Cześć!
Jak jest różnica między tymi łańcuchami prócz delikatnej różnicy cenowej:
Łańcuch Ultegra CN-6701
Łańcuch Ultegra CN-6600
Posted 22 August 2015 - 17:13
A ja sądzę, że nie odczuje żadnej, nawet najmniejszej różnicy w pracy tych łańcuchów. Stary numer producentów. Oczywiście +100 do lansu będzie i na świadomość szybszej jazdy wpłynie na pewno
![]()
W tyłku mam lans! Jeżeli różnica jest 5 zł to odpowiedz sobie sam co bierzesz...?
Tak znam odpowiedz starą wersję plus piwo ![]()
Jednak ja nową wersję ![]()
Posted 22 August 2015 - 18:01
A ja sądzę, że nie odczuje żadnej, nawet najmniejszej różnicy w pracy tych łańcuchów. Stary numer producentów. Oczywiście +100 do lansu będzie i na świadomość szybszej jazdy wpłynie na pewno
![]()
Żadnej, Sam używam wymiennie jednego łańcucha Ultegra 6800 i dwóch 105 HG600 i nie czuję żadnej różnicy
Bianchi Oltre XR3 Disc
Accent Freak
Bulls Copperhead 3
Posted 23 June 2016 - 08:58
HG600 miał spinkę, ale Shimano bardzo szybko powróciło do pinów i tak powstał 601. Konstrukcja ogniw jest taka sama.

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 23 June 2016 - 15:45
Dziękuję za odpowiedź :-) Mam fabrycznie zamontowany CN-HG600 w swojej szosce (Canyon Endurace AL 6.0 - 2016) i nie ma tam jednak żadnej spinki. Obejrzałem łańcuch trzy razy. Wiem też jak wygląda spinka, bo używam ich w dwóch swoich pozostałych rowerach ;-)
Przed napisaniem poprzedniego posta sprawdziłem też manuale Shimano i nie doszukałem się nigdzie informacji o spince. Czy zatem na pewno to jest ta różnica? Ew. czy to może Canyon przy montażu pozbył się owej spinki? (być może nie lubianej zbytnio w kolarstwie szosowym)
Rower szosowy, to jedna z piękniejszych rzeczy jaką wymyślił człowiek.
Posted 23 June 2016 - 17:27
Na ogniwach zawsze będziesz miał napis HG600, także w wersji HG601.

Posted 23 June 2016 - 20:07
Jaki będzie, tego Tobie nie powiem. Ale zdecydowanie nastawiaj się na pin.