Proszę o ocenę pozycji na rowerze, często doskwiera mi ból łokci, mostek 100 mm, myślę nad 90
https://www.dropbox....2NYUaVAiSa?dl=0
Pozdrawiam
Verstuurd vanaf mijn D6603 met Tapatalk
Posted 26 July 2015 - 18:03
Posted 27 July 2015 - 07:50
A nie masz siodełka cofniętego za bardzo do tyłu? Może to tylko takie wrażenie ale wydaje mi się, że masz strasznie cofnięte 4 litery. Wrzuć, jeszcze fotę przy poziomym ułożeniu ramion korby.
Nie jeździsz czasem na zblokowanych łokciach? Ja też zmagałem się z bólem łokci i zmiana mostka z 110 na 90 pomogła, ale byłem bardziej wyciągnięty na rowerze niż Ty ![]()
Posted 27 July 2015 - 08:08
Posted 27 July 2015 - 11:52
No niestety jazda na zablokowanych łokciach boli. Pytanie czy nie blokujesz łokci kiedy przestajesz się pilnować. Co do zdjęcia z równoległym ułożeniem ramion korby, daj zdjęcie na którym będzie można zobaczyć czy przód kolana pokrywa Ci się z osią pedału, bo w tym przypadku zasłania je rama ![]()
Mam też wrażenie, że masz za wysoko ustawione siodełko, ale to ktoś musiałby potwierdzić bo nie czuję się ekspertem w tej sprawie ![]()
Posted 27 July 2015 - 12:05
Po mojemu pozycję masz w miarę dobrą, w każdym razie nic mi się nie rzuca specjalnie w oczy. Wydaje mi się, że skracanie mostka wiele nie zmieni.
Jeśli miałbym coś sugerować w setupie to może podkręć odrobinę kierę do góry (albo przesuń manetki wyżej) i zobacz, czy to coś da, ale przede wszystkim popracuj nad mięśniami grzbietu. To, że blokujesz łokcie wynikać może z tego, że plecy słabo trzymają i sporo ciężaru spoczywa na ramionach. Chcesz dać im odpocząć i blokujesz.