Skocz do zawartości

Zdjęcie

Giant Defy 1 Czy Scott Speedster 10?

Który lepszy

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 defy2

defy2
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 25 czerwiec 2015 - 20:11

http://www.scott.pl/...r-speedster-10/

http://www.giant-bic....1/18819/76288/

Wiem że scott ma lepszy osprzęt, ale raczej chodzi mi o opinie użytkowników, któregokolwiek z rowerów. Cenowo też mała róznica, wiec nie wiem na co sie zdecydowac, kolorystycznie raczej Giant, ale nie chce zeby kolor przesądzał o zakupie roweru....

dzieki

#2 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 25 czerwiec 2015 - 20:32

Nie wiem, ile waży Giant, ale ten Scott jest zastanawiająco ciężki jak na ten osprzęt. To nie jest jakiś dramat, oczywiście, ale dziwne to.

#3 Marqs

Marqs
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 26 czerwiec 2015 - 07:55

Jeśli wiesz, że Scott ma lepszy osprzęt to wiedz jeszcze o tym, że u Giant'a jest słabo z serwisem gwarancyjnym o czym był niedawno temat.....zresztą nie pierwszy i pewnie nie ostatni.

#4 dejo

dejo
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 26 czerwiec 2015 - 07:59

Scott ma bardzo ładnie wykonaną ramę polerowane spawy i wewnętrzne prowadzenie wszystkich linek a waga bierze się z ciężkich kół 2 kg oraz opon 350 gram sztuka i dętek. W przyszłości na wymianie kół można zyskać nawet kilogram a wtedy waga robi się bardzo przyjemna.

#5 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 26 czerwiec 2015 - 08:04

Skąd wiesz, ile ważą koła Scotta?

Jeśli giantowskie PR-2 się nie zmieniły od 2011 roku, to tez nie są lekkie - ponad 1900g. Zważyłem.

#6 dejo

dejo
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 26 czerwiec 2015 - 08:27

Wiem bo mam te koła.

#7 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 26 czerwiec 2015 - 08:28

O, i to jest konkret :) Dzięki.

#8 defy2

defy2
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 26 czerwiec 2015 - 12:47

giant bedzie ważyl poniej 10 kg, moj obecny defy 2 wazy równo 10, rama M. obym nie musiał kotaktować się z serwisem, bo właśnie go zamówiłem!!

#9 defy2

defy2
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 02 lipiec 2015 - 23:37

próbuje sprzedać obecny rowerek: Giant Defy 2 Sanok • OLX.pl (dawniej Tablica.pl) ,a zastanawia mnie też inna opcja: ROWER CUBE Peloton SL (rower treningowy i DOŚĆ WYGODNY rower na wyścigi)

malowanie troche nudne, bo podobne do mojego obecnego gianta, ale niezly osprzęt.

sam nie wiem co brać, chyba jest zbyt duży wybór. z kolei o tym piszą że jest wygodny na długich dystansach: ROWER CUBE Peloton Race (komfortowa szosówka na długie dystanse), a właśnie o to mi chodzi, tylko że ma osprzęt 105-tki, a peloton sl ma ultegre, ale z koleji o nim piszą żę jest raczej bardziej skonfigurowany pod wyścigi. porównywałem geometrie obu rowerów na ich stronce i obie wyglądają tak samo.....

pewnie sie powtórze, ale szukam czegoś wygodnego na dłuższe dystanse-40-70km  (jeżeli można to nazwać długim dystansem), nie potrzebuje typowej "wyścigówki". mój obecny giant jest wygodny i czegoś podobnego chce, ale z lepszym osprzętem.

dzieki

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Który lepszy