Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie Kupić Opony?

4760 odpowiedzi w tym temacie

#701 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:32

Deadhorse, odczułbys tyle że musisz na takie opony 10x bardziej uważać!! oto zdjęcia do moich uszkodzeń na Ultremo:
http://img95.imageshack.us/i/fs2.jpg/
http://img146.images...i/dsc00678.jpg/

#702 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:35

Wonka to jest właśnie specjalna, wyścigowa, MIĘKKA guma na polskich drogach...

a co do odczuć to jeszcze czułbym jak chce mi się płakać gdy widziałbym moje podziurawione stówki :)

niestety wszystko co PRO jest drogie, "delikatne", "na jeden raz", ale za to jak bardzo efektywne. Coś za coś :)

#703 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:36

Kiedy ja jeszcze jezdzilem na OPONACH , to uwazam , ze najlepsze jakie mialem to CONTI 4000 GP ( chyba tak sie nazywaly..) ZERO problemow i NIGDY nie przebilem !!! NIGDY !!!!!!!! Ale to poprostu szczescie ;-)

#704 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:40

Deadhorse, odczułbys tyle że musisz na takie opony 10x bardziej uważać!! oto zdjęcia do moich uszkodzeń na Ultremo:

Może jakiś szczur Ci je pogryzł??? Bo tak to wygląda na drugim zdjęciu:) :mrgreen: :mrgreen:

#705 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:50

Może jakiś szczur Ci je pogryzł??? Bo tak to wygląda na drugim zdjęciu:) :mrgreen: :mrgreen:

buahaha! mam dużą papugę arę w domu... myślisz, że ona dałaby rade? to winowajca? idę się z nią rozprawić :lol:

#706 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 23 czerwiec 2009 - 22:57

Wygląda na to ze wg niektórych warstwy antyprzebiciowe to wymysł , bzdura i cos kompletnie nieprzydatnego ... a skoro tak uważacie to jeździjcie sobie po wsze czasy na detonatorach i niech Ci służą dobrze i jak najdłużej.
Ja sie sparzyłem i wiem jedno - tanioszka? OK - na ewent trening i na codzień.
Ale na cos powazniejszego, np maratony, jakis wyścig - wole zmniejszyc ryzyko przebicia i wole droższe z warstwa antyprzebiciową.
Uzywam aktualnie Conti 4000S czarne (S - lepsze niby), przejechane ok 3000km i dopiero niedawno pojawiły się pojedyńcze delikatne nacięcia, przebić zero ... a wierz mi - nie oszczędzam ich, swoje ważę ... A gdzie jeżdżę ? Ano po polskich drogach - a te różne są i są dobrym poligonem dla opon.

jarek996 - moze mówisz o Conti 3000P - uchodziły za niemal niezniszczalne ...

#707 Gosc_zawodowiec_;)_*

Gosc_zawodowiec_;)_*
  • Gość

Napisano 23 czerwiec 2009 - 23:47

jezdzijcie na tych badziewiach po 60zl :mrgreen: mam conti 4000 :-P tylna dobila zywota po ponad 8tys km, przod ma sie jeszce bardzo dobrze, jezdze po polskich drogach, za bardzo nie uwazam po czym jade, nigdy nie zlapalem gumy na tych opnach. nosnosc rewelacyjna, przyczepnosc na mokrym bardzo dobra (nic innego tak nie trzyma na mokry jak te conti, mam porownanie do michelin - pro race, krylion, meganim 2, dynamic, conti - GP 3000 (swietna opona) ultra gator skin, ultra sport, sport 1000. wiec przedzial cenowy od bardzo slabych do bardzo dobrych) ogolnie z opon jestem zadowolony w 100%! jak dobije te co mam teraz (prz conti 4000, tyl ultra gatorskin) to zminiam na 4000S, no chyba ze uda mi sie wychaczyc 4000 RS (narazie wyszlo 5000tys szt i nie zapowiada sie zeby wyprudukowano wiecej :-( ) namiawiano mnie w pracy na ultermo R, ale dobrze ze sie nie zdecydowalem, widze ze tak jak bylo slabe, tak jest jeszcze bardziej slabe :mrgreen:

Pozdrawaim

#708 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 24 czerwiec 2009 - 05:57

Zgadzam sie ZAWODOWIEC. CONTI 4000 REWELACJA !!!

#709 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 24 czerwiec 2009 - 12:41

Hmm, zastanawiam sie czy nie czeka mnie zmiana opony i po przeczytaniu kilku stron tematu dochodzę do wniosku, że Conti 3ooo bądź 4ooo będą najlepszym wyborem... I tak z ciekawości pytam, jak się je nakłada na koła? Moje Lithiony np to bite pół godziny męczarni zanim obydwa koła ubrałem w oponki :mrgreen: albo po prostu taki tępy jestem 8-) ...
Pozdro!

#710 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 24 czerwiec 2009 - 14:09

Ja jeżdżę obecnie na vittoria zaffiro pro i nic złego o nich ni emogę powiedzieć:) Są tanie i nie przebijają się "same" no i nie zdzierają się tak szybko jak te najtańsze continentale, których nazwy nie pamiętam ale poszły w 1 sezon. Osobiście nie wymagam wiele od tanich opon więc na mokrą szosę w zakręt wchodzę asekuracyjnie powoli i a na suchym jest ok... z resztą na deszczu mało kto jeździ. Jedną z wad jak myślę tanich opon jest ich "kosmiczna" waga ale mi te 100g nie robi różnicy bo schudłem 8 kg od lutego;)

#711 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 24 czerwiec 2009 - 14:10

I tak z ciekawości pytam, jak się je nakłada na koła?

