Zimowe ocieplacze na buty
Started By
Gosc_£ukasz W._*
, 27 Oct 2009 17:07
10 replies to this topic
#2 Gosc_paweł_51_*
Posted 27 October 2009 - 18:13
ja kupiłem BBB, jastem zadowolony http://sklep.mbike.p...e(3,9161,).aspxMoże ktoś polecić jakieś dobre zimowe ocieplacze na buty po w miarę przystępnej cenie gdzieś na necie? Szukałem na allegro ale niezbyt duży wybór...
#4 Gosc_vmax_*
Posted 27 October 2009 - 20:12
Przy ok -5 musisz mieć skarpetke frote i wkładke w bucie cieplejszą /najlepiej z folią alu pod spodem/ .Ochraniacze w miare przyjemne , dość cieple , w miare ładnie sobie radzą na deszczu. Za tą kase polecam , uważaj na tył podeszwy , tzn chodzenie . Szybko kewlar leci .
Posted 28 October 2009 - 08:20
W tym artykule z numeru 1/2007 bikeboard masz test kilku ochraniaczy na buty, między innymi sugerując się tym właśnie artykułem w zeszłym roku zakupiłem BBB HD i sprawowały się w ubiegłej zimie całkiem dobrze. Polecam.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
#7 Gosc_Kaczan_*
Posted 30 October 2009 - 23:27
Mam problem z marznącymi palcami stóp...
Poza ocieplaczem na buty, warto też pamiętać, że "buty na zimę" nie powinny zbytnio ściskać palców u nogi. Choćby nie wiem ile założyć ocieplaczy, to przy zmniejszonym krążeniu będzie nam zimno w palce.
Ja osobiście, na temperatury koło -5, zakładam buty numer większe niż na lato.
Mieszczą się skarpetki frote i WindStoper. Na to ocieplacz na buty i nie straszna żadna ujemna temperatura i deszcz (no chyba że ulewa).
BTW.
To niezapomniane chwile, być jedynym w promieniu kilku kilometrów czynnym rowerzystą. :mrgreen: 8-) :mrgreen:
Posted 12 November 2009 - 19:11
A TE OCHRANIACZE będa wystarczająco ciepłe?
Mial ktos styczność z nimi ?
aaa ... kupiłem, bo ostatnia para
Mial ktos styczność z nimi ?
aaa ... kupiłem, bo ostatnia para
Posted 12 November 2009 - 23:34
Nie wiem czy dokladnie ten model ale moj tata ma neoprenowe ocieplacze rogelli i sobie bardzo chwali, sa cieple i wogole nie puszczaja wody jedyna wada to ze neopren nie przepuszcza potu, ale jesli ma byc cieplo to za bardzo innego wyjscia nie ma. Ja polecam agu, mam ich chyba najdrozszy model i sa znakomite cieplejsze od rogelli. tylko ze niestety bardzo trudno je dostac. A zeby lepiej odizolowac stope od zimnych blokow warto wkladke w bucie oblozyc folia aluminiowa, naprawde sporo daje.