Skocz do zawartości

"Miss world ram rowerowych" ...

88 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gosc_szanowny_pan_*

Gosc_szanowny_pan_*
  • Gość

Napisano 01 listopad 2009 - 09:48

Cervelo i Orca mają podobne widelce, dlaczego nikt nie krytykuje teraz cervelo? ;-) Dla mnie oba rowerki się podobają, nie żebym faworyzował swoją marke.

#62 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 01 listopad 2009 - 14:06

szanowny_pan, nie pomysl , ze to zlosliwie ( bo nie jest ).

"Dla mnie oba rowerki się podobają" Jak Wy to pieknie mowicie w Suwalkach !!! Mam super kolesia z Suwalk i on zawsze tak samo . I dziwil sie zawsze jak sie z niego smialismy. Zapytal raz ; o co kurwa chodzi ? A jak sie mowi ??? Ale pozniej sam sie z tego smial . Jak mieszkalem w Gdyni , tam wszyscy ( prawie ) na pozegnanie mowie ; NO TO JA JUZ IDE WTEDY ( idac teraz ) . Tez sie z tego smiali jak zapytalem o co z tym chodzi.
Milo ze Polska i nasz jezyk jest tak zroznicowany.
Ja na poludniu Szwecji tez gadam takim dialektem , ze Sztokholmiaki nic prawie nie kumaja... Oni sie tez z nas smieja. Ale SKANIA ( pd Szwecja ) nalezala dlugo do Danii i stad takie historie. Z kolei na Bornholmie ktory jest Dunski gadaja po staroszwedzku i Duny sie z nich smieja nic nie kumajac .

#63 xanavi

xanavi
  • Użytkownik
  • 136 postów
  • SkądStarachowice

Napisano 01 listopad 2009 - 17:12

szanowny_pan, nie pomysl , ze to zlosliwie ( bo nie jest ).

"Dla mnie oba rowerki się podobają" Jak Wy to pieknie mowicie w Suwalkach !!! Mam super kolesia z Suwalk i on zawsze tak samo . I dziwil sie zawsze jak sie z niego smialismy. Zapytal raz ; o co kurwa chodzi ? A jak sie mowi ??? Ale pozniej sam sie z tego smial . Jak mieszkalem w Gdyni , tam wszyscy ( prawie ) na pozegnanie mowie ; NO TO JA JUZ IDE WTEDY ( idac teraz ) . Tez sie z tego smiali jak zapytalem o co z tym chodzi.
Milo ze Polska i nasz jezyk jest tak zroznicowany.
Ja na poludniu Szwecji tez gadam takim dialektem , ze Sztokholmiaki nic prawie nie kumaja... Oni sie tez z nas smieja. Ale SKANIA ( pd Szwecja ) nalezala dlugo do Danii i stad takie historie. Z kolei na Bornholmie ktory jest Dunski gadaja po staroszwedzku i Duny sie z nich smieja nic nie kumajac .

A co to kurwa jest!!! Kółko lingwistyczno-pusystyczne??? Wrzuć pan fote fajnej ramy albo daruj sobie takie komentarze...

#64 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 01 listopad 2009 - 17:15

xanavi, a co daruj ! Jak TOMPOZ bledy robi to go wszyscy CENZURA ....
A co to po POLSKU jest ???
Wyluzuj troche , to nie wojsko.
Nie masz humoru to idz pojezdzic...

#65 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 01 listopad 2009 - 19:19

Kaj jo je a kaj je moje koło

#66 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 01 listopad 2009 - 19:23

:-) Moja druga polowa jest Slowaczka,wiec tez mam wesolo w domu ....

Wracajac do tematu ja mam slabosc do ram z akcentem NIEBIESKIM :

http://www.ciocc.it/...ilryLC_Blu.html

DA i Fulcrumy ...... Jak to sie gryzie ! Az slychac !!!
WG mnie wloskie rowery z Shimano ZAWSZE wygladaja dziwnie.......

#67 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 01 listopad 2009 - 20:49

WG mnie wloskie rowery z Shimano ZAWSZE wygladaja dziwnie.......

Wszystko jest kwestia gustu. :-) Ja mam wloski rower z osprzetem innym niz Campagnolo i wyglada to swietnie.

kandydaci:

Bottecchia
Litespeed
Storck

#68 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 01 listopad 2009 - 21:00

Dlatego ja ZAWSZE dodaje WG mnie ;-)

#69 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Napisano 01 listopad 2009 - 21:57

Dawniej większość włoskich rowerów była na osprzęcie CA. Odkąd SH stał się popularny i tańszy sytuacja się odwróciła. Jezdzilem od zawsze na CA ale dopiero kilka lat temu spróbowałem SH i dzisiaj z powodzeniem uzywam tych dwóch systemów w różnych rowerach. Nie mam powodów aby krytykować SH nie mam też powodów aby fanatycznie chwalic CA. Obydwa systemy z podobnym powodzeniem spełniają moje oczekiwania.

