Jump to content

Photo

Pozycja Do Oceny, Bolące Łokcie

4 replies to this topic

#1 Kamil_Koleczko

Kamil_Koleczko
  • Użytkownik
  • 6 posts

Posted 26 July 2015 - 18:03

Witam,
Proszę o ocenę pozycji na rowerze, często doskwiera mi ból łokci, mostek 100 mm, myślę nad 90 :)
https://www.dropbox....2NYUaVAiSa?dl=0

Pozdrawiam

Verstuurd vanaf mijn D6603 met Tapatalk

#2 kryszy

kryszy
  • Użytkownik
  • 52 posts

Posted 27 July 2015 - 07:50

A nie masz siodełka cofniętego za bardzo do tyłu? Może to tylko takie wrażenie ale wydaje mi się, że masz strasznie cofnięte 4 litery. Wrzuć, jeszcze fotę przy poziomym ułożeniu ramion korby.

Nie jeździsz czasem na zblokowanych łokciach? Ja też zmagałem się z bólem łokci i zmiana mostka z 110 na 90 pomogła, ale byłem bardziej wyciągnięty na rowerze niż Ty :)

#3 Kamil_Koleczko

Kamil_Koleczko
  • Użytkownik
  • 6 posts

Posted 27 July 2015 - 08:08

Siodło mam najbardziej do przodu, ale sam siadam na samym końcu siodła. Czasami zdarzy mi się jezdzic na zablokowanych łokciach, ale staram się tego nie robić :P
https://www.dropbox....2NYUaVAiSa?dl=0

Verstuurd vanaf mijn D6603 met Tapatalk

#4 kryszy

kryszy
  • Użytkownik
  • 52 posts

Posted 27 July 2015 - 11:52

No niestety jazda na zablokowanych łokciach boli. Pytanie czy nie blokujesz łokci kiedy przestajesz się pilnować. Co do zdjęcia z równoległym ułożeniem ramion korby, daj zdjęcie na którym będzie można zobaczyć czy przód kolana pokrywa Ci się z osią pedału, bo w tym przypadku zasłania je rama :)

Mam też wrażenie, że masz za wysoko ustawione siodełko, ale to ktoś musiałby potwierdzić bo nie czuję się ekspertem w tej sprawie :)

#5 puchaty

puchaty
  • Użytkownik
  • 787 posts
  • SkądGdynia

Posted 27 July 2015 - 12:05

Po mojemu pozycję masz w miarę dobrą, w każdym razie nic mi się nie rzuca specjalnie w oczy. Wydaje mi się, że skracanie mostka wiele nie zmieni.

Jeśli miałbym coś sugerować w setupie to może podkręć odrobinę kierę do góry (albo przesuń manetki wyżej) i zobacz, czy to coś da, ale przede wszystkim popracuj nad mięśniami grzbietu. To, że blokujesz łokcie wynikać może z tego, że plecy słabo trzymają i sporo ciężaru spoczywa na ramionach. Chcesz dać im odpocząć i blokujesz.

Reply to this topic