłem spodenki S M i L a dostałem w przesyłce tylko M bez żadnych wyjaśnień oczywiście części pieniędzy nie zwrócili, a co dziwne żadnego paragonu lub faktury. Mka może być choć taśmą ciasna przy kolanach. Ale sobie je zostawię. Napisałem do obsługi, żeby się ustosunkowali. Wkładka jak dla mnie z dotyku żadna rewelacja le zobaczymy.

#24 vuki

vuki
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądRawicz

Napisano 22 kwiecień 2015 - 19:39

Spodenki rowerowe AEP Bibbed Short (7385) rozmiar M

- szerokość nogawki u dołu bez rozciągania 16,5 cm a po naciągnięciu na maxa 25 cm ale krew nie popłynie ;)

realne naciągnięcie to 22 cm

- szerokość w pasie bez roziągania 35 cm, po rozciągnięciu udało się dobić do 55 cm

- długość całkowita 84 cm bez naciągania

Ja mam 190 cm, pas 88 cm, noga w połowie uda 55 cm. Wszystko pasuje jedynie nogawki ciasne.

Przypominam, że wymiary pod myślnikami mnożymy razy 2 bo mierzone były złożone a nie obwód.

#25 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1144 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 23 kwiecień 2015 - 12:41

Moje koszulki też przyszły wczoraj. Wykonanie OK z minusem, jedna ma przerwany szew w połowie i kontynuowany jakby nową nicią. Z przodu... Potem wrzucę zdjęcie. Oddawać mi się nie chce, bo i tak czekam już 48h na zwrot pieniędzy za spodenki. Gdybym jeszcze zaczął bawić się z koszulką to mogłoby zbytnio nadwyrężyć ich organizację pracy.

A mieli czelność jeszcze w piątek wysłać prośbę o wystawienie opinii na Opineo. Jeden komentarz świata nie zmieni, ale kropla drąży skałę.

Trzepak 

"MAMIL"

#26 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 23 kwiecień 2015 - 12:48

Heh, ja też dostałem maila z prośbą o wystawienie opinii zaraz po zrobieniu zamówienia ;)

#27 kaloo

kaloo
  • Użytkownik
  • 614 postów

Napisano 23 kwiecień 2015 - 17:27

rozumiem że Wasze opinie pozytywne :P

#28 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1144 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 23 kwiecień 2015 - 17:45

Obiecane zdjęcie.

Wygląda na to, że skończyła się nić lub urwała podczas zszywania więc problem rozwiązano i kontynuowano 3 cm wcześniej.

Pewnie będzie to najwytrzymalsza część koszulki, ale psuje odbiór wizualny, jednak śnić w koszmarach o tym nie będę.

Trzepak 

"MAMIL"

#29 keisaj

keisaj
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądRzeszów/Nowa Wieś

Napisano 26 kwiecień 2015 - 20:27

Ja złożyłem zamówienie wieczorem w środę 15 kwietnia. Część rzeczy dotarła w poniedziałek. Spodenki,  z informacji jakie otrzymałem na maila, wysłane zostały dopiero w poniedziałek. Potem kurierowi było nie po drodze i przesyłkę otrzymałem dopiero w piątek zamiast w środę. Niestety rozmiar nietrafiony i będę odsyłał. Wykonanie ciuchów jest bardzo OK.

Tak więc spodenki czarne AEP Bibbed Short rozmiar L będą jeszcze do wzięcia.

#30 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 26 kwiecień 2015 - 22:08

Nogawki na nóżki chyba bociana. L-ka mimo, że mam szczupłe nogi nie nadaje się do jazdy, więc odesłane. Myślę, że 2 rozmiary mniejsze. Zgłosiłem do biura obsługi sprawę rozmiarówki. Okazało się, że to rozmiarówka producenta, chociaż rzekomo konsultowana z kolarzem Oscarem Pereiro. W to akurat nie wierzę, bo profi nie ma raczej uda jak patyk. pozdr

#31 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1144 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 27 kwiecień 2015 - 05:33

Czyli 52 cm, które mam w udach w miejscu gdzie zwyczajowo wypadają ściągacze dyskwalifikują te spodenki w rozmiarze L?

Trzepak 

"MAMIL"

#32 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 27 kwiecień 2015 - 07:38

Tak, bo nie naciągia się nawet do 24 cm. Pozdr
  • Kekacz lubi to

#33 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 27 kwiecień 2015 - 07:42

Te spodenki mają długie nogawki i kończą się lekko nad kolanem.

Ściągacz jest mało rozciągliwy, ja w tym miejscu mam 46 cm a w połowie uda 55cm i L-ki są bardzo ciasne. Ale tylko ten ściągacz, reszta spodenek:szelki,nogawki,biodra rozmiarowo jest OK.

• Kekacz lubi to

#34 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1144 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 27 kwiecień 2015 - 07:59

Lekko nad kolanem wypada mi też w okolicach 46-47 cm czyli brak ich w sklepie tak bardzo na złe nie wyszedł. Dzięki za informacje.

Trzepak 

"MAMIL"

#35 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 27 kwiecień 2015 - 10:28

Tak jak wspominałem rozmiarówkę mają dziwną. Ja np nosze wszystkie ciuchy głównie w rozmiarze M a koszulki D2B pasują dobrze w rozmiarze S. Przynajmniej jeśli chodzi o modele które mam.

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#36 m__f

m__f
  • Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 27 kwiecień 2015 - 11:38

Korzysta może ktoś z koszulek z serii AEP? Jak wypada rozmiarówka?

#37 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 kwiecień 2015 - 11:52

Który model? Mam obecnie do przymiarki AEP Time Trial XL, Astir M-XL i czekam na Expend M i L.

#38 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 27 kwiecień 2015 - 12:01

Koszulki AEP są mocno dopasowane. Jeśli ktoś normalnie nosi ubrania L to koszulka AEP rozmiar L taka właśnie będzie - "aero" ;)

A np. Expend będzie już dość luźna, jak ktoś chce dopasowaną, to trzeba brać rozmiar mniejszy niż "normalnie".

#39 m__f

m__f
  • Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 27 kwiecień 2015 - 12:05

Głownie interesuje mnie AEP circuit i time trial w rozmiarze +/- M

#40 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 27 kwiecień 2015 - 12:10

Pomijając inne wymiary, obwód ściągacza dla mnie dyskwalifikuje te spodenki.  pozdr

Dodaj odpowiedź