Ja mam conti , 4000S i ci powiem ze na poczatku mialem pewne klopoty z nalozeniem , ale teraz idzie mi to sprawnie bez klopotu robie to recznie , a normlanie sciagam za pomoca 1 lyzki kwestia wprawy :mrgreen:

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#712 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 24 czerwiec 2009 - 14:21

Mam takie zasadnicze pytanie do tych co dużo śmigają i mieli różne opony. Czy opona za 140 jest o tyle lepsza od opony za 80zł że opłaca się ja kupić. Jak ma się cena do jakości jazdy. Mam teraz oponki Continental Grand Prix 3000 z tamtego roku chyba najwyższy model Conti (obecnie jest 4000) i jakoś nie czuje żeby były lepsze od Maxxisa Detonatora za 60zł. Pomijaj oczywiście kwestie przebijania i wytrzymałości tylko jeśli chodzi o toczenie się opon po asfalcie.

poruszyłeś ciekawą kwestię...

powiem Ci tak: skoro wcześniej miałeś dobre opony (detonatory) to nie warto ich zmieniać, bo po co przepłacać... :D

Nie kupił bym ich. Po prostu kolega mi je sprzedał za 1/2ceny czyli dwie w cenie jednej. (Podziękowania dla Muńka) Detonatory były dobre do 5tys potem się zaczeły sypać a konkretnie to tylna bo przód jeszcze całkiem nieźle.

#713 speedek

speedek
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 24 czerwiec 2009 - 20:01

Wonka z takimi rozcięciami da się śmigać i nie wpływa to na pracę opony.
Wiem, bo sam takie ultremo miałem i śmigało się elegancko.
Do czasu, aż po raz drugi ujawniła się wada fabryczna oplotu tych opon.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wysłałem Schwalbe ciepły @. Mają politykę natychmiastowej wymiany wadliwych opon. Wystarczy wysłać im zdjęcia uszkodzenia i nr seryjny opony. Mimo tej akcji wymiany można dostać jakiejś choroby, albo nerwicy
zastanawiając się ciągle czy to już się rozwaliło czy może za 5km się rozwali.
Opona ta może miała z 400km. Jedną już mi wymienili, ale powędrowała do pudełka - dojadę zimą na rolce.

Założyłem Vittorie Open Corsa Evo CX 290TPI - zobaczymy, co te maleństwa potrafią.

Schwalbe było OK, ale mam dość tego stresu na każdym treningu się martwić, czy aby przypadkiem uda mi się dojechać dziś do domu.

Chyba więcej do tej firmy na szosie nie wrócę.

#714 jarabl

jarabl
  • Użytkownik
  • 281 postów
  • SkądSierpc

Napisano 24 czerwiec 2009 - 21:11

Mógłbyś opisać jak wygląda ta wymiana opon Ultremo r przez Schwalbe?? Długo czekałeś na przesyłke itp???

#715 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 24 czerwiec 2009 - 21:16

SPEEDEK ; jak widze te zdjecia , to az nie wierze !!! Takie cuda w takich oponach ????

#716 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 24 czerwiec 2009 - 21:21

Drogie te continentale 4000, za takiego jednego mam komplet Schwalbe Blizzard i żywotnosć ok. 10 tys. km tył, przód dałem na tył i już tak jadę 13 tys na oponie.

#717 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 24 czerwiec 2009 - 21:26

Mógłbyś opisać jak wygląda ta wymiana opon Ultremo r przez Schwalbe?? Długo czekałeś na przesyłke itp???

:arrow: WYMIANA OPON, SCHWALBE ULTREMO R

Moje schwalbe stelvio light długo już raczej nie pociągną i tak powoli zastanawiam się nad jakimiś laczkami.
Jedno jest pewne.. ultremo r na pewno nie założę.

#718 speedek

speedek
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 24 czerwiec 2009 - 22:18

1 sztukę wymieniłem u lokalnego dystrybutora Schwalbe --- trwało to jakieś 2tyg.
Teraz postanowiłem że napiszę do Schwalbe, skoro mają poliykę natychmiastowej wymiany.
Zobaczymy ile im to zajmie.

#719 Gosc_wonka2805_*

Gosc_wonka2805_*
  • Gość

Napisano 24 czerwiec 2009 - 22:45

speedek, no ja po prostu nie wierze w to, co się stało z Twoją oponą. Moja to pryz tym funkiel nówka nieśmigana. Oczywiście na oponie dalej jeżdżę, ale podobnie jak ty Schwalbe już podziękuję...

#720 jarabl

jarabl
  • Użytkownik
  • 281 postów
  • SkądSierpc

Napisano 25 czerwiec 2009 - 18:25

Spotkał ktoś się z czymś takim??? Opona nówka nawet nie zakładana!!!! Co to za dziurki???
Continental GP 4000 S
http://www.fotosik.p...3fd382c070.html

Dodaj odpowiedź