Skocz do zawartości

Zdjęcie

Canyon Endurance Al 7.0 Vs Cube Peloton Sl

Który lepszy

15 odpowiedzi w tym temacie

#1 defy2

defy2
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 08 lipiec 2015 - 07:39

Witam.

od kilku tygodni poszukuje nowego roweru, i pozostaly mi 2 wyniki dłuuuugiej selekcji.

https://www.canyon.c...ace-al-7-0.html

http://www.rove.pl/r...white-2015.html

czy ktoś z was miał do czynienia z którymś z modeli? ktoś może sie wypowiedziec? osobiście mi bardziej podcodzi canyon ze wzgledu na pełną ultegrę. wagowo oba są podobne, ale waga nie jest dla mnie najważniejsza. który byłby wygodniejszy, bardziej niezawodny? nie biore udziału w żadnych zawodach ani wyścigach, szukam czegoś na wygodne długie przejażdżki.

dzieki

#2 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 08 lipiec 2015 - 11:57

Długo bym się nie zastanawiał : Canyon
1. Masa prawie 1 kg mniej od cube
2. Pełna ultegra vs 105 w cube
3. Rama Canyona endurace bardzo chwalona , zaprojektowana do komfortowej jazdy na dłuższych trasach
Dla mnie te 3 powody wystarczą by jednoznacznie wskazać faworyta

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

#3 defy2

defy2
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 08 lipiec 2015 - 17:50

wlasnie sie dowiedzialem, że Canyona w moim rozmiarze będą mieli dopiero w pazdzierniku/listopadzie jak wejdzie kolekcja 2016....wiec z moim szczęściem dotarłby do mnie w okolicach grudnia. wczoraj sprzedałem szosówke i albo zainwestuje w Cube, albo do zimy na góralu bede sie wozil.

#4 zerosiedempiec

zerosiedempiec
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądMonachium

Napisano 08 lipiec 2015 - 20:08

Posiadam tego Canyona i jestem z niego bardzo zadowolony. Moj rower tez mial niby dojsc w maju (zamawialem w styczniu), a doszedl w marcu.

#5 defy2

defy2
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 08 lipiec 2015 - 21:34

Teraz wszystkie rozmiary S i M sa wyprzedane i wracają z nowa kolekcja. Używałeś kalkulatora rozmiarów na ich stronce? Mi strasznie zaniża. Można na tym polegać? Niestety nie da rady przymierzyć roweru przed kupnem....

#6 kaloo

kaloo
  • Użytkownik
  • 614 postów

Napisano 09 lipiec 2015 - 07:32

Ale masz 30 dni żeby go wymienić czy odesłać

#7 zennez

zennez
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 09 lipiec 2015 - 12:58

To odesłanie wiąże się z jakimiś dodatkowymi kosztami, czy robią to na własny koszt? Za dostawę i pudełko też zwracają?

#8 kaloo

kaloo
  • Użytkownik
  • 614 postów

Napisano 09 lipiec 2015 - 13:15

Tego już nie wiem

#9 defy2

defy2
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 09 lipiec 2015 - 13:18

Z tego co czytałem na innych forach to koszty zwrotu pokrywa nabywca. Oni i tak kasują ponad 200 zł za przesyłkę nowego sprzętu z Niemiec.

#10 zennez

zennez
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 09 lipiec 2015 - 13:28

Kasują bo to leży w ustawowym obowiązku, więc nie robią nic poza tym co muszą. Czyli pewnie nikt się nie orientuje ile w przybliżeniu kosztuje odesłanie?

#11 defy2

defy2
  • Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 09 lipiec 2015 - 13:56

Wiec pewnie kasują tyle samo co za dostawę nowego.

#12 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 09 lipiec 2015 - 14:25

wlasnie sie dowiedzialem, że Canyona w moim rozmiarze będą mieli dopiero w pazdzierniku/listopadzie jak wejdzie kolekcja 2016....

I to powinno  być cytowane za każdym razem, kiedy ktoś proponuje Canyona. Rowery fajne i tanie, tyle że w większości przypadków dostępne po kilkumiesięcznym oczekiwaniu (a niefajnie byłoby się dowiedzieć po kilku miesiącach że akurat tego modelu juz nie będzie...)

"Lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu" - znacie to?  A w tym przypadku  w dodatku różnica jest mniejsza niż między wróblem a gołębiem.

#13 gucio

gucio
  • Użytkownik
  • 244 postów
  • Skądśląsk

Napisano 09 lipiec 2015 - 16:24

Kasują bo to leży w ustawowym obowiązku, więc nie robią nic poza tym co muszą. Czyli pewnie nikt się nie orientuje ile w przybliżeniu kosztuje odesłanie?

Nic nie kasują.

Zgłaszasz, że chcesz oddać lub wymienić, przysyłają kuriera pod Twoje drzwi i cześć.

Jeśli oddajesz, na konto dostajesz pełną kwotę jaką zapłaciłeś, czyli koszt roweru+ koszt opakowania + koszt przesyłki.

Jeśli wymieniasz, też nie kosztuje to grosza więcej.

Warunek, rower musi być bez śladów użytkowania.

#14 zennez

zennez
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 09 lipiec 2015 - 19:50

Podchwyciłem słowo z poprzedniego posta i napisałem, że kasują koszt dostawy, a więc oddają za dostawę, rzeczywiście słowo lekko nieadekwatne do rozmawiania o pieniądzach w tym kontekście. Czyli rozumiem że koszty z ewentualnymi zwrotami pokrywa Canyon, czyli odsyła się rower na koszt canyona, tak?

#15 gucio

gucio
  • Użytkownik
  • 244 postów
  • Skądśląsk

Napisano 09 lipiec 2015 - 20:12

Tak

#16 Look

Look
  • Użytkownik
  • 108 postów

Napisano 12 lipiec 2015 - 14:01

I to powinno  być cytowane za każdym razem, kiedy ktoś proponuje Canyona. Rowery fajne i tanie, tyle że w większości przypadków dostępne po kilkumiesięcznym oczekiwaniu (a niefajnie byłoby się dowiedzieć po kilku miesiącach że akurat tego modelu juz nie będzie...)

"Lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu" - znacie to?  A w tym przypadku  w dodatku różnica jest mniejsza niż między wróblem a gołębiem.

Jak już podajesz jakieś informacje to rób to rzetelnie. Jak zamawia się rower to masz podany nr tygodnia w którym nastąpi do Ciebie wysyłka. Nie ma takiej możliwości, że po zamówieniu i oczekiwaniu np. 2 miesięcy dowiesz się, że tego modelu nie będzie.

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Który lepszy