Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wypożyczalnia Rowerów - Władysławowo

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zeniu

Zeniu
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 12 lipiec 2015 - 17:48

Cześć,

Poleci ktoś wypożyczalnie rowerów w okolicach Władysławowa lub Jastrzębiej Góry?

Szukam czegoś pokroju Szosy, crossa lub coś zbliżonego, do pokonania trasy na Hel i pokrecenie się po okolicy.

Niestety brak bagażnika uniemozliwil mi zabranie Szosy z domu a lokalne wypożyczalnie oferują... dziadkowozy... :-)

Dzięki za pomoc

Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka

Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły...

#2 RAFA.S

RAFA.S
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGolub - Dobrzyń

Napisano 12 lipiec 2015 - 18:24

W Jastrzębiej Górze dobre rowery miał facet na Rozewskiej. Praktycznie na początku jadąc od Władka gdzie zaczynają się te wszystkie sklepy, budy z żarciem itp. Ja z rana (około 10) dorwałem crossa GT, a żonka b'twina. Rowerki były w super stanie technicznym i naprawdę lekko się jechało. Pojechaliśmy na Hel i z powrotem i jeszcze z 10 km po okolicy , bo się super jechało. Fakt, to było 2 lata temu, ale facet chyba cały czas działa według netu. Właściciel i syn, też typy sportowe i pasjonaci rowerów a nie typowi "biznesmeni" nastawieni tylko na zysk - takie odniosłem wrażenie podczas miłej pogawędki. Tak więc polecam. Szosówek nie mieli albo ja nie widziałem.

#3 Zeniu

Zeniu
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 12 lipiec 2015 - 18:29

Dziękuje za pomoc, już się bałem o kolejne kilometry samochodem...

Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka

#4 RAFA.S

RAFA.S
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGolub - Dobrzyń

Napisano 12 lipiec 2015 - 22:16

No ja jutro będę szukał jakiegoś zdatnego roweru w Łebie. Widziałem jedną wypożyczalnię z daleka ale widok nie napawał optymizmem. Jutro się zobaczy. Swojego roweru na wakacje też nie wożę, bo raz że auto coupe, a dwa, na wakacjach jakbym żonie zniknął na 2-4 godziny jak to się dzieje przez cały rok, to by pewnie brzęczała ; ) A tak zawsze potułam się z nią trochę po okolicy i jest spokój : )

#5 Zeniu

Zeniu
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 02 sierpień 2015 - 19:20

dla potomnych:

wypożyczalnia faktycznie bardzo sympatyczna, sporo crossów Rometa, wbrew pozorom dają spoko radę na objazdówki, nawet tego GT jeszcze mieli i go ujeżdżałem ;] mogę polecić z czystym sumieniem

#6 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 postów

Napisano 02 sierpień 2015 - 20:03

Trasa hel -Władek najlepiej sprawdzi się mtb droga z Juraty do Helu fatalna ścieżką przez las (przynajmniej taka była w czercu)

#7 RAFA.S

RAFA.S
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGolub - Dobrzyń

Napisano 03 sierpień 2015 - 12:07

No to się cieszę, że działa ta wypożyczalnia, bo widać że właściciel dba o rowery, żeby to jakoś chodziło przy ludziach, którzy nie przejmują się przekosami łańcucha, czy kładzeniem rowerów na plaży. Niestety w Łebie mogiła jeśli chodzi o rowery - samie miejskie, a jak trafił się góral, to gruchot z zarwanym siodełkiem od holendra przez którego przejechałem 40 km na stojąco, bo tyłek od tego czegoś palił.

#8 iotr

iotr
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądSzymiszów

Napisano 03 sierpień 2015 - 12:16

Ja natknąłem się na wypożyczalnię w Swarzewie: https://www.facebook...670147623069962 35zł za dobę, rowerów do wybotu trochę mają.

u14939y2012v4.gifu14939y2013v3.gifu14939y2014v4.gif

Dodaj odpowiedź