"Miss world ram rowerowych" ...
#24 Gosc_Stas_*
Posted 27 October 2009 - 21:03
Ja nie bede wielce oryginalny . Dla mnie MISS ( czy MISTER ) rowerow jest MOJ rower. Jest to chyba dosyc naturalne :-)
http://www.fotosik.p...303fccb288.html
Bardzo ładna miss :-) Siodelko masz przesuniete chyba max do tyłu. Dobrze się tak jeździ ?
Stas
Posted 27 October 2009 - 21:40
http://www.fotosik.p...ea70accba9.html
I jak na razie te dwie slicznotki sa u mnie na topie .
STAS ; jeszcze nie na max. ,ale tak jakos mi wygodnie. Probowalem bardziej z przodu , ale wrocilem do tego ustawienia co jest widoczne na fotce.
#27 Gosc_Stas_*
Posted 27 October 2009 - 21:46
A druga MISSka czeka juz na mnie w Kaliforni u kolegi w garazu. Mam nadzieje , ze dotrze do mnie w tym roku. Oto ONA !!!
http://www.fotosik.p...ea70accba9.html
I jak na razie te dwie slicznotki sa u mnie na topie .
No to są moje pewniaki w toto lotka. Zawsze pisalem, że rumaki z takich stajni jak: colnago, bianchi, fondriest, pinarello i wlasnie hiszpanska stara orbea to konie ktore mozna w ciemno kupowac niemal bez ich oglądania ... :-)
Stas
Posted 27 October 2009 - 21:49
Tymczasem do czasoweczki mam juz korby, siodlo i kierownice. reszta sukcesywnie laduje . Jak stanie na "wlasnych " kolach nie omieszkam sie pochwalic...
#29 Gosc_Stas_*
Posted 27 October 2009 - 21:52
heh,
niedługo wymyślicie Panowie temat: "miss świata klamkomanetek" albo innych łańcuchów.
Tymczasem pdaję mój typ. Zero Włoszczyzny :-P
Obrazek
SuperSix i wszustko jasne :-D
Fakt widzialem "liquigasy" na zywo robią wrażenie. Co do miss klamkomanetek absolutnie wygrywają karbonowe Recordy - niesamowite ksztalty i wygląd :-)
Stas
#30 Gosc_Stas_*
Posted 27 October 2009 - 21:56
Oj STAS ; nowa DOGMA mi mocno po glowie chodzi. Jak znajde kupca na BMC ( ale wiosna ; wiecej mozna dostac ) to bardzo,bardzo mozliwe ;-)
Tymczasem do czasoweczki mam juz korby, siodlo i kierownice. reszta sukcesywnie laduje . Jak stanie na "wlasnych " kolach nie omieszkam sie pochwalic...
Stas
#33 Gosc_Stas_*
Posted 28 October 2009 - 07:56
Piękna. W sierpniu tego roku miała byc moja .... ale inaczej się ułożyło. Miałem zakupic wlasnie "ORCA" na starszej ultegrze ... bajecznie tanio w Hiszpani:-)
Czy ktoś "dotykał" tej ramy ? Ja własnie tak. W srodku długości poziomej rury jeśli naciskamy kciukiem na komponent wyraźnie material zapada się, jest miękki i elastyczny, tak samo w srodku skosnej rury. Oniemialem jak to odkrylem. Nie bylo to jednak odkrycie, z powodu ktorego nie doszlo do transakcji zakupu.
Stas
#35 Gosc_Stas_*
Posted 28 October 2009 - 13:20
... Orca wypada kiepsko w porównaniu z innymi ramami. Jest po prostu przzeciętna i nie warta pieniędzy jakie za nią chcą.
Nie będę zaprzeczał ani argumentował na tak, nie jeździłem bowiem na tej ramie. W Hiszpanii rozmawiałem na jej temat z prawdziwym fachowcem. Były kolarz - prawnik, obecnie prowadzi montownie rowerów sportowych, mówił coś zupełnie innego. Jeżdżąc na ramach karbonowych kilkunastu firm, bardzo chwalił ORCE, za sztywność, świetne prowadzenie i przewidywalność zachowania. O urodzie i jakości wykończenia ramy nie musiał mówić bo to akurat widziałem.
Stas
#38 Gosc_Stas_*
Posted 28 October 2009 - 15:28
... niezbyt lekka, słowem do dupy. Poza tym ma stylistyke taką, że wygląda jak z lat 60-tych, niezła kiszka
Dobrze, że wstawiłeś uśmieszek, hmm. Jeśli ORCA wygląda jak rama z lat 60-tych - i jeśli jest to prawda to ja wyrzucę wszystkie moje rowery bo one wyglądają jak z roku 55-tego :-) Według mnie to najbardziej odlotowa nieprzesadzona, nieklasyczna obecnie konstrukcja, wyważona w geometrii chociaż przecież nie klasyczna.
Napisałem kiedyś na forum: "ORBEA to rowery, które nie wszystkim się podobają".
Bez mentorskich wynurzeń powiem, że to tak jak z piwem nie każdy lubi Pilsner Urquell
Stas
Posted 28 October 2009 - 16:46
Według mnie to najbardziej odlotowa nieprzesadzona, nieklasyczna obecnie konstrukcja, wyważona w geometrii chociaż przecież nie klasyczna.
Napisałem kiedyś na forum: "ORBEA to rowery, które nie wszystkim się podobają".
Stas
Gdyby nie ten widelec z innej bajki, zupełnie psujacy wygląd całości, to byłaby jedna z najładniejszych ram.
#40 Gosc_Stas_*
Posted 28 October 2009 - 17:08
Proszę zajrzec tutaj: http://www.epic-cycl...rca Big DTS.jpg.... Gdyby nie ten widelec z innej bajki, zupełnie psujacy wygląd całości, to byłaby jedna z najładniejszych ram.
Klasyczny widelec szerszy u nasady głowy ramy a węższy przy kole sprawiłby, że właśnie wtedy całość wyglądałaby nieciekawie - jakby widelec od innego roweru.
Widelec tworzy harmonię z rurą podsiodlową, co ciekawe jest z nią idealnie równoległy. Minimalny dyskretny sloping górnej rury. Doskonałe, odważne malowanie wyostrza geometrię tej ramy.
ORCA ORBEA trzeba zobaczyć na żywo (była obecna na TdP) wtedy może naprawdę się spodobać. Rama jest idealnie wykończona wygląda jakby była starannie wyrzeźbiona przez .... artystę i pomalowana tak zwanym lakierem fortepianowym.
Stas