Jump to content

Photo

[Woodstock] Częstochowa - Wrocław - Zielona Góra - Kostrzyn Nad Odrą

Woodstock Częstochowa Wrocław Zielona Góra lubuskie śląskie dolnośląskie

1 reply to this topic

#1 aleksJVCC

aleksJVCC
  • Użytkownik
  • 67 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 04 July 2015 - 21:32

Witam serdecznie. W tym roku kolejny raz wybieram się na Przystanek Woodstock, lecz tym razem jadę rowerem. Wyruszam z Częstochowy, uderzając od razu na zachód. Szukam chętnych, którzy wraz ze mną podejmą trasę. Może to być ktoś kto też jedzie na Woodstock albo po prostu jedzie zgodnie z moją trasą. Ogólnie każdy kto miałby ochotę. Mam nadzieję zrealizować to w trzech etapach:

SOBOTA - 25.07: Wyjazd z Częstochowy około 4-5 rano. Jazda głównie drogami krajowymi ze względu na asfalt. Przez Lubliniec i Opole do Wrocławia. W okolicach Wrocka jakiś nocleg. Myślę, że warto podczepić się do jakiejś ekipy wędkarzy nad Odrą. Raz że raźniej i bezpieczniej, a dwa że można poznać fajnych ludzi. Około 180 kilometrów.

NIEDZIELA - 26.07: Tu znów wyjazd z samiutkiego rana. To chyba najtrudniejszy etap, bo obejmuje ruchliwe drogi (nie mam pewności jak jest z rowerami, ale są to krajówki, a nie autostrady). Celem jest Zielona Góra bądź okolice. Nocleg oczywiście na dziko, może uda się u kogoś na placu. Około 150 kilometrów.

PONIEDZIAŁEK - 26.07: Zdecydowanie najprzyjemniejszy etap, bo ostatni. Wyjazd o świcie i prosto na Kostrzyn. Dystans to około 125 kilometrów, więc po południu przewidywany koniec jazdy. Kto na Woodstocku był, ten wie co będzie dalej smile.png

Jeśli chodzi o przechowanie rowerów na czas pobytu w Kostrzynie, to najpewniej u jakieś sąsiada z pola w samochodzie. Za flaszkę znajdzie się kilku chętnych. Z kolei od środy przyjeżdża moja ekipa z różnych zakątków kraju i oni też mają auta, które pomieszczą rowery.

Jak już mówiłem, szukam towarzyszy podróży, którzy niekoniecznie muszą jechać na Woodstock, a są chętni na to, by ze mną przejechać smile.png

COLNAGO jest jak Monica Bellucci :D

u22376y2016v3.gif

u22376y2015v3.gif

pasek.jpg

www.WszechStrony.pl - tanie strony internetowe

#2 qzn

qzn
  • Użytkownik
  • 534 posts
  • SkądWrocław

Posted 24 July 2015 - 08:51

Hej, będę w niedzielę z rana jechał taką trasą: https://www.strava.com/routes/2894807- W Wieleniu mam nocleg, jadę tam na urlop. W sumie jak chcesz nocleg we Wrocławiu to mogę cię przenocować, mam wolny pokój na couchsurfing.

Reply to this topic

Rich Text Editor

Also tagged with one or more of these keywords: Woodstock, Częstochowa, Wrocław, Zielona Góra, lubuskie, śląskie, dolnośląskie