Jump to content

"Miss world ram rowerowych" ...

88 replies to this topic

#41 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 October 2009 - 19:36

Już kiedyś był temat o najpiękniejszych ramach i zrobiliście z niego bałagan Panowie. Tamten zamknąłem bo nie miałem siły go czyścić. Teraz założyłem kalosze, wziąłem widły i zrobiłem porządek w tym chlewiku.

#42 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 posts
  • SkądMALM�

Posted 28 October 2009 - 19:42

Karbon, byloby pieknie i milo , gdyby jeden jegomosc nie wlaczyl sie w taki oto sposob do dyskusji : alez ta rama to SYF !!!
Dlaczego Ty mogles ( widze , ze tez ORKI tez nie kochasz ) kulturalnie napisac , ze Ci sie nie podoba , a pewien koles skacze nam od razu do gardel , drazni i wyzywa od glupkow ( nie pierwszy raz zreszta ) ???

#43 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 posts
  • Skąd3city

Posted 28 October 2009 - 20:01

przestań płakać jak dziecko, napisałem, że jest do kitu, tylko trochę dobitniej niż inni, a ty zrobiłeś śmietnik z tematu i napisałeś parę postów tylko po to by mnie ośmieszyć (nie udało ci się btw :D), więc kto tu zaczyna innych od głupków wyzywać :)

#44 speedek

speedek
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 28 October 2009 - 20:02

Patrzę na tą ramę i wygląda przyciężkawo jak dla mnie. Faktycznie widelec jakby z innej parafi. Trochę taki niedopasowany do główki. Może i się zlewa z rurą podsiodłową, ale z główką ani trochę. Nie kupiłbym. Wybrałbym coś włoskiego, zresztą tak zrobiłem ;-)

#45 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 posts
  • SkądMALM�

Posted 28 October 2009 - 20:04

marceln,ja nie musze nic pisac ; sam sie osmieszasz :mrgreen:

I przeczytaj STASia pierwszy post rozpoczynajacy ten temat :

Proszę podawac linki ram, które uwazacie za najpieknieksze i takie ... za ktore wydalibyscie wielkie pieniadze ... ale w ramach rozsadku.

Jak rozumiesz jezyk polski , to zauwaz , ze piszemy tu o ramach ktore uwazamy za najpiekniejsze !

Zaloz temat : RAMY SYF i tam sie onanizuj...
Kiepski z Ciebie redaktoreczek , jak nie rozumiesz co czytasz .....

#46 speedek

speedek
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 28 October 2009 - 20:07

marceln i jarek996 dość tego trolingu. Jeszcze jeden post nie na temat i dołożę Wam po czerownej kartce.

#47 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 posts
  • SkądMALM�

Posted 28 October 2009 - 20:12

speedek, ja koncze , bo sie nie bede z CHAMSTWEM przepychal .......

P.S ; MARCELN , napisz na czym jezdzisz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Porownamy z hiszpanskim SYFEM...

#48 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1,204 posts
  • SkądN. Tomyśl

Posted 29 October 2009 - 09:36

Panowie. Czy niepotraficie uszanowac tego, ze ktos ma wlasne zdanie. O gustach sie nie dyskutuje. Mi nie wszystkie zapodane w tym watku ramy podobaja sie, ale skoro jegomosciowi, ktory zdjecie jego zdaniem najladniejszej ramy zamiescil na forum to jego sprawa i swiete prawo. Przeciez nie bede bil piany.

Licze, ze zamiast pyskówek - co sie zgina, co jest ciezkie, co stare, co niemodne zobacze jeszcze kilka zdjec fajnych ram. Chyba po to jest ten watek.

#49 xanavi

xanavi
  • Użytkownik
  • 136 posts
  • SkądStarachowice

Posted 29 October 2009 - 10:28

No to na zakończenie TrashTalk'u

http://www.flickr.co...57619133182745/

W końcu nie samym karbonem człowiek żyje:P

#50 comet1

comet1
  • Użytkownik
  • 215 posts
  • SkądPolska

Posted 29 October 2009 - 13:16

Jeszcze jedna piękność :
Dołączona grafika

pozdr

O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.

#51 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 October 2009 - 13:31

ja zawsze ubóstwiałem tytan i może kiedyś będę miał ramę z tego materiału

#52 comet1

comet1
  • Użytkownik
  • 215 posts
  • SkądPolska

Posted 29 October 2009 - 13:37

ziele477, jeśli chodzi Ci o tą powyżej to jest to rama karbonowa.

pozdr

O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.

#53 JOKER

JOKER
  • Użytkownik
  • 79 posts
  • SkądKraków

Posted 29 October 2009 - 14:00

de gustibus non est disputandum
Po co się tu wyszarpywać? Liczę na kolejne ładne zdjęcia rowerów, a jednocześnie na jak najmniej komentarzy,

#54 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 October 2009 - 14:40

o zdjęcie się ni wkleiło :P
zrobię to tak
http://www.vannichol...y/AS_NDT1_M.jpg

#55 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Posted 29 October 2009 - 17:40

A tutaj piękna rama z pięknym malowaniem karbonu. Struktura karbonu dyskretnie wynurza się tylko w niektórych miejscach ramy. No i oczywiście to moje ukochane Bianchi ....

http://www.evanscycl...9-frame-set.jpg

Stas

#56 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 posts
  • SkądPabianice

Posted 29 October 2009 - 20:56

Stas, piękna ta rama Bianchi.

Dołączona grafika

Na żywo jeszcze lepiej wygląda ta rama. Słyszałem, że nie każde koło da się założyć do tej ramy, gdyż nie mieści się w tylny widelec (pukają szprychy o rame)

PS. Niech ktoś zapoda jakieś piękne klasyki.

#57 MrK

MrK
  • Użytkownik
  • 12 posts
  • SkądSzczerbice/Rybnik

Posted 29 October 2009 - 21:51

a ja zanim karbon usunal moj post spomiedzy kolegów tez pisalem o ramie Bianchi, tej co Stas 2 posty wyzej :)

piekna sprawa :)

#58 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 posts
  • Skąd3city

Posted 30 October 2009 - 09:45

Na żywo jeszcze lepiej wygląda ta rama. Słyszałem, że nie każde koło da się założyć do tej ramy, gdyż nie mieści się w tylny widelec (pukają szprychy o rame

W S3 na 2010 ten problem wyeliminowano, zmienił się kształt profil rur łańuchowych.

#59 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 posts
  • SkądMALM�

Posted 01 November 2009 - 08:44

CERVELO to ladne ramy , ale na TZW zachodzie jest z nimi jeden problem ; jest ich dzisiaj za duzo !!! Kiedys mieli tylko kilka modeli i byly raczej rzadko spotykane , a dzisiaj produkuja kilkanasciew roznych i jest lekki przesyt. No ale w koncu produkuja i sprzedaja , aby zarabiac ,wiec trudno miec do nich pretensje ;-)
U nas w Szwecji na zawodach stanowia 25% peletonu , a przy takiej ilosci ich piekno poprostu ginie. U mnie w klubie jezdzi na CERVELO ze 4-5 kolesi . Co prawda maja rozne modele , ale bardzo sobie wszyscy chwala.

#60 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Posted 01 November 2009 - 09:05

Stas, piękna ta rama Bianchi.

Obrazek

Na żywo jeszcze lepiej wygląda ta rama. Słyszałem, że nie każde koło da się założyć do tej ramy, gdyż nie mieści się w tylny widelec (pukają szprychy o rame)
...

No cóż nie przepadam za Cervelo, ale ten rowerek jest rzeczywiście piękny. Tak myślę sobie, nie mam parcia na zakup roweru ultralekkiego, ale może jeszcze kiedyś. Ciekaw jestem jakby sobie poradził sprzęt o wadze mniej niż 6kg z moją rosnącą masą ~87 kg, a jezdże po dosc gęsto usianych dziurami drogach.

Stas

Reply to this topic