1880 replies to this topic
#502 Gosc_tomiq_*
Posted 26 March 2010 - 09:02
Zorro, też mam to siodełko. Niestety poużywałem jakieś pół sezonu. Zaczęło pękać w połowie długości z obu stron, a i przy mocowaniu prętów z przodu rysa się pojawiła. Nikt mi nie wmówi, że przekroczyłem indeks masy, ważę 59 -56 kilo. A siedziało się zaskakująco wygodnie, żadnego problemu z 5godzinną jazdą (używam ciuchów Nowatexa, więc wkładki nie mam jakoś super wymyślnej). Zastanawiam się czy by nie dać go do Luxtecha, daleko nie mam, może da radę naprawić
#505 Gosc_kdk_*
Posted 27 March 2010 - 10:26
doniu, rozumiem ze jezdzisz na arione? bo wlasnie zastanawiam sie nad tym siodlem, tylko nie wiem czy mi pomoze. obecnie mam san marco skn (takie zwykle za 70zl) i po 2 dniach jazdy musze robic przerwe, bo mam strasznie otarta skore. nie wiem czy szukac czegos bardziej miekkiego?
Posted 27 March 2010 - 21:51
sewi ja od jakiegoś czasu mam Prologo Nago Pas. Jeśli odpowiadają Ci twarde siodełka to powinieneś byś zadowolony. Karbonowe wkładki fajnie amortyzują i czuć jak się siodełko ugina. Mi to siodełko bardzo przypasowało, do jakości nie można się absolutnie przyczepić, dizajn też bardzo mi się podoba, ale to już rzecz gustu. Co do wagi... fakt, że siodełka do najlżejszych nie należą, ale ja aż takiej wagi to tego nie przykładam.
Wczoraj kupiłem kolejne Prologo Scratch Pro TR. Jak dojdzie i przetestuje i coś napiszę, ale rozczarowany raczej nie będę znając tą markę.
Wczoraj kupiłem kolejne Prologo Scratch Pro TR. Jak dojdzie i przetestuje i coś napiszę, ale rozczarowany raczej nie będę znając tą markę.
#510 Gosc_kdk_*
Posted 28 March 2010 - 14:19
jezdze w spodenkach z wkladka firmy quest, ale juz maja ze 2 sezony wiec pewnie niedlugo je zmienie
waze 65kg przy 177cm, wiec jestem raczej chudzielcem
oczywiscie nie chce zmieniac siodla na kanape z zelem ale na cos troche grubszego od skn, bo tylek mi czasami skacze na tych polskich "autostradach"
waze 65kg przy 177cm, wiec jestem raczej chudzielcem
oczywiscie nie chce zmieniac siodla na kanape z zelem ale na cos troche grubszego od skn, bo tylek mi czasami skacze na tych polskich "autostradach"
Posted 31 March 2010 - 09:51
Mam pytanko kupiłem siodło selle italia max flite gel flow i jest problem. Mam w sztycy setback ( mam nadzieje że dobrze napisałem) i stare siodełko ma taka budowe że można je spokojnie do przodu przesunąć, to nowe ma bardzo małą regulacje.I teraz problem jest w wyregulowaniu, chciałbym dać jeszcze bardziej do przodu ale wyjde poza znacznik stop.
Miał ktoś kiedyś podobny problem z selle italia??
Miał ktoś kiedyś podobny problem z selle italia??
Posted 31 March 2010 - 10:12
OO ja mam podobny problem :-) Poprzednie moje siodło San marco concor miało zupełnie inną geometrię siedziało się na nim bardziej z przodu, a teraz mam Pro Turnix i tam siedzi się z 2 cm bardziej do tyłu, ale na szczęście jest regulacja normalna. San marco podaje takie dane na swojej nazywa się to chyba geometryczny punkt podparcia, no i trzeba jak widać uważać co się bierze :-D
Posted 05 April 2010 - 09:21
Też mam selle italia i sztyce z offsetem. Przez dłuższy czas jeżdziłem z siodłem ustawionym poza zakresem a i tak siedziałem prawie na środku siodła. Wczoraj przekręciłem sztyce offsetem do przodu i założyłem siodełko tak jak wydaje mi się, że powinno pasować. Jak się pogoda poprawi zobaczę co z tego wyjdzie.powinienem mieć sztyce bez tego offsetu