Jump to content

Photo

Siodełka Szosowe

jakie wybrać

1880 replies to this topic

#481 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • SkądRacibórz

Posted 05 February 2010 - 17:01

Witam. Czy mógłbym prosić o zidentyfikowanie producenta oraz sklepu gdzie można kupić takie siodełko (zdjęcie przedstawia moje siodełko które zużyło się a chciałbym takie samo kupić)
http://images39.foto...20e7b94emed.jpg

#482 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 posts
  • SkądZ nienacka

Posted 05 February 2010 - 17:10

Pisze,że LOOK. Dodał bym jeszcze tą resztę napisów, której dobrze nie widźę wklepał do google i może coś się znajdzie.

#483 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • SkądRacibórz

Posted 05 February 2010 - 17:14

Napisy LOOK GENUINE GEL OKTAVIA. Nic one mi nie mówią. Podejrzewam iż to siodełko SELLE ITALIA . Ole nie widzę takowego w ofercie

#484 Moloch

Moloch
  • Użytkownik
  • 37 posts
  • SkądPiekary Śląskie

Posted 05 February 2010 - 17:55

http://www.thaimtb.c...too.pl?id=31089
to jest chyba selle italia Octavia tylko że kolory ma jakieś orginalne pod jakiś team
อาน selle italia รุ่น oktavia สีน้ำเงิน/เหลือง ขาเป็นแมกนีเซียม ราคาอันละ 1,450 บาท
"Siodło Selle Italia niebieski Oktavia wersja / żółty. Cena magnezu każdej nogi 1450 bahtów."

#485 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 05 February 2010 - 23:05

http://xoomgear.com/...GenuineGel/456/
:?:
http://cgi.ebay.com/...=item3efc690e5a

#486 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • SkądRacibórz

Posted 06 February 2010 - 08:35

Dziękuję za odzew. Właśnie podobne siodełka widziałem ale ciekawi mnie skąd się w polskim sklepie taki towar znalazł ( swoje kupiłem w polskim sklepie ale już nie pamiętam gdzie). Nigdzie w żadnym sklepie internetowym "mojego ( takiego samego)" nie widziałem. :-/

[ Dodano: 2010-03-03, 22:58 ]
Ponownie witam i proszę o poradę co wybrać z poniższych trzech modeli
1. Selle Italia C-2 Genuine Gel
2. SELLE ITALIA FILANTE GENUINE GEL
3. Siodełko Selle Italia C-2 Gel Flow
Czy warto inwestować w "otwór wentylacyjny" w siodle ?

#487 zorrospecialized

zorrospecialized
  • Użytkownik
  • 171 posts
  • SkądLubin

Posted 16 March 2010 - 21:03

witam zakupilemn te siodlo cvzy ktos ma z nim doswiadczenie?
Dołączona grafika

#488 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 posts
  • SkądRADOM

Posted 16 March 2010 - 21:25

ja mam z nim doświadczenie -jest do "dupy" tak jak zakładanie kolejnych bzdurnych topików :evil:

#489 comet1

comet1
  • Użytkownik
  • 215 posts
  • SkądPolska

Posted 16 March 2010 - 21:38

COST, masz rację, każde siodełko jest do dupy

pozdr

O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.

#490 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 16 March 2010 - 21:39

Nie wiem nic o tym siodełku ale jak na nie patrze to odechciewa mi się jeżdzić na rowerze :) Dla mnie siodełko przede wszystkim musi być wygodne a to chyba wygody nie oferuje

u2250y2014v3.gif

#491 olek123

olek123
  • Użytkownik
  • 284 posts
  • SkądTarnów

Posted 16 March 2010 - 21:42

Kupilem takie, przyszlo lekko pekniete
na chwile je zamontowalem po czym z radoscia poszedlem je odeslac :)

#492 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1,010 posts
  • SkądLublin

Posted 16 March 2010 - 21:42

zorrospecialized, sam przymierzam się do tego siodła, kiedyś na forum jeden z kolegów chciał je sprzedać i rozgorzała dyskusja czy taki golas się do czegoś nadaje, ku mojemu zdziwieniu więcej ludzi sobie chwaliło niż narzekało. Mam nadzieję, że jak je przetestyjesz to napiszesz kilka słów, jak nie tu to mi na Priva.

#493 zorrospecialized

zorrospecialized
  • Użytkownik
  • 171 posts
  • SkądLubin

Posted 16 March 2010 - 21:48

zorrospecialized, sam przymierzam się do tego siodła, kiedyś na forum jeden z kolegów chciał je sprzedać i rozgorzała dyskusja czy taki golas się do czegoś nadaje, ku mojemu zdziwieniu więcej ludzi sobie chwaliło niż narzekało. Mam nadzieję, że jak je przetestyjesz to napiszesz kilka słów, jak nie tu to mi na Priva.

nie omieszkam napisac recezji z o nim.

