1880 replies to this topic
Posted 21 March 2008 - 17:44
aragorn,
wlasnie takie siodelko wczoraj sprzedalem. przesiadlem sie na flite bo chcialem biale siodlo, taka mala fanaberia. pave uzywalem przez prawie dwa miesiace. pierwsze dni po przesiadce ze starego rever profil na pave byly szokujace. komfort oferowany przez to siodlo jest niesamowity. moja waga jest trzy kilo nizsza od twojej, wzrost prawie ten sam.
nigdy nie mialem skn wiec niewiele moge ci powiedziec w tej materi.
wlasnie takie siodelko wczoraj sprzedalem. przesiadlem sie na flite bo chcialem biale siodlo, taka mala fanaberia. pave uzywalem przez prawie dwa miesiace. pierwsze dni po przesiadce ze starego rever profil na pave byly szokujace. komfort oferowany przez to siodlo jest niesamowity. moja waga jest trzy kilo nizsza od twojej, wzrost prawie ten sam.
nigdy nie mialem skn wiec niewiele moge ci powiedziec w tej materi.
#103 Gosc_szudri_*
Posted 22 March 2008 - 00:05
a ja właśnie jestem po godzinnej jeżdzie na Arionie Fizik i powiem wam że nic mnie tam nie gniotło i nie drętwiało. A miałem kiedyś takie siodło selle italia gel stary typ w innej kolażówce i wiem co to znaczy. Myśle co do Arione to będzie ok nie chcę zapeszać. roolez a jak zmieniałeś siodło w szosówce to mieżyłeś stare rozmiary pozycji i zachowałeś te same do nowego siodła? Bo jak nie to wszystko musisz od nowa, a jest wiele wariantów że masz teraz złą pozycję. Zacznij od poziomicy i wysokość sztycy środek suportu i do sodła. 8-)
Posted 23 March 2008 - 07:48
Oczywiście, że zmieniam ustawienia - obniżam, podnoszę, cofam, pochylam - i obserwuje, ale nadal nie jest dobrze - mniejszy lub większy nacisk z przodu pozostaje. To stare Velo tak nie gniotło! Jest lepiej niż na początku, lecz nie tego oczekuje od siodła za prawie trzy stówy! Wprawdzie przejechałem na nim dopiero z 200 km (pogoda!) i jeszcze czekam - może się jednak ułoży.
pozdrawiam
Kufa, znowu pada snieg i +2 za oknem!
pozdrawiam
Kufa, znowu pada snieg i +2 za oknem!
Posted 23 March 2008 - 08:43
Orientuje się ktoś gdzie można dostać w Polsce siodło tune speedneedle oprócz
http://extreme-shop....a&filter_id=124
w atrakcyjnej cenie?
u mnie za oknem +4 ale zanosi się na śnieg z deszczem :cry:
http://extreme-shop....a&filter_id=124
w atrakcyjnej cenie?
u mnie za oknem +4 ale zanosi się na śnieg z deszczem :cry:
Posted 23 March 2008 - 12:54
mozesz sprobowac licytowac tego brzydala na tej aukcji... http://cgi.ebay.co.u...1QQcmdZViewItem
Posted 23 March 2008 - 14:35
trochę przyciężkawe te siodło z ebay'a, podejrzewam że może być to wersja maraton, która jest nieco szersza [1cm], nie wiem co wam się nie podoba w tym siodle, dla mnie jest piękne i podobno wygodne, waga w przypadku siodła nie ma większego znaczenia, aby było nie cięższe niż 200g, jakie siodła waszym zdaniem są ładniejsze, bo dla mnie te jest tiptop :-P
#111 Gosc_Kaczan_*
Posted 23 March 2008 - 14:40
Co sądzicie o tych siodełkach (na lepsze mnie nie stać):
http://www.allegro.p...xo_okazja_.html
Na takim ja właśnie jeżdżę po mieście. W Decatlonie kosztowało w sezonie 179 pln.
