"Miss world ram rowerowych" ...
Napisano 01 listopad 2009 - 14:06
"Dla mnie oba rowerki się podobają" Jak Wy to pieknie mowicie w Suwalkach !!! Mam super kolesia z Suwalk i on zawsze tak samo . I dziwil sie zawsze jak sie z niego smialismy. Zapytal raz ; o co kurwa chodzi ? A jak sie mowi ??? Ale pozniej sam sie z tego smial . Jak mieszkalem w Gdyni , tam wszyscy ( prawie ) na pozegnanie mowie ; NO TO JA JUZ IDE WTEDY ( idac teraz ) . Tez sie z tego smiali jak zapytalem o co z tym chodzi.
Milo ze Polska i nasz jezyk jest tak zroznicowany.
Ja na poludniu Szwecji tez gadam takim dialektem , ze Sztokholmiaki nic prawie nie kumaja... Oni sie tez z nas smieja. Ale SKANIA ( pd Szwecja ) nalezala dlugo do Danii i stad takie historie. Z kolei na Bornholmie ktory jest Dunski gadaja po staroszwedzku i Duny sie z nich smieja nic nie kumajac .
Napisano 01 listopad 2009 - 17:12
szanowny_pan, nie pomysl , ze to zlosliwie ( bo nie jest ).
"Dla mnie oba rowerki się podobają" Jak Wy to pieknie mowicie w Suwalkach !!! Mam super kolesia z Suwalk i on zawsze tak samo . I dziwil sie zawsze jak sie z niego smialismy. Zapytal raz ; o co kurwa chodzi ? A jak sie mowi ??? Ale pozniej sam sie z tego smial . Jak mieszkalem w Gdyni , tam wszyscy ( prawie ) na pozegnanie mowie ; NO TO JA JUZ IDE WTEDY ( idac teraz ) . Tez sie z tego smiali jak zapytalem o co z tym chodzi.
Milo ze Polska i nasz jezyk jest tak zroznicowany.
Ja na poludniu Szwecji tez gadam takim dialektem , ze Sztokholmiaki nic prawie nie kumaja... Oni sie tez z nas smieja. Ale SKANIA ( pd Szwecja ) nalezala dlugo do Danii i stad takie historie. Z kolei na Bornholmie ktory jest Dunski gadaja po staroszwedzku i Duny sie z nich smieja nic nie kumajac .
A co to kurwa jest!!! Kółko lingwistyczno-pusystyczne??? Wrzuć pan fote fajnej ramy albo daruj sobie takie komentarze...
Napisano 01 listopad 2009 - 19:23
Wracajac do tematu ja mam slabosc do ram z akcentem NIEBIESKIM :
http://www.ciocc.it/...ilryLC_Blu.html
DA i Fulcrumy ...... Jak to sie gryzie ! Az slychac !!!
WG mnie wloskie rowery z Shimano ZAWSZE wygladaja dziwnie.......
Napisano 01 listopad 2009 - 20:49
Wszystko jest kwestia gustu. :-) Ja mam wloski rower z osprzetem innym niz Campagnolo i wyglada to swietnie.WG mnie wloskie rowery z Shimano ZAWSZE wygladaja dziwnie.......
kandydaci:
Bottecchia
Litespeed
Storck
#69 Gosc_Stas_*
Napisano 01 listopad 2009 - 21:57
Stas
Napisano 01 listopad 2009 - 22:25
Cervelo ma widelce 3T, które są sztywne, mają sztywniejsze sterówki od widelców Eastona i są aerodynamiczne. Na widelcu od Orci nie jeździłem. Jest to pewnie Zeus, który ma fajne widelce, ale są na rynku znacznie lżejsze i sztywniejsze.Cervelo i Orca mają podobne widelce, dlaczego nikt nie krytykuje teraz cervelo?
I nie piszcie bzdur bo Was się już czytać nie da. Jedni, że nie czuć różnicy w sprzęcie inni, że to dobre, tamto gówno. Pewnie niektórzy myślą, że jak piszczę z zachwytu nad widelcem Edge to pierd*** bzdury. Różnice czuć i to wyraźnie. Mało wprawiona osoba jadąca na byle czym będzie czuła, że coś jest nie tak, wprawiona dokładnie określi co jest mało sztywne.
Różnicę w sztywności ram czuć podczas sprintów i mocnej jazdy pod górę. Nie wytrenowani amatorzy nawet nie będą mieli siły aby dojść do punktu, w którym wyczuwa się różnicę między ramami. Ci którzy mają siłą wyczują pracę węzła suportowego.
Podczas spokojnej jazdy po płaskim różnice się zacierają. Podczas mocnej jazdy w specyficznych warunkach uwidacznia się to o czym piszą recenzenci i co widać w testach, te magiczne wyniki z testów zmęczeniowych.
Największe różnice widzę w różnych geometriach, bo każdy producent ma inną geometrię, albo kilka różnych. I nad tym się należy skupiać, opisywać jak się jaka rama prowadzi. Co mnie obchodzi, że węzeł suportowy ramy X się odkształca o pewną wartość przy sile 110 Nm, a ramy Y przy 120 Nm? Testy maszynowe nie mówią nic o tłumieniu wibracji, o tym jak się prowadzi. Moje gusta się zmieniły w ciągu kilku lat - kiedyś lubiłem narowiste ramy (TCR ONCE), teraz lubię spokojniejsze, łatwiej utrzymujące tor jazdy, z którymi nie trzeba walczyć o pozostanie na drodze, ale wciąż szybko reagujące na ruchy kierownicą. Pod tym względem Neo pasuje mi idealnie.
#71 Gosc_szanowny_pan_*
Napisano 02 listopad 2009 - 19:58
A Ty jarek996 masz racje, te DLA jest dla Suwałk charakterystyczne :-) chociaż nie tylko na Suwalszczyźnie tego używają, ja np pierwszy raz ze słowem "coby" (żeby) spotkałem się w Warszawie i też mnie to rozśmieszyło nie obrażając nikogo.
Wracając do ram: http://www.freedomma...i/orbordl07.jpg ładne pomarańczowy z czarnym się komponuje.
Napisano 02 listopad 2009 - 20:10
http://ep.yimg.com/c...s_2078_36506498
Ta pomarnczowa , to poprzedni model...
Napisano 02 listopad 2009 - 21:31