Skocz do zawartości

Zdjęcie

[Opinie] Focus(Y?) Mares

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 scar

scar
  • Użytkownik
  • 125 postów
  • SkądWU

Napisano 29 maj 2015 - 13:16

w ostatnim czasie używałem po kolei  kilka rowerów Focus Mares.

Spostrzeżenia mam zadziwiające dla siebie samego. Im model starszy, tym lepszy.

Mares 3.0 2013

- żadnych zastrzeżeń, wykonanie ramy bez niedoróbek, jescze na piastach Shimano.

Gołe linki na górze ramy- super- im mniej pancerza tym lepiej dla precyzji pracy. Na pancerzach przerzutek baryłki do regulacji.

Mares 3.0 2015

-śrubki bidonu, podsiodłowa i dwie od mocowania błotników- za przeproszeniem z gównoliny,

podsiodłowy imbus okręcił się zanim dobrze wyregulowałem siodło podczas jazd w terenie.

Linki w pancerzu na całej długości, brak baryłek do naciągania i regulacji.

Mocowanie pod hamulec tarczowy z tyłu- zbyt blisko siebie słupki z gwintami, hamulec dokręcony na jednej śrubie, druga krzywo i zerwany gwint.

Mares 2.0 2015

- napiszę coś więcej później, teraz muszę wyjść.

#2 scar

scar
  • Użytkownik
  • 125 postów
  • SkądWU

Napisano 03 czerwiec 2015 - 13:44

cd.

Mares 2.0 2015:

podsiodłowy zacisk i śrubka podobnie jak w 3.0- plastelina.

Pod owijką kierownicy pancerz linki łaczony z dwóch kawałków.

Tak samo jak w 3.0 przesadnie długie pancerze linek, system grubych osi- zwłaszcza przedniej,

ustawiony przy zapięciu zaciskiem "bylegdzie" , tylny imbus regulacji zacisku za płytki aby odważyć się go regulować.

#3 scar

scar
  • Użytkownik
  • 125 postów
  • SkądWU

Napisano 04 czerwiec 2015 - 21:35

Dziś rozkładałem do gołej ramy 3.0 2015, prawa miska suportu odkręciła się bez oporu na kluczu, z ręki też by pewnie poszła.

Przez tę nowatorską metodę prowadzenia pancerzy, z bębna wyszło tyle ziemi, ile tylko mogło się zmieścić.

2.0 2015

ma śliczne tarcze TRP ale wycięciami szarpią straszliwie przy mocnym hamowaniu obiążonej przełajowej jazdy.

Dodaj odpowiedź