Skocz do zawartości

Zdjęcie

Canyon Endurace Al 6.0

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 orzech

orzech
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 11 lipiec 2015 - 12:24

Witam serdecznie wszystkich forowiczów.

Chciałbym pochwalić się moim pierwszym rowerem szosowym. Jestem z niego bardzo zadowolony, tym bardziej, że chodził mi po głowie już od prawie roku, a przekonanie żony, że kolejny rower jest nam niezbędny było niełatwe. ;-)

ob9gDZ6.jpg

Mam go od wtorku i byliśmy już na kilku przejażdżkach, z czego najdłuższa 63km.

Początkowo obawiałem się przesiadki z MTB na szosę. Naczytałem się, że ludzie po takiej przesiadce czują się niepewnie, słabo się hamuje, jest niewygodnie, jak również mają problemy z różnymi innymi rzeczami. W moim przypadku żadne z powyższych nie miało miejsca. Okazuje się, że jazda jest bardzo płynna, komfortowa i od pierwszych minut czułem się bardzo dobrze na szosie. No i te średnie prędkości! Nigdy nie sądziłem, że utrzymanie prędkości przejazdowej ponad 30km/h przyjdzie mi z taką łątwością.

#2 grzes85

grzes85
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 11 lipiec 2015 - 13:41

Hej
Gratuluje zakupu. Teraz wypad w plener i ładniejsze foty porobić.

#3 soar

soar
  • Użytkownik
  • 219 postów

Napisano 11 lipiec 2015 - 16:38

wow,

kolejny czarny kanion...

• Lukasoo lubi to

#4 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 11 lipiec 2015 - 17:30

No i niech służy, a propos ile masz wzrostu? 😮 patrząc po fotce Canyona obstawiam c.a. 2 metrowego chłopa 😀

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

#5 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 11 lipiec 2015 - 20:03

Kryniu Ty tez jestes kawał Chłopa:D obstawiam ze kolega ma jakies 188cm lub 192cm

#6 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 11 lipiec 2015 - 22:19

Dla takich dryblasów ;-) powinny być robione rowery z większymi kołami i to co najmniej o 2" :-)

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#7 orzech

orzech
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 12 lipiec 2015 - 07:19

Mam 193cm.
Rozmiar dobierałem korzystając z kalkulatora na stronie Canyona. Trochę się obawiałem, że będzie za duży, ale jest akurat. Szkoda tylko, że w tym rozmiarze wygląda trochę... pokracznie. 2-3cm mniej w główce ramy i 2-3cm więcej w średnicy koła i byłby piękny ;-)
Idę jeździć i strzelić kilka fotek.

#8 Harsoon

Harsoon
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 12 lipiec 2015 - 21:55

Siemanko. 
Mam pytanie, a dokładnie to dwa :D

Jak długo czekałes na rower od momentu złożenia zamówienia ?

Zastanawiam sie nad kupnem tego modelu lub 7.0

Czy ktoś z Was może wiecej powiedzieć na temat wysyłki i czasu oczekiwania na te canyony ?

Pozdrawiam

#9 m__f

m__f
  • Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 12 lipiec 2015 - 23:12

To rozmiar 2xl czy 3xl ?

Koszyki trochę się gryzą z resztą, ale to tylko moja opinia :)

#10 orzech

orzech
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 13 lipiec 2015 - 06:16

Siemanko. 
Mam pytanie, a dokładnie to dwa :D
Jak długo czekałes na rower od momentu złożenia zamówienia ?
Zastanawiam sie nad kupnem tego modelu lub 7.0
Czy ktoś z Was może wiecej powiedzieć na temat wysyłki i czasu oczekiwania na te canyony ?
Pozdrawiam

Harsoon, wszystko zależy od dostępności. Możesz sprawdzić na stronie na kiedy Twój rozmiar danego modelu będzie dostępny. To już drugi Canyon, który kupiłem w tym roku i w obu przypadkach rowery były u mnie na początku tygodnia, na który zaplanowana była wysyłka.
Do ceny będziesz musial doliczyć około 200zł za wysyłkę i BikeGuard. To drugie to po prostu karton z zestawem rzepów z piankami do zabezpieczenia roweru. Trochę śmieszne, że trzeba za to płacić, ale z drugiej jak zachce się wakacji z rowerem na Majorce, to łatwo będzie go przewieźć. ;-)

To rozmiar 2xl czy 3xl ?
Koszyki trochę się gryzą z resztą, ale to tylko moja opinia :)

2XL.
Rozumiem, że chodzi Ci o ten biały kolor na koszykach? Jak zamontuje się bidony i rowerzystę to wygląda to znacznie lepiej. Jeżdżę w stroju z dużą ilością białych wstawek.

#11 Harsoon

Harsoon
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 13 lipiec 2015 - 08:51

Pytam dlatego , że ten model kilka dni temu był dostepny na koniec lipca, aktualnie ma być dopiero na początek września ,
szybko to sie zmienia i sie zastanawiam kiedy tak naprawdę do mnie by przyszedł
a jak wiemy nowa kolekcja wchodzi wrzesien/październik.

Zaś z drugiej strony mam też problem troszke z rozmiarem jak kilka forowiczów. 
Mianowicie wychodzi mi na kalkulatorku canyona L mam 184 cm wzrostu i długosc konczyny dol. 88 cm
a jesli  zmienie nia 89 już wskakuje na XL.
Czy ktoś z was posiada ten rowerek w Rozmiarze L lub XL ? :D

Wiem ze mogę wymienic gdyby nie pasował rozmiar no ale dluuugo :D

#12 orzech

orzech
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 13 lipiec 2015 - 10:08

Widocznie ktoś sprzątnął Ci sprzed nosa i stąd zmiana terminu.

Próbowałeś kontaktować się z Canyonem w sprawie rozmiaru? Gdzieś widziałem,że oferowali swoją pomoc w razie wątpliwości.

#13 parmenides

parmenides
  • Użytkownik
  • 630 postów
  • SkądZgorzała

Napisano 13 lipiec 2015 - 10:19

Bardzo fajny rower, śmigaj jak najwięcej. pozdr

#14 !Gunner!

!Gunner!
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 13 lipiec 2015 - 17:36

Harsoon, miałem taki dylemat. Ja mam dł nogi 89 i mnie kalkulator wrzucał w L i taki rozmiar zgodnie z rekomendacją Canyona wybrałem. Trochę już kilometrów zrobiłem i jest ok. Ale trudno powiedzieć jak byłoby na XL, może lepiej.. :) nigdy nie miałem okazji przymierzyć sie do większego. Wymieniałem tylko mostek na większy (120) ale ostatecznie wróciłem do oryginalnego.
Co do samego kalkulatora, z tego co piszesz to Canyon musiał coś pogrzebać skoro granica rozmiarów przesunęła sie z 89/90 na 88/89. Niestety nie mogę tego sprawdzić bo kalkulator nie jest dzisiaj dostępny. Ale jutro do nich zadzwonię i zapytam skąd te zmiany i co z klientami którym polecano inny rozmiar :) dziwna sprawa..

#15 Harsoon

Harsoon
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 14 lipiec 2015 - 00:48

Rozmawiałem z nimi dzisiaj (wczoraj :P) i doradzili mi rozmiar L 
Tylko czekamy do wrzesnia...

#16 !Gunner!

!Gunner!
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 14 lipiec 2015 - 15:48

Harsoon, No to cierpliwości w oczekiwaniu na maszinu :)

Czy jest ktoś z poznania lub okolic kto posiada rozmiar XL (model endurace AL)? Byłbym wdzięczny za kontakt i jeśli byłaby opcja przymierzenia się do roweru, to byłoby wspaniale :) nareszcie miałbym możliwość sprawdzenia i uspokojenia trochę głowy ;) pozdrawiam.

#17 pidy

pidy
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 17 sierpień 2015 - 12:17

Czesc Panowie,

Siedze nad wyborem Canyona endurabce lub Treka wersji Domane 4.5. Czy ma ktos jakis doswiadczenia z tymi rowerami. mam 198 wzrostu wiec oczywiscie nikt takich rowerow na stanie nie ma. Musze zamawiac w ciemno Treka 62 lub Canyona 3XL. To bedzie moja pierwsza szosa i chcialbym dokonac dobrej decyzji, zwlaszcza za wersje karbonowa musze troche wybolic. Trek jest oczywiscie drozszy, tylko czy warto doplacac spora roznice za Isospeed. bede wdzieczny za kilka slow komentarza.

pozdrawiam

#18 pidy

pidy
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 17 sierpień 2015 - 12:19

Na marginesie Orzech,

jestes w stanie napisac skad jestes? moze bylaby mozliwosc podjechac i usiasc na Twoim Canyonie 2XL?? Sam jestem z Wroclawia.

pozdrawiam