Jeździł ktoś już może na Fizikowej Kurvie? (fajnie brzmi :oops: ) - ponoć bardzo komfortowe siodła, zastanawiam się czy nie wymienić mojego arione (trochę starła mi już się farba) na kurve (nie dodaję "ę" na końcu, żeby nie było brzydko), ale jeszcze się wstrzymuję, cenowo trochę drogo wychodzi.
Posted 16 September 2014 - 20:11
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 18 September 2014 - 09:54
Jeździł ktoś już może na Fizikowej Kurvie? (fajnie brzmi :oops: ) - ponoć bardzo komfortowe siodła, zastanawiam się czy nie wymienić mojego arione (trochę starła mi już się farba) na kurve (nie dodaję "ę" na końcu, żeby nie było brzydko), ale jeszcze się wstrzymuję, cenowo trochę drogo wychodzi.
Mialem. jezeli ci sie poszczesci, nie trafisz na wersje z za malym rostawem szyn. Jak juz ta radosc cie ominie, pewnie trafisz na serie z pekajaca skorupa… jak przetrwasz i to, to jest bardzo wygodne siodelko. Zwlaszcza Bull . Lepsze niz Aliante "bull" .
I raczej nie opieraj siodelka o cokolwiek, bo ten plasticzek na rantach rysuje sie niemilosiernie.
Ogolnie fajne siodelko, ale jakby za duzo "ale"...
psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.
porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos.
Posted 18 September 2014 - 10:13
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 19 September 2014 - 16:47
Mialem. jezeli ci sie poszczesci, nie trafisz na wersje z za malym rostawem szyn. Jak juz ta radosc cie ominie, pewnie trafisz na serie z pekajaca skorupa… jak przetrwasz i to, to jest bardzo wygodne siodelko. Zwlaszcza Bull . Lepsze niz Aliante "bull" .
I raczej nie opieraj siodelka o cokolwiek, bo ten plasticzek na rantach rysuje sie niemilosiernie.
Ogolnie fajne siodelko, ale jakby za duzo "ale"...
Są już nowe wersje Fizika Kurve - może pozbawione wad, o których piszesz: http://www.bikerumor...sures-to-shoes/
Posted 19 September 2014 - 21:36
Czy w siodełkach Kurve nie ma problemu w miejscu gdzie kończy się pokrycie, a zaczyna ten plastik(?) ze szczelinami ?
Ta linia podziału wypada akurat w miejscu, gdzie tylna część uda przechodzi w mniej elegancką część ciała :oops: , czy nie uwierają w tym miejscu ?
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Posted 19 September 2014 - 21:52
W nowym numerze Bike jest test kilku siodełek, ale głównie tekst traktuje o systemach doboru siodeł różnych producentów.
Jak ktoś jest ciekaw chyba warto spojrzeć.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 20 September 2014 - 05:32
A jakich spodenek używasz i z jaką wkładką?
Pearl Izumi Elite In-R-Cool.
Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km
Posted 22 September 2014 - 00:59
Posted 22 September 2014 - 06:30
Firma Prologo produkująca siodła jest solidna, więc polecam ich siodełka. Teraz dobrze, czy mam podawać modele, rozmiary i ceny?
Teraz podaj z jakimi siodłami masz porównanie, jaką masz pozycje na rowerze, w jakich jeździsz spodenkach, jaki masz rozstaw kości kulszowych, ile ważysz, jakie masz dzienne/tygodniowe przebiegi - wtedy coś będziemy mogli wywnioskować.
Tak jak kolega ROZMIAR napisał.. Twój post nic nie wnosi do tematu.
Żeby było na temat .. zamówiłem do zimówki siodło Prologo Zero. Podobny profil jak w moim ulubionym Arione - płaska deska, więc mam nadzieje że będzie również podobnie wygodne.