Jakie Kupić Opony?
Napisano 16 czerwiec 2009 - 12:30
Hutchinos Quartz mają tylko 33TPI, miał ktoś może Vittorię Zafiro bo ma 60TPI a cena nieco wyższa i można nabić 10atm :?:
Vittorie zaffiro mialem te oponki to przez 2 lata nie mialem na nich, gumy jakosciowo jak na swoja cene moga byc ale fajerwerkow tu wymagac nie mozesz dobra opona na treningi ;-)
Mozesz wybrac jak juz to model troche wyzej zaffiro Pro 60Tpi ew.Zwijane maxxisy czarne 210 gramow :-D
Napisano 16 czerwiec 2009 - 14:37
kr1zje , ostatnio tez spotkałem się z taka opinią o ultremo. W sklepie rowerowym w Lublinie sprzedawca opowiedział mi o swoich znajomych, którzy pojechali na zgrupowanie i po tym ich ultremo poszły do smieci. Pruły sie.
Dla mnie to nie jest dobra wiadomośc, bo własnie załozyłem ultremo r , no i czekam teraz na te nitki. Pocieszam sie, że to moze byc jakas wadliwa partia. Ale to daje do myslenia.
Polecono mi Conti GP 4000.
Pozdrawiam Brac Szosową.
Napisano 16 czerwiec 2009 - 19:32
Albo to jakaś usterkowa partia sprowadzona do Polski lub poprostu nie nadają się na nasze drogi....
Napisano 17 czerwiec 2009 - 05:17
Witam
kr1zje , ostatnio tez spotkałem się z taka opinią o ultremo. W sklepie rowerowym w Lublinie sprzedawca opowiedział mi o swoich znajomych, którzy pojechali na zgrupowanie i po tym ich ultremo poszły do smieci. Pruły sie.
Dla mnie to nie jest dobra wiadomośc, bo własnie załozyłem ultremo r , no i czekam teraz na te nitki. Pocieszam sie, że to moze byc jakas wadliwa partia. Ale to daje do myslenia.
Polecono mi Conti GP 4000.
Pozdrawiam Brac Szosową.
Prucie się nitek to nic. W ultremo pęka oplot i robią się balony/odkształcenia.
Taką oponę należy sfocić i wysłać zdjęcia do producenta. Oni z kolei przyślą nową.
To opona kolegi speedka. Wytrzymała też nie za dużo km ;-)
Oprócz takich zdj trzeba jeszcze zrobić zdj nr opony, który jest od wew strony.
Napisano 17 czerwiec 2009 - 10:31
Ewentualnie można wysłać do sklepu w którym się kupiło, a oni załatwią to z dystrybutorem i tak to chyba by było najszybciej.
#692 Gosc_wonka2805_*
Napisano 23 czerwiec 2009 - 17:29
Zdjęć nie zdołałam umieścić, bo podobno limit jest przekroczony dla tego forum.
Wygląda to tak że jedno uszkodzenie jest typowo szarpane jakby po najechaniu na szkło czy inny ostry przedmiot, a druga dziurka to takie proste równe cięcie - wygląda jakby opona rozchodziła się pod wpływem dużego ciśnienia, a pompuje max do 8atm. Podobne uszkodzenie jak to drugie zaczyna się pojawiać w jeszcze jednym miejscu. Kilka kolejnych przejażdżek i zdecyduję czy reklamować oponę u sprzedawcy SIC!
Napisano 23 czerwiec 2009 - 18:53
Napisano 23 czerwiec 2009 - 19:22
Mam takie zasadnicze pytanie do tych co dużo śmigają i mieli różne opony. Czy opona za 140 jest o tyle lepsza od opony za 80zł że opłaca się ja kupić. Jak ma się cena do jakości jazdy. Mam teraz oponki Continental Grand Prix 3000 z tamtego roku chyba najwyższy model Conti (obecnie jest 4000) i jakoś nie czuje żeby były lepsze od Maxxisa Detonatora za 60zł. Pomijaj oczywiście kwestie przebijania i wytrzymałości tylko jeśli chodzi o toczenie się opon po asfalcie.
poruszyłeś ciekawą kwestię...
powiem Ci tak: skoro wcześniej miałeś dobre opony (detonatory) to nie warto ich zmieniać, bo po co przepłacać...
Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:00
Mam kompletnie inne zdanie o nich - swego czasu kupiłem - te najlepsze, czarne ...
Przeciez one w ogóle nie maja warstwy antyprzebiciowej !! I cudownie łapią wszelkie okruchy szkła i innych ostrych kruszyn.
Przy nich obowiazuje codzienny przegląd lupą co sie wbiło w bieznik - w przeciwnym razie takie drobiny, które sa wbite, będą sie zagłębiać i wczesniej czy później przebija dętkę ..
Tak miałem - miałem okres chyba pięciu dni mniej więcej - codziennie kapeć ...
Aż przeglądnąłem dokłaaaadnie bieznik - drobiny jakis szkiełek powbijały mi sie i codziennie jakis dochodził do dętki ...
No wiec ja raczej .. przepłacam
Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:11
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:24
i pewnie gdybym kupił jakis wypas za 130-150 zł sztuka to tak jak kubano pewnie bym nic nie odczuł, za wyjątkiem lżejszego portfela
Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:32
i pewnie gdybym kupił jakis wypas za 130-150 zł sztuka to tak jak kubano pewnie bym nic nie odczuł, za wyjątkiem lżejszego portfela
Faktycznie lzjeszy portfel ale , jak wlozysz tam cos ciezkiego to efekt bedzie taki jak przed zakupem :mrgreen: Rozbawiles mnie kolego do łez :mrgreen: