Witam, pytanie kieruje do osób które zakupiły komplet ciuchów kolarskich z Chin....mianowicie jak wypada rozmiarówka w ów ciuchach? są zawyżone czy zaniżone? kierować się opisami na stronach takich jak Aliexpess? Chciałbym coś zamówić ale boję się, że nie trafię z rozmiarem ;/ Pozdrawiam
Posted 27 July 2015 - 13:33
Bezpośrednio z Chin nie zamawiałem, ale ze sklepu "odzieżdlakolarzy", a tam też chińszczyzna, choć niby import USA ; ) ale mi rozmiar przypasował, bo jak brałem z innych firm XL, to tu też XL pasował idealnie, w przeciwieństwie do bcm nowatex, bo ci mają rozmiarówkę trochę większą (szczególnie bluzy). Pomijając sam rozmiar, to ja trafiłem w dobry produkt, bo wkładka wygodna, do wyglądu i szwów nie można mieć zastrzeżeń, nic nie obciera, a jak zaliczyłem szlif na mokrym, to spodenki się nie przetarły i nie jechałem z gołym tyłkiem do domu jak to często widać na pro turze, gdy kładą się zawodowcy.
Posted 27 July 2015 - 15:03
Bezpośrednio z Chin nie zamawiałem, ale ze sklepu "odzieżdlakolarzy", a tam też chińszczyzna, choć niby import USA ; ) ale mi rozmiar przypasował, bo jak brałem z innych firm XL, to tu też XL pasował idealnie, w przeciwieństwie do bcm nowatex, bo ci mają rozmiarówkę trochę większą (szczególnie bluzy). Pomijając sam rozmiar, to ja trafiłem w dobry produkt, bo wkładka wygodna, do wyglądu i szwów nie można mieć zastrzeżeń, nic nie obciera, a jak zaliczyłem szlif na mokrym, to spodenki się nie przetarły i nie jechałem z gołym tyłkiem do domu jak to często widać na pro turze, gdy kładą się zawodowcy.
a jak dobierałes rozmiar żeby strój był jak najbardziej obcisły aero
Posted 27 July 2015 - 20:05
a jak dobierałes rozmiar żeby strój był jak najbardziej obcisły aero
U mnie to proste, bo sylwetkę mam mało kolarską. Wcześniej uprawiałem trochę innych sportów, które zostawiły mi masywną sylwetkę. Normalne ciuchy kupuję L-ki, a kolarskie XL i głównym wyznacznikiem jest wzrost, bo reszta przylega.
Reply to this topic
Also tagged with one or more of these keywords: Chiny, komplet, rozmiarówka
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Komplet Raso Z Zamówienia Forumowego (Roz. M)Started by piotrkol , 18 Feb 2020 raso, komplet, zestaw, ciuchy |
|
||
Rowery oraz części →
Koła - części do kół - ogumienie →
Koła - obręcze - piasty - szprychy - nyple →
[Koła Szosowe] Jakie Dla Kolarza ~ 65Kg ?Started by Gosc_Krzysztof122_* , 11 Nov 2014 koła, szosowe, mavic, komplet |
|
||
Odzież i akcesoria →
Odzież - kaski - okulary - buty →
[Komplet] Używany, Czy Dobry ?Started by Gosc_Krzysztof122_* , 29 Apr 2014 komplet, rower, kolarstwo, szosa and 6 more... |
|
||
Odzież i akcesoria →
Odzież - kaski - okulary - buty →
[Komplet] Do 300Zł Na Wiele KmStarted by Gosc_Krzysztof122_* , 19 Apr 2014 komplet, spodenki, koszulka and 2 more... |
|