[ Dodano: 2010-03-16, 21:50 ]

ja mam z nim doświadczenie -jest do "dupy" tak jak zakładanie kolejnych bzdurnych topików :evil:

wyluzuj troche ,przeniosles i w czym problem?????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ale tak jak ktos nap[isal siodlo sluzy dupie a nie do dupy.pzdr

#494 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 March 2010 - 21:57

Nie on przeniósł i problem w tym, że jest regulamin i warto by było się z nim zapoznać.

#495 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 posts
  • SkądRADOM

Posted 17 March 2010 - 09:50

Wszystkich którzy chca nabyć to siodło ostrzegam że jest niebezpieczne przez jego ostre krawędzie!!miałem je sezon w rowerze mtb FS. zdązyłem przez ten czas rozpruć spodenki i pocharatać sobie uda nie mówiac że przez mało elastyczną skorupe jest poprostu niewygodne. jedyny+ tego siodła to że go sprzedałem drozej niż kupiłem :-P

#496 zorrospecialized

zorrospecialized
  • Użytkownik
  • 171 posts
  • SkądLubin

Posted 24 March 2010 - 22:45

Wszystkich którzy chca nabyć to siodło ostrzegam że jest niebezpieczne przez jego ostre krawędzie!!miałem je sezon w rowerze mtb FS. zdązyłem przez ten czas rozpruć spodenki i pocharatać sobie uda nie mówiac że przez mało elastyczną skorupe jest poprostu niewygodne. jedyny+ tego siodła to że go sprzedałem drozej niż kupiłem :-P

wiec tak podaje swoje spostrzezenia co do siodelka,napewno nie nadaje sie ono do mtb,po pierwszych 2 dniach uzywania cosik mnie uwieralo,ale co???a to ze mialem je zle ustawione!!!teraz jest cacunio,kolega COST napisal ze ma ostre krawedzie,i ze podarl spodenki,takie zeczy to tylko przez zle ustawione siodlo ,objawia sie to tym se pupcia chodzi na lewo na prawo,gdzie powinna sztywno siedziec.,jeszcze raz polecam do szosy ale nie do mtb,i dla ludzi którzy maja tylko kostuchy na tylku.hihi pzdr

#497 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 25 March 2010 - 18:21

Pisał ktoś,czy nie o Flite Titanium? nie chce mi sie calej listy odp[owiedzi sprawdzać,a wg nie tylko mnie to numer jeden od bardzo dawna....

#498 zorrospecialized

zorrospecialized
  • Użytkownik
  • 171 posts
  • SkądLubin

Posted 25 March 2010 - 19:16

Pisał ktoś,czy nie o Flite Titanium? nie chce mi sie calej listy odp[owiedzi sprawdzać,a wg nie tylko mnie to numer jeden od bardzo dawna....

och Flite titanium,bardzo wygodne siodlo,pare lat na nim jezdzilem,piersze siodlo jakie kupilem w 95 roku ,wtedy jeszcze z przemytu z niemiec

#499 czlowiekzdubaju

czlowiekzdubaju
  • Użytkownik
  • 55 posts
  • SkądWrocław/Kraśnik

Posted 25 March 2010 - 19:29

To Velo dla mnie jest ok. Sprawdza się na gładkich nawierzchniach, ale jak się wjedzie na szose przypominającą plaster miodu jest już mniej różowo.
Ogólnie trzeba się przyzwyczaić, ja na nim bez problemu 2-5h spędzam i nie było problemu :roll: (ale musze zaznaczyć , że nie lubie dużych i miekkich siodełek)
Dodatkowo moje nie rozdziera spodenek i nie wgryza się w udo :mrgreen:
pozdrawiam

#500 zorrospecialized

zorrospecialized
  • Użytkownik
  • 171 posts
  • SkądLubin

Posted 25 March 2010 - 23:15

To Velo dla mnie jest ok. Sprawdza się na gładkich nawierzchniach, ale jak się wjedzie na szose przypominającą plaster miodu jest już mniej różowo.
Ogólnie trzeba się przyzwyczaić, ja na nim bez problemu 2-5h spędzam i nie było problemu :roll: (ale musze zaznaczyć , że nie lubie dużych i miekkich siodełek)
Dodatkowo moje nie rozdziera spodenek i nie wgryza się w udo :mrgreen:
pozdrawiam

a moze gryzie po jajkach????????hihi

Reply to this topic