Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kellys Urc 50 - Alternatywy

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 BLAN

BLAN
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 14 sierpień 2015 - 18:21

Cześć

Szukam roweru dla żony. Wypatrzyliśmy i zdecydowaliśmy się na rower jak w temacie jednak okazalo sie ze nie jest juz dostępny w rozmiarze S (480mm) . Rama carbonowa i Shimano 105. Cena miała być 5700pln. Czy możecie polecic jakieś alternatywy dla tego roweru - zona ma wzrost 165cm i wewnetrzna długość nogi 73cm ?

pozdrawiam

blan

#2 Gromowladny

Gromowladny
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 19 listopad 2015 - 00:47

Cześć,
miałem założyć nowy temat ale widzę że już było zapytanie o ten model wiec odświeżam.
Ostatnio szukam dla siebie nowej szosy- niekoniecznie zależy mi na karbonie ale chciałbym mieć całą 105ke. Kwota za aluminimum to ok 4000 a karbon 5000.

Dostałem ciekawą ofertę na rower Kellys urc 50 2015 która mieści się w moim przedziale cenowym. Wiem ze opinie o tej marce są różne ale nie zależy mi specjalnie na logu a wg mnie ten model wygląda zaj.....ie jeśli chodzi o design. http://www.kellysbik...50#.Vk0JhYGtaBY
Czy mogę liczyć na opinie o tym modelu (lub innych urc) ewentualnych użytkowników lub podpowiedzi na temat alternatywy dla mojego wstępnego wyboru.
Rower głównie do krótkich wypadów 50-70km w pogórkowatym terenie (jura) na wzrost 185, noga 85
Dzięki za pomoc.

#3 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 listopad 2015 - 15:07

Ten Kellys ma wyścigową geometrię - długa górna rura i dość krótka główka ramy. Pytanie czy będzie Ci to odpowiadać, bo pozycja będzie bardziej wymagająca (pochylona), niż na rowerach typu endurance.

Patrząc w specyfikację to ciężko mu coś zarzucić. Bardzo fajny rower w tej cenie.

#4 Gromowladny

Gromowladny
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 19 listopad 2015 - 18:30

domyślam się że bardziej wymagająca pozycja aż tak mnie nie zmęczy przy tak krótkich treningach - jeśli okaże się że rower nie spełnia oczekiwań po następnym sezonie pozostanie mi wymienić tylko ramę i ewentualnie koła:) Przyznam że na szosie o typowo sportowej geometrii nie jeździłem a sama przymiarka w sklepie nic mi nie powie - trzeba spróbować. Tylko czy brać teraz czy czekać do następnego roku.

Dodaj odpowiedź