Na sezon zimowy przecenili na 89 pln. A w noc wyprzedaży kupiłem za 39 pln.
Ceny są z przed roku. Więc mogę podzielić się doświadczeniami.
1. Siodełko wytrzymałe (brak jakichkolwiek przetarć).
2. Jak dla mnie jest wygodne.
3. Odkleiło / odpruło się obicie pod noskiem. Obkleiłem nosek specjalną 4cm, wzmacnianą, czarną, taśmą. Niby nie przeszkadza to w jeździe, ale gdy rower stoi ... :-P
Sumując
Siodło dobre ale więcej niż 39 pln bym nie dał.
Na siodełko jest 2 lata gwarancji, więc jeszcze pośmigam na nim i zareklamuje przed jego drugim rokiem życia.
8-) :mrgreen: 8-)
Posted 23 March 2008 - 15:08
mi sie ono kojarzy z wygolona dupa pudla... http://www.ducristau.../pudel roka.jpgnie wiem co wam się nie podoba w tym siodle, dla mnie jest piękne i podobno wygodne
moze i jest wygodne, zaawansowane technologicznie, ale tego wygladu nie moge zaakceptowac...nie cierpie pudli.
Posted 24 March 2008 - 17:12
Tuż przed świętami wielkanocnymi zamówiłem fizika arione ale dopiero dziś znalazłem trochę czasu żeby je przetestować. Niestety aura zmusiła mnie do zrobienia tego na rolce. Ustawiłem siodło na "zero" - w poziomie za pomocą poziomicy i na środku podziałki. Tyłek od razu znalazł dla siebie odpowiednie miejsce i muszę przyznać , że jestem zadowolony. Oceniam je wyżej niż używane do tej pory slk gel flow. Czuć wyraźnie (w moim przypadku) , że powierzchnia styku tyłka i siodła jest większa. Poza tym wydaje mi się , że to siodło jest także nieco bardziej miekkie w porównaniu do slk.
Zdziwiłem się nieco ponieważ cały kokpit mam teraz trochę dalej niż na poprzednim siodle i muszę je nieco przysunąć do przodu (~ 1cm).
Slk będe nadal użytkował w ostrym kole.
Zdziwiłem się nieco ponieważ cały kokpit mam teraz trochę dalej niż na poprzednim siodle i muszę je nieco przysunąć do przodu (~ 1cm).
Slk będe nadal użytkował w ostrym kole.
Posted 24 March 2008 - 19:47
No, darek80, muszę powiedzieć, że mnie zaskoczyłeś, bo ja jestem właśnie w trakcie zamiany Arione'a na Gel flow! Arione zupełnie mi nie pasuje! Nie wiem juz co ja mam za zadek! I nie wiem też czy Gel flow mi podpasuje! Po prostu - próbuję! Dzisiaj przejechałem zaledwie 35 km na Arione i do teraz go czuję. Przetestowałem chyba wszystkie możliwe ustawienia ale nadal za mocno gniecie...
Jaki model Gel flow miałeś/masz?
Jaki model Gel flow miałeś/masz?
Posted 25 March 2008 - 20:37
Ja wcale nie mam dużego tyłka - 185 wzrostu i tylko czy też może aż 76 kg wagi. Dziś przesunołem lekko siodło do przodu i lekko do tyłu i jest gorzej. Na pewno jeszcze wiele korekt mnie czeka,.
Rolka nie daje za dużego oporu więc typowego treningu siłowego się na niej nie przeprowadzi. Moje początki... przede wszystkim skupienie a teraz to zupeły luz chociaż jeszcze wiele przede mną - mam na myśli jazdę na stojąco , czy bez trzymanki etc.
Rolka nie daje za dużego oporu więc typowego treningu siłowego się na niej nie przeprowadzi. Moje początki... przede wszystkim skupienie a teraz to zupeły luz chociaż jeszcze wiele przede mną - mam na myśli jazdę na stojąco , czy bez trzymanki etc.