Skocz do zawartości

Zdjęcie

Łożysko Do Suportu Isis

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 05 maj 2015 - 11:40

Ma ktoś pomysł gdzie dorwać łożysko do suportu isis. Wymiary to 31x21x7  ( chociaz wg. mojej suwmiarki 21,5)

Czyli cos takiego jak to http://www.trialshop...-load-isis.htmlniestety oni już tego nie sprzedają.

Od razu mówie że w sklepach z łożyskami nie mają.

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#2 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 maj 2015 - 16:31

Na każdym łożysku jest kod literowo cyfrowy,który oznacza model łożyska. Bez mierzenia,jak w sklepie podasz ten kod od razu powiedzą czy jest dostępne. Wymieniałem ostatnio sobie łożyska w supporcie 5600 i bez problemu dopasowałem. Mogłem sobie nawet wybrać producenta i wybrać tańsze lub droższe.

#3 19szymon93

19szymon93
  • Użytkownik
  • 207 postów
  • Skądłódź

Napisano 05 maj 2015 - 21:02

Niby takie oczywiste ale tu mam ciekawostke przyrodniczą rozebrałem niedawno wkład na kwadrat, w celu dosmarowania łożysk, ale jak zobaczyłem że jest oznaczenie to myk do szafeczki wyciągam dwa nowiutkie łozyska firmy skf o tym samym numerze, zabieram sie za zakładanie i zonk, orginalne łozysko z suportu było większe na każdym wymiarze. Róznica ok 1 mm bo nawet nie mierzyłem ale to skf nie chciało wejść na oś i latało w misce więc uważał bym z tymi oznaczeniami, lepiej zerknąć po wymiarze i tak kupować na wszelki wypadek. Co do tych które szukasz moge Ci powiedzieć że complex w swojej ofercie nie posiada takich, hurtownia poltech też nie i inne sklepy również nie posiadają obawiam się że musiał byś szukać czegoś zbliżonego i na jakiś redukcjach wstawić ale czy to ma sens ?

#4 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 05 maj 2015 - 22:16

Zdecydowanie powinno się szukać po wymiarach a nie nr ...

Paput w którym sklepie ci takie znaleźli ? Jak widzisz szymon pytał w różnych miejscach , ja również i nie jest lekko.

Znalazłem na allegro poducenta - w ciągu 5 dni roboczych mogą mi takie 31x21,5x7 załatwić. Koszt 55 zł :( No ale trzeba będzie.

Dobrze że w ogóle ktoś miał.

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

Dodaj odpowiedź