Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mavic Cosmic Elite Po Wypadku - Prośba O Poradę

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Keram Niwtil

Keram Niwtil
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 03 lipiec 2015 - 14:10

Witam w moim pierwszym poście na forum. Zaczynam od przykrego tematu, a mianowicie skasowałem 2 dni temu swoją pierwszą szosę w bliskim kontakcie z BMW. Rama alu pogięta na szrot i ulamany widelec karbonowy. Osprzęt ultegra 6700 jak tako moze się odratuje. I teraz pytam o koła, ktore miałen nówki jak w temacie. W przednim pęknięta rawka, ale piasta cała i jedna albo 2 szprychy wygięte. Tył cały ale do centrowania z biciem na 1mm. Pytanie: jak temat tych kół ogarnąć? Jestem z Sosnowca/Katowic i ewentualnie dałbym to jakiemuś dobremu fachowcowi od kół.
Z góry dziękuję za pomoc!
Ps. Rzeczoznawca już był i czekam na przyznanie odszkodowania z OC sprawcy.
Ps.2. A taka fajna forma już rosła, ehhh... A tu trzeba sie chodzić uczyć...

#2 qzn

qzn
  • Użytkownik
  • 534 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 lipiec 2015 - 15:46

Średnio z okolic, ale we Wrocławiu Harfa Harryson jest oficjalnym serwisem Mavica. Jak idzie z OC sprawcy to wysłałbym im do wyceny i naprawy - będą w stanie rzetelnie ocenić co jest do serwisu a co do kosza.

• Wyrwiząb lubi to

#3 Keram Niwtil

Keram Niwtil
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 03 lipiec 2015 - 16:27

Dzięki za info. Zobaczę ile ubezpieczyciel wypłaci odszkodowania za skasowany rower z nowymi kołami. Stan był idealny Prorace Electra z wymienionym napędem, potrójnie cieniowane alu z gładzonymi spawami, cały w Ultegrze 6700. Jak za mało oszacują to już mam zawodowego roszczeniowca gotowego do działania.

Pozdrawiam, i uważajcie na wymuszających pierwszeństwo !

ps. następny kask będzie jaskrawo żółty, żeby ślepa kura mnie dostrzegła :)

#4 Keram Niwtil

Keram Niwtil
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 04 lipiec 2015 - 14:50

Pozwalam sobie zalaczyc korespondencje z HarfaHarrison ws. uszkodzonych mavic cosmic elite.
"Koszt obręczy to 410,00 zł + szprychy 14,00zł szt.    Producent tylko sprzedaje obręcze jeśli są montowane w autoryzowanym serwisie Mavic-a.
Koszt naprawy Pana koła to koszt ok 100,00zł

Pozdrawiamy

W dniu 2015-07-03 o 20:37, Marek Litwin pisze:
Witam. Chciałem uprzejmie spytać o możliwość zakupu samej rafki do koła przedniego, ktora pekła w wypadku. Ewentualnie czy byłaby możliwość naprawy przez Państwa i jaki byłby jej koszt jeśli piasta jest dobra i 2szprychy do wymiany.
Pozdrawiam,

Dodaj odpowiedź