Skocz do zawartości

Zdjęcie

Komplet Z Chin - Rozmiarówka

Chiny komplet rozmiarówka

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marqs

Marqs
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 26 lipiec 2015 - 22:22

Witam, pytanie kieruje do osób które zakupiły komplet ciuchów kolarskich z Chin....mianowicie jak wypada rozmiarówka w ów ciuchach? są zawyżone czy zaniżone? kierować się opisami na stronach takich jak Aliexpess? Chciałbym coś zamówić ale boję się, że nie trafię z rozmiarem ;/ Pozdrawiam

#2 RAFA.S

RAFA.S
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGolub - Dobrzyń

Napisano 27 lipiec 2015 - 13:33

Bezpośrednio z Chin nie zamawiałem, ale ze sklepu "odzieżdlakolarzy", a tam też chińszczyzna, choć niby import USA ; ) ale mi rozmiar przypasował, bo jak brałem z innych firm XL, to tu też XL pasował idealnie, w przeciwieństwie do bcm nowatex, bo ci mają rozmiarówkę trochę większą (szczególnie bluzy). Pomijając sam rozmiar, to ja trafiłem w dobry produkt, bo wkładka wygodna, do wyglądu i szwów nie można mieć zastrzeżeń, nic nie obciera, a jak zaliczyłem szlif na mokrym, to spodenki się nie przetarły i nie jechałem z gołym tyłkiem do domu jak to często widać na pro turze, gdy kładą się zawodowcy.

#3 Kamil444

Kamil444
  • Użytkownik
  • 339 postów
  • SkądMierżączka

Napisano 27 lipiec 2015 - 15:03

Bezpośrednio z Chin nie zamawiałem, ale ze sklepu "odzieżdlakolarzy", a tam też chińszczyzna, choć niby import USA ; ) ale mi rozmiar przypasował, bo jak brałem z innych firm XL, to tu też XL pasował idealnie, w przeciwieństwie do bcm nowatex, bo ci mają rozmiarówkę trochę większą (szczególnie bluzy). Pomijając sam rozmiar, to ja trafiłem w dobry produkt, bo wkładka wygodna, do wyglądu i szwów nie można mieć zastrzeżeń, nic nie obciera, a jak zaliczyłem szlif na mokrym, to spodenki się nie przetarły i nie jechałem z gołym tyłkiem do domu jak to często widać na pro turze, gdy kładą się zawodowcy.

a jak dobierałes rozmiar żeby strój był jak najbardziej obcisły aero

#4 RAFA.S

RAFA.S
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGolub - Dobrzyń

Napisano 27 lipiec 2015 - 20:05

a jak dobierałes rozmiar żeby strój był jak najbardziej obcisły aero

U mnie to proste, bo sylwetkę mam mało kolarską. Wcześniej uprawiałem trochę innych sportów, które zostawiły mi masywną sylwetkę. Normalne ciuchy kupuję L-ki, a kolarskie XL i głównym wyznacznikiem jest wzrost, bo reszta przylega.  

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Chiny, komplet, rozmiarówka