Stas

#70 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 listopad 2009 - 22:25

Cervelo i Orca mają podobne widelce, dlaczego nikt nie krytykuje teraz cervelo?

Cervelo ma widelce 3T, które są sztywne, mają sztywniejsze sterówki od widelców Eastona i są aerodynamiczne. Na widelcu od Orci nie jeździłem. Jest to pewnie Zeus, który ma fajne widelce, ale są na rynku znacznie lżejsze i sztywniejsze.

I nie piszcie bzdur bo Was się już czytać nie da. Jedni, że nie czuć różnicy w sprzęcie inni, że to dobre, tamto gówno. Pewnie niektórzy myślą, że jak piszczę z zachwytu nad widelcem Edge to pierd*** bzdury. Różnice czuć i to wyraźnie. Mało wprawiona osoba jadąca na byle czym będzie czuła, że coś jest nie tak, wprawiona dokładnie określi co jest mało sztywne.
Różnicę w sztywności ram czuć podczas sprintów i mocnej jazdy pod górę. Nie wytrenowani amatorzy nawet nie będą mieli siły aby dojść do punktu, w którym wyczuwa się różnicę między ramami. Ci którzy mają siłą wyczują pracę węzła suportowego.
Podczas spokojnej jazdy po płaskim różnice się zacierają. Podczas mocnej jazdy w specyficznych warunkach uwidacznia się to o czym piszą recenzenci i co widać w testach, te magiczne wyniki z testów zmęczeniowych.
Największe różnice widzę w różnych geometriach, bo każdy producent ma inną geometrię, albo kilka różnych. I nad tym się należy skupiać, opisywać jak się jaka rama prowadzi. Co mnie obchodzi, że węzeł suportowy ramy X się odkształca o pewną wartość przy sile 110 Nm, a ramy Y przy 120 Nm? Testy maszynowe nie mówią nic o tłumieniu wibracji, o tym jak się prowadzi. Moje gusta się zmieniły w ciągu kilku lat - kiedyś lubiłem narowiste ramy (TCR ONCE), teraz lubię spokojniejsze, łatwiej utrzymujące tor jazdy, z którymi nie trzeba walczyć o pozostanie na drodze, ale wciąż szybko reagujące na ruchy kierownicą. Pod tym względem Neo pasuje mi idealnie.

#71 Gosc_szanowny_pan_*

Gosc_szanowny_pan_*
  • Gość

Napisano 02 listopad 2009 - 19:58

Karbon nie chodziło mi o właściwości jezdne tylko o wygląd, że w obu ramach podobnie się to komponuje a jednak orca połowie się nie podoba.
A Ty jarek996 masz racje, te DLA jest dla Suwałk charakterystyczne :-) chociaż nie tylko na Suwalszczyźnie tego używają, ja np pierwszy raz ze słowem "coby" (żeby) spotkałem się w Warszawie i też mnie to rozśmieszyło nie obrażając nikogo.
Wracając do ram: http://www.freedomma...i/orbordl07.jpg ładne pomarańczowy z czarnym się komponuje.

#72 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 02 listopad 2009 - 20:10

szanowny_pan, na mnie juz TAKA czeka ! Bedzie fajna czasoweczka !!!

http://ep.yimg.com/c...s_2078_36506498

Ta pomarnczowa , to poprzedni model...

#73 Rawa81

Rawa81
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 02 listopad 2009 - 20:30

Trochę szwajcarskiej precyzji:

simplon

i włoskiej fantazji:

de rosa

#74 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 02 listopad 2009 - 20:39

De Rosa. Mniam mniam.

#75 mama

mama
  • Użytkownik
  • 173 postów
  • Skądswietokrzyskie

Napisano 02 listopad 2009 - 20:55

tyle ze Simplon jest austriacki

#76 DINO_1972

DINO_1972
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądKLEMBóW

Napisano 02 listopad 2009 - 20:56

To jest fajna rama ;) http://www.entro.com...ah_902a_red.gif

#77 Rawa81

Rawa81
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 02 listopad 2009 - 20:59

To sorki za pomyłkę.

Myśl techniczna i estetyczna jednak z tego samego kręgu kulturowego.

#78 DINO_1972

DINO_1972
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądKLEMBóW

Napisano 02 listopad 2009 - 21:03

Rawa 81 Raczej z kręgu Kwasowiec ;)

#79 Rawa81

Rawa81
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 02 listopad 2009 - 21:07

:mrgreen: No tam po raz pierwszy tę markę zobaczyłem. Zgadza się.
Ale serum to chyba jeszcze tam nie jeździ, dawno nie byłem.

#80 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 665 postów
  • SkądKrosno

Napisano 02 listopad 2009 - 21:31

co powiecie na to: http://www.ciclispez.../ks_eleven.html

zna ktoś bliżej tę firmę?

Dodaj odpowiedź