Te Tufo Calibra mają mocny oplot na grzbiecie gumy ( 180 TPI ) i ale z boku opony już żadna rewelacja ( 120 TPI ). A biorąc pod wagę lekkość tej opony, warstwa gumy na wierzchu pewnie będzie płytka, więc pewnie szybko pojawią się nacięcia.
Jakie Kupić Opony?
#3584 Gosc_eko_*
Posted 07 July 2017 - 05:33
Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
Posted 11 July 2017 - 17:26
6 mm luzu, a opona zajmie po ok. 2,5 mm więcej na stronę (przy założeniu, że to opona tej samej marki - różne marki bywają bardzo różne). Tyle wystarczy.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 12 July 2017 - 07:00
Niepostrzeżenie przeszedłem do wysokości opony Na szerokość będzie OK. Wsadziłem wczoraj koło z 32 i ni wuja to nie działało. No i teraz się zastanawiam, czy 28 nie będzie za wysoka...
A chcę zamienić vredestein fiammante 23 na continental ultra sport II 28.
Attached Files
Posted 24 July 2017 - 16:21
Z tego, co wiem to czasem pod tym względem opona oponie nierówna. Nie masz możliwości przymierzenia w sklepie? Pamiętaj, że 2-3 mm to może być trochę mało.Przyklejony piach na mokrej oponie będzie ocierać o widelec - na szosie na szczęście to nie jest jakoś szczególnie istotne. Mi osobiście nie przeszkadza, ale to zależy jak się jeździ.
Posted 24 July 2017 - 18:11
Prawdę mówiąc chciałem kupić w ciemno jedną 28 na przymiarkę, ale przez telefon Pan sklepowy krzyknął cenę ok 25zł wyższą niż w necie (gdzie cena opony to +/- 65zł)... Rura mi zmiękła i olałem pobliski sklep stacjonarny.
Zdobyłem jednak jedną 28. Z przodu pod hamulcem jest mniej niż 2mm luzu. Jutro postaram się wepchnąć ją na tył. Tam jest więcej miejsca i powinno być OK. Swoją drogą ciekawie zaprojektowaną mam ramę - rurki nie ograniczają miejsca oponę, robi to hamulec.
Nie da się jakoś podnieść szczęki w widelcu??
Posted 24 July 2017 - 18:26
Posted 24 July 2017 - 18:59
Posted 24 July 2017 - 19:21
Ja używam oponek
http://www.wiggle.co...ding-road-tyre/
Chyba nie zamienie ich nigdy, przez 2 sezony złapałem jednego kapcia, i to u siebie na wsi, pewnie przez to, że wyjechałem bez kasku:)
Oprócz tego oferują świetną przyczepność, są to i tak bardziej opony na wodę i faktycznie, swoje zadanie spełniają, niesamowicie wytrzymałe, od szkieł już mają tyle przecięć, że wymienie je z tego powodu, a nie z zużycia. Nie są najtanszymi, lepiej je kupić z zagranicznych stron, jak link wyżej.
- klu88 likes this
Posted 25 July 2017 - 09:52
No tutaj faktycznie określę +/- bo są w drugich kołach, ale około 5-7k km i jeszcze troche posłużą, tak jak wspominałem, prędzej je wymienie przez nacięcia po szkłach, ale naprawdę butelek przejechałem na nim dziesiąt i nigdy nic. Jak w zimę się sprawdzą, nie wiem. Ja po śniegu nie jeździłem, a na lód to juz w ogóle nie ma żadnych opon. Na deszcz super, nawet łatwo zauważyć jak się jeździło po deszczu. Inni troche ochlapani na plecach, ja znowu cały, świetnie odprowadzają wodę.
A co do wagi to 230g, w przypadku 23c